Projektmedel beviljas för integrationsprojekt i samverkan med föreningar

Foto: Mip Media

Länsstyrelsen har beviljat drygt 280 000 kronor till projektet Tillsammans för vär(l)dskap 2.0 som syftar till att ta fram nya arbetssätt och hållbara lösningar för samverkan mellan föreningsliv och kommun för inkludering av nyinflyttade göingebor.

Den ideella arenan ska vara meningsfull och attraktiv för alla oavsett härkomst. Syftet är också i förlängningen att stabilisera resursbanken av vuxna för att säkerställa en aktiv och lustfylld fritid för barn och unga.

De föreningar som är med i projektet är FK Göingarna, Hanaskogs IS, Sibbhults IF, IFK Knislinge och Broby IF. Fotboll är den sport som står för mer än hälften av alla aktivitetstimmar i kommunen. Fotbollsföreningar har ett inflöde av nya unga spelare, men saknar i många fall tillräckligt med föräldraengagemang. Projektet kommer också att stödja FK Göingarnas Leaderprojekt Naturliga Göinge, som i sin tur kan generera krafter till 10-Mila i vår.

– Våra föreningar och övriga aktörer inom den idéburna sektorn gör idag ett fantastiskt jobb för våra barn och unga och de tar ett stort ansvar när det gäller att välkomna nya göingebor in i sina olika verksamheter. Med detta projekt kan vi tillsammans ytterligare stärka och utveckla detta viktiga arbete med att skapa en meningsfull fritid för våra nya göingebor och att de blir en del av den sociala gemenskap som våra föreningar står för, säger Jan Carlson, kultur- och fritidschef.

Projektet startar den 1 november i år och pågår t o m juni 2019.

 

Kontakt för mer information

Jan Carlson, kultur- och fritidsansvarig
jan.carlson@ostragoinge.se | 044-775 63 29

 

 

 

 


Foto: Mip Media

Hittade du inte vad du sökte?