Ungdomsbiljett för kollektivtrafik i hela Skåne, året runt, föreslås

29 april, 2022

En Ungdomsbiljett för all kollektivtrafik i Skåne dygnet runt 365 dagar om året, det föreslår kommunens planeringsutskott att kommunfullmäktige fattar beslut om i maj månad!



Kommunen genomför ny upphandling inför nya kommunhuset

28 april, 2022

Östra Göinge kommun har i nära samverkan med Skanska projekterat det nya kommunhuset och fått bygglov för en byggnad som väl möter kommunens behov och krav.

Då omvärldssituationen påverkar prisbilden även inom byggsektorn har parterna tyvärr inte kunnat hitta fram till en riktkostnad som harmoniserar med kommunens budget. I samband med att projektet ska gå över […]



Avspärrat område i Stora parken i Sibbhult

28 april, 2022

Stora parken i centrala Sibbhult är föremål för projektet Parkliv. När det praktiska arbetet nu startade för ett par veckor sedan upptäcktes massor som man misstänker är förorenade. Ett mindre område i parken är därför tillfälligt avspärrat, medan vi inväntar provtagning och efterföljande provsvar.



Den här veckan deltar vi i Skräpplockardagarna!

28 april, 2022

Under hela vecka 17 pågår årets skräpplockardagar i Östra Göinge. Skräpplockardagarna är en nationell kampanj som arrangeras av Håll Sverige rent. Flera av kommunens skol- och förskolebarn deltar aktivt i skräpplockandet och gatu- och parkverksamheten gör punktinsatser i varje by under ungefär en heldag.



Göinge In öppnar upp för ukrainska barn

27 april, 2022

Göinge In, kommunens mottagningsenhet för nyanlända barn i familj och ensamkommande unga, öppnade idag upp för den första gruppen barn från krigsdrabbade Ukraina som nu ska förberedas inför inskrivning i svensk skola. Under deras tid på Göinge In kartläggs deras tidigare kunskaper och för att underlätta barnens skolstart ingår även svenskundervisning.

Barn från Ukraina, som beviljats […]



Söket till höstterminen 2022 är nu öppet!

25 april, 2022

Nu är det dags för dig som vill söka kurser och utbildningar på Göinge utbildningscenter att lämna din ansökan! Söket är öppet till och med söndagen den 29 maj.



Sammanfattning av kommunstyrelsens sammanträde den 13 april

21 april, 2022

På agendan stod bland annat en ny handlingsplan vid olyckor, strategin En bra start i livet, verksamhetsrapporten Attraktiva byar 2021 samt förslag om nytt reningsverk i Knislinge.



Vi satsar 20 miljoner på bredbandsutbyggnad på landsbygden

20 april, 2022

Hela Östra Göinge ska leva! Genom en satsning på 20 miljoner kronor till bredbandsutbyggnad på landsbygden ökar vi möjligheterna för fler av de som bor och driver företag i kommunen. En effekt blir att vi med stormsteg närmar oss målet om att 98 procent av Göingeborna ska ha tillgång till bredband via fiber.



FUB och LSS i Östra Göinge bjuder in till verksamhetsdialog

20 april, 2022

Välkommen till verksamhetsdialog den 9 maj på Glimåkra Folkhögskola. Under dialogen pratar vi om hur vi alla tillsammans ska möjliggöra att personer med LSS insatser ska bli mer delaktiga och självständiga i samhället.

Dialogen inleds med att FUB och LSS i Östra Göinge kommun presenterar sig, sina verksamheter samt mål och tankar framåt. Under kvällen kommer […]



Försenade fakturor för vård och omsorg

19 april, 2022

På grund av tekniska problem kommer fakturor för vård och omsorg som avser mars månad att bli försenade.