Välkommen ut i vinter!

28 december, 2017

Även under årets kyligare månader kan du ta del av Östra Göinges fantastiska miljöer. Projektet Naturliga Göinge hälsar alla välkomna ut i naturen i vinter. Vid träffarna väljer du själv om du vill använda markerade leder, ta hjälp av kartan eller följa med på en guidad runda. Tipsbingo och orienteringsbanor finns alltid, och våfflor erbjuds […]Färe Montessori tar över Sibbhults fritidsgård

22 december, 2017

På initiativ av Färe Montessoriskola har samtal förts mellan skolan och kommunen under året om att Färe Montessori vill driva fritidsgården i Sibbhult. En överenskommelse mellan skolan och kommunen är gjord om att skolan tar över ansvar och driften av fritidsgårdsverksamheten från och med den 1 januari 2018. Detta presenterades på en pressträff under morgonen […]Musikskolan fick oväntad julklapp

22 december, 2017

Det blev en rolig men oväntad julklapp för Musikskolans elev- och stödförening ÖGUM när de, utan att själva ha ansökt, fick ett bidrag på 5 000 kr från Sparbanken Skåne.

Initiativet kommer från Sparbanken Skånes ägarstiftelser och kallas ”Vi tillsammans” och det är Sparbankens egen personal som bland annat får välja ut lokala verksamheter man vill uppmärksamma och stödja.

– Bidraget från Sparbanken […]Storsatsning på Glimåkra och Trollacenter!

21 december, 2017

Östra Göinge kommun kan med glädje meddela att ansökan till Boverket har beviljats. Arbetet med att utveckla Trollacenter i Glimåkra får ett stöd på 14 200 000 kronor.

Åtgärden innebär att ett markområde på ca 6 ha i anslutning till befintlig ishall och idrottsplats planeras och byggs ut till en sammanhängande anläggning för fritidsaktiviteter och rekreation. […]Unikt forum för samtal mellan brukare och politiker

18 december, 2017

För att öka LSS-deltagarnas (brukarnas) möjlighet till inflytande över sina liv och vardagssituation har ett arbete med en nationell arbetsmodell, Delaktighetsmodellen, för verksamheter inom LSS påbörjats.

Modellen går ut på att utbildade vägledare från en verksamhet i kommunen går in och fungerar som en brygga mellan personal och deltagare i en annan verksamhet. Med denna uppsättning startas en kommunikationsslinga på ett […]GoDig – Ett projekt för den digitala framtiden

14 december, 2017

Internet och informationstekniken påverkar alla samhällsområden. Utvecklingspotentialen är mycket stor och gränserna för vad som är möjligt förflyttas hela tiden. Allt fler tar för givet att ärenden ska kunna utföras enkelt och säkert via nätet. Arbetsinnehållet såväl som arbetsorganisationen påverkas av digitaliseringens möjligheter. Därför satsar Östra Göinge kommun tillsammans med Osby och Perstorps kommuner på […]Positiva resultat för Östra Göinges grundskolor

12 december, 2017

Östra Göinge kommun tar ett kliv upp till plats 181 i SKL:s Öppna jämförelser för grundskola 2017, en förbättring med 35 placeringar jämfört med föregående år.

– Det är väldigt glädjande att se att Östra Göinge klättrar och får bättre resultat. Det är ju ett tecken på att de insatser som satts in börjar ge resultat, säger […]Vi vill nå fler företagare!

11 december, 2017

I dagarna har ett företag baserat i Stockholm på uppdrag av kommunen ringt till företagare i Östra Göinge för att fråga om deras e-postadresser. Syftet har varit att utöka våra kontakter så fler företagare kan ta del av de tjänster och den service som Näringslivsenheten erbjuder.

Vill du vara med i våra utskick och få information om näringslivsarbetet?
Skicka ditt […]Innovationscheckar för små och medelstora företag

7 december, 2017

ALMI tillsammans med IUC Syd tar emot ansökningar för Innovationscheckar på upp till 100 000 kr för små och medelstora företag. De ska stimulera innovation i småföretag som är etablerade på sin marknad och som vill utveckla nya erbjudanden riktade mot identifierade kundbehov. De kan användas för att köpa extern hjälp från forskningsinstitut, universitet, högskolor […]Frivilliga tackades för årets insatser!

5 december, 2017

 

Idag är det Internationella Frivilligdagen och i Östra Göinge firades detta traditionsenligt med frivilligträff och grötfrukost.
Detta året hölls träffen på Lindgården i Broby där en del av de 157 personer som har gått frivilligutbildningen och är med i nätverket samlades. Medverkade vid grötfrukosten gjorde även Brottsofferjouren som berättade lite om sin verksamhet.

Det var flera som ville tacka för det goda arbete som de frivilliga i […]