Möt Joel Ståhl – platschef för kommunhusbygget

29 juni, 2023

Det är full aktivitet på arbetsplatsen där nya kommunhuset kommer att stå. Vid ett stort byggprojekt är det många inblandade och nu tar vi tillfället i akt och presenterar vår platschef för just det här bygget. Han heter Joel Ståhl, arbetar för HA-Bygg och tillbringar i stort sett all sin tid ute på byggarbetsplatsen.

Hej Joel! […]Trots utmaningar – förbättring av skolresultatet för årskurs 9

27 juni, 2023

Under läsåret 2022/23 har eleverna i årskurs 9 generellt förbättrat sina studieresultat jämfört med där de befann sig vid slutet av årskurs 8. Sett till alla elever så ökade andelen behöriga till gymnasiet från 58 % till 75,1 %. I synnerhet pojkarnas resultat ökade, från 54 % vid vårterminsslut 2022 till 76,4 %, ett år […]Lansering av nya sidor inom området politik

26 juni, 2023

Efter att kommunen infört ett nytt centralt dokument- och ärendehanteringssystem lanseras nu en ny digital anslagstavla och en samlingssida för kallelser, protokoll och förtroendemannaregister.

På den digitala anslagstavlan tillkännages dagordning inför kommunfullmäktiges sammanträde, anslås protokoll för de olika nämnderna och utskotten samt kungörs exempelvis eldningsförbud, detaljplan och flyttning av fordon.

På samlingssidan (sökportal) finns information om vilka […]Byggstart nära: Stort steg för Broby centrums utveckling

21 juni, 2023

Kommunala bostadsbolaget Göingehem AB har nu fattat beslut om byggstart för två nya flerfamiljshus vid nya Broby busstation: Tapetseraren och Hövdingen med 21 respektive 12 hyreslägenheter. Byggstart sker i september i år och enligt planen är inflyttning möjlig våren 2025.Nu finns det en ny Upplevelsekarta för nordöstra Skåne!

16 juni, 2023

Nu är den nya Upplevelsekartan för nordöstra Skåne klar! I vår del av Skåne finns en rik variation av platser för dig att besöka och uppleva. Allt från milslånga sandstränder i söder till diabasbrott i norr, sjöar för paddling och fiske i öster till natursköna vandringar i skogarna i de västra delarna. Och i allt […]Kommunfullmäktige sammanträder

15 juni, 2023

Ordförande kallar kommunfullmäktige till sista sammanträdet före sommaren onsdagen (observera veckodagen) den 21 juni kl.18.30 i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

På dagordningen finns bland annat mål- och resultatplan 2024-2027 samt tillsättning av tillfällig beredning om folkhälsa.

Kommunfullmäktiges kallelse>>

Sammanträdet är öppet för allmänheten. Välkommen!Skogsbrynet blir ett Silviahemscertifierat boende

15 juni, 2023

Den 14 juni var det dags för Skogbrynet i Sibbhult att bli ett Silviahemssertifierat boende. Det första i Nordöstra Skåne dessutom. Ett Silviahemsscertifierat boende innebär att alla anställda, till och med vaktmästare, som på ett eller annat sätt jobbar med personer med demens ska få en grundutbildning i demensvård. Det utbildas även arbetsledare och reflektionsledare.

Eventet […]Skolans rörelsesatsning får extra stöd

15 juni, 2023

Idéer för livet, Skandiastiftelsen, beviljar stöd för skolans rörelsesatsning på det nya konceptet Rörelseäventyret som Henrik Larsson och Linda Johnsson, lärare, har tagit fram tillsammans med Prästavångsskolans elever och ledstjärnor.

Rörelseäventyret har under vårterminen körts som en pilot på Prästavångsskolan i Broby och med hjälp av de medel som nu har beviljats får alla skolor som […]Nytt villakvarter på Väster i Knislinge

12 juni, 2023

Idag påbörjade vi den andra etappen för utvecklingen av villakvarter vid Västerled i Knislinge. Olivenen blir ett kvarter med elva fribyggartomter på ca 1 000-1 700 kvadratmeter med ett grönområde i mitten.Bryggan vid Tydingesjöns badplats är lagad

12 juni, 2023

Uppdatering: Nu är bryggan vid Tydingesjön reparerad och sjöbottnen har undersökts. Därmed är det okej använda bryggan igen och att hoppa och dyka som vanligt.