Skogsbrynet blir ett Silviahemscertifierat boende

Den 14 juni var det dags för Skogbrynet i Sibbhult att bli ett Silviahemssertifierat boende. Det första i Nordöstra Skåne dessutom. Ett Silviahemsscertifierat boende innebär att alla anställda, till och med vaktmästare, som på ett eller annat sätt jobbar med personer med demens ska få en grundutbildning i demensvård. Det utbildas även arbetsledare och reflektionsledare.

Eventet började med att Daniel Jönsson Lyckestam(M), Kommunstyrelsens vice ordförande och Monica Dahl, Verksamhetsområdeschef Hälsa och omsorg höll tal.

– Det krävs lyhördhet och kvalificerad personal för att kunna erbjuda högsta möjliga livskvalitet för våra äldre och dess närstående, sa Monica stolt.

Ulrika Granér, specialistsköterska inom demensvård och Inga-Lill Winqvist, utbildare, var på plats för att hålla tal överräcka kursintyg till de som deltagit i utbildningen.

– Det är viktigt att all personal har en grundläggande kunskap om demenssjukvård, detta för att på bästa sätt kunna bemöta våra brukare men även deras anhöriga, säger Ulrika Granér innan hon delar ut kursintygen till deltagarna.

Det delades ut individuella kursintyg till alla som deltagit i utbildningen samt duplikat till arbetsledare, reflektionsledare och såklart till Skogsbrynet, som numera är det 192:e Silviahemscertifierade demensboendet i ordningen.

Annica Fridlund, Inga-Lill Winqvist och Sanna Karas med den 192:e Silviahemscertifieringen


Hittade du inte vad du sökte?