GoDig – projektet för en digital framtid fortgår

Internet och informationstekniken påverkar alla samhällsområden. Utvecklingspotentialen är mycket stor och gränserna för vad som är möjligt förflyttas hela tiden. Allt fler tar för givet att ärenden ska kunna utföras enkelt och säkert via nätet.

Därför satsar Östra Göinge kommun tillsammans med Osby och Perstorps kommuner på att medarbetare inom vård och omsorg ska vara trygga i och ha kunskapen om hur digitaliseringen kan skapa mervärde för alla medborgare.

Projektet GoDig ska kompetensutveckla runt 757 medarbetare, framtida teknikcoacher och chefer i att använda digitala arbetsverktyg. Detta för att kunna säkerställa god kvalitet i vård och omsorg, öka produktiviteten och bidra till ett hållbart arbetsliv. Projektets analys- och planeringsfas avslutades i augusti och nu går projektet vidare in i genomförandefasen.

TEKNIKCOACHER SOM IDÉSPRUTOR

Projektet GoDig involverar att utbilda så kallade teknikcoacher. Teknikcoacherna kommer att få utbildning i handledning och pedagogik med inriktning mot digital teknik. Rollen innebär att finnas till hands för sina arbetskamrater utifrån de frågor/problem som kan dyka upp kring digitala hjälpmedel och vara inspiratörer till utveckling av verksamheten. Teknikcoacherna ska fungera som idéspruta för sina kollegor när det gäller digital användning i det dagliga arbetet och vara de som fångar in nya kunskaper.

KONTAKT

Kaj Hansson, projektledare GoDig
044-775 67 95, kaj.hansson@ostragoinge.se


Hittade du inte vad du sökte?