Beslut om skärpta allmänna råd i Skåne

27 oktober, 2020

I och med den snabbt ökande spridningen av covid-19 den senaste tiden har Folkhälsomyndigheten, efter samråd med Region Skåne, idag fattat beslut om skärpta allmänna råd. Det nya beslutet har fattats i ett försök att bromsa det lokala utbrottet och gäller till och med den 17 november med eventuell förlängning.

Från och med den 27 oktober uppmanas […]Det goda åldrandet finns i Östra Göinge!

27 oktober, 2020

 

Renoveringen av omsorgsboendet Västanvid i Knislinge blev klart 2019 och nu har turen kommit till Skogsbrynet i Sibbhult. Första grävskopetaget, som blir starten på det stora moderniseringsprojektet, är planerat till efter årsskiftet.

– Nu är vi klara med Västanvid och kan snart påbörja projekt Skogsbrynet. Med fler och fler äldre i samhället ökar behoven inom äldreomsorgen. […]Se föredraget med Matilda Voss Gustavsson live ikväll

26 oktober, 2020

Idag, måndag den 26 oktober kl. 19.00, är det dags för den sista och avslutande delen av föredragsserien #metoo – 3 år senare. Det här vill du inte missa!

Föredragshållare är Matilda Voss Gustavsson, journalisten som i november 2017 skrev reportaget om kulturprofilen och hans kopplingar till den Svenska Akademien. Reportaget gav röst till några av […]Trollarinken öppnar igen tisdag den 27 oktober

23 oktober, 2020

Tisdagen den 27 oktober öppnar Trollarinken upp igen efter att varit stängd sen lördagen den 17 oktober, då kommunen fick information om att det fanns spelare i Glimma Hockey med konstaterad covid-19-smitta.

Till på tisdag är städningen och behandlingen av Trollarinken klar vilket möjliggör öppning.

Kommunens allmänåkning och curlingverksamhet är då öppen igen.

Dialog med och information till […]Läslov i Östra Göinge

23 oktober, 2020

Nästa vecka startar läslovet men redan imorgon lördag smygstartar vi lovprogrammet! Det finns massor av roliga aktiviteter att välja mellan och uppleva här i Östra Göinge. Prova på olika sporter, besök biblioteken, häng på fritidsgårdarna eller besök Wanås Konst. Kolla in och se vad som passar dig.Välkommen på jobbmatchning!

23 oktober, 2020

Tisdagen den 27 oktober kl. 10-12 arrangeras nästa jobbmatchningstillfälle. Genom jobbmatchningens upplägg kan du som kommer få ett försprång jämfört med att enbart söka utannonserade tjänster.Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

22 oktober, 2020

Har du en tonåring hemma? Höstlovet ligger nära och många är lediga, som förälder behöver man vara nyfiken på vad din tonåring gör och var de befinner sig. Tillsammans med länsstyrelsen vill vi tipsa om några bra länkar med filmer och material för dig som förälder kan vara bra att titta på, för att få […]Kommunen får medfinansiering för byggandet av Broby station

22 oktober, 2020

Nu står det klart att kommunen har beviljats bidrag om 5,2 miljoner kronor för att kunna bygga Broby station. Det är Trafikverket som går in som medfinansiär.

Byggstarten beräknas till andra halvåret 2021 och bygget förväntas sedan vara klart under våren 2022. Detta är det tredje busstationen som byggs upp i Östra Göinge under de senaste åren […]Nu är Multihuset invigt!

21 oktober, 2020

Idag var det invigning av Multihuset i Broby. Det är före detta Lilla Butiken som nu istället blir Multihuset, ett mer passande namn med tanke på att det i huset erbjuds många olika arbetsuppgifter, så som musik, media, tvätteri och värmeljuskoppsåtervinning.

Klockan 11.00 var det bandklippning och tal av kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Jönsson Lyckestam (M).

Det […]Planerade ledningsarbetet i Knislinge förlängs

21 oktober, 2020

Det ledningsarbete som beräknades vara klart den 23 oktober har dessvärre dragit ut på tiden och vägen kommer att vara avstängd till och med 30 oktober.

Det gäller del av Föreningsgatan i Knislinge som fortsatt kommer att vara avstängd för trafik. Omledningsskyltar finns på plats.Sida 1 av 3123