Skolans rörelsesatsning får extra stöd

Idéer för livet, Skandiastiftelsen, beviljar stöd för skolans rörelsesatsning på det nya konceptet Rörelseäventyret som Henrik Larsson och Linda Johnsson, lärare, har tagit fram tillsammans med Prästavångsskolans elever och ledstjärnor.

Rörelseäventyret har under vårterminen körts som en pilot på Prästavångsskolan i Broby och med hjälp av de medel som nu har beviljats får alla skolor som har Ledstjärnor ta del av och leda detta äventyr för elever i årskurs F-3 under nästa läsår.

– Rörelseäventyret skapades för att förstärka kommunens arbete med rörelsesatsning i skolan. I linje med ambitionerna i Skolresan 2030 vill vi också bidra till att skapa trygga och välmående elever på våra skolor, säger Henrik Larsson och Linda Johnsson som båda jobbar som lärare på Prästavångsskolan.

Henrik och Linda fortsätter:

– Idén till själva upplägget med den magiska diamanten som sprider lugn och trygghet i klassrummen, kom fram med hjälp av Prästavångsskolans ledstjärnor som fick vara med som ledare vid ett liknande projekt med våra F-3-klasser.

Stödet på 35 000 kronor kommer att täcka kostnader för rekvisita som behövs för att iscensätta äventyret.

Barn tittar på skattkista.Om äventyret

Äventyret kallas Jakten på de magiska diamanterna och ramas in av en historia där en häxa har tagit barnens diamanter.

 


Hittade du inte vad du sökte?