Tillsammans ska vi visa att ingen bråkar med en Göing – inte ens ett virus!    

30 oktober, 2020

Pandemin har förändrat livet i våra byar, viktiga saker som att träffa våra nära och kära, fira födelsedagar eller åka på semester är i dag ingen självklarhet.

Under våren och sommaren tog alla Göingebor ansvar och skyddade våra äldre och andra riskgrupper från att drabbas av virusets framfart. För detta vill jag rikta ett stort tack […]Simhallen är stängd för allmänbad den 30 oktober

29 oktober, 2020

Fredagen den 30 oktober är simhallen i Broby stängd för allmänbad på grund av oplanerat underhållsarbete inne i hallen.Det goda åldrandet finns i Östra Göinge!

27 oktober, 2020

 

Renoveringen av omsorgsboendet Västanvid i Knislinge blev klart 2019 och nu har turen kommit till Skogsbrynet i Sibbhult. Första grävskopetaget, som blir starten på det stora moderniseringsprojektet, är planerat till efter årsskiftet.

– Nu är vi klara med Västanvid och kan snart påbörja projekt Skogsbrynet. Med fler och fler äldre i samhället ökar behoven inom äldreomsorgen. […]Läslov i Östra Göinge

23 oktober, 2020

Nästa vecka startar läslovet men redan imorgon lördag smygstartar vi lovprogrammet! Det finns massor av roliga aktiviteter att välja mellan och uppleva här i Östra Göinge. Prova på olika sporter, besök biblioteken, häng på fritidsgårdarna eller besök Wanås Konst. Kolla in och se vad som passar dig.Välkommen på jobbmatchning!

23 oktober, 2020

Tisdagen den 27 oktober kl. 10-12 arrangeras nästa jobbmatchningstillfälle. Genom jobbmatchningens upplägg kan du som kommer få ett försprång jämfört med att enbart söka utannonserade tjänster.Kommunen får medfinansiering för byggandet av Broby station

22 oktober, 2020

Nu står det klart att kommunen har beviljats bidrag om 5,2 miljoner kronor för att kunna bygga Broby station. Det är Trafikverket som går in som medfinansiär.

Byggstarten beräknas till andra halvåret 2021 och bygget förväntas sedan vara klart under våren 2022. Detta är det tredje busstationen som byggs upp i Östra Göinge under de senaste åren […]Nu är Multihuset invigt!

21 oktober, 2020

Idag var det invigning av Multihuset i Broby. Det är före detta Lilla Butiken som nu istället blir Multihuset, ett mer passande namn med tanke på att det i huset erbjuds många olika arbetsuppgifter, så som musik, media, tvätteri och värmeljuskoppsåtervinning.

Klockan 11.00 var det bandklippning och tal av kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Jönsson Lyckestam (M).

Det […]Planerade ledningsarbetet i Knislinge förlängs

21 oktober, 2020

Det ledningsarbete som beräknades vara klart den 23 oktober har dessvärre dragit ut på tiden och vägen kommer att vara avstängd till och med 30 oktober.

Det gäller del av Föreningsgatan i Knislinge som fortsatt kommer att vara avstängd för trafik. Omledningsskyltar finns på plats.Avstängd väg i Broby vid planerat ledningsarbete

19 oktober, 2020

Mellan den 26-29 oktober kommer del av Per Johnsson väg och Kyrkogatan i Broby att vara avstängd för trafik, på grund av ledningsarbete. Omledningsskyltar kommer att finnas på plats.

Notera att det är begränsad framkomlighet till hembygdsparken.Detaljplanen för Broby station är ute på granskning

14 oktober, 2020

Från och med idag, den 14 oktober 2020, är detaljplanen för Broby station (Broby 60:1, Broby 4:72, Hövdingen 3 m.fl.)  ute på granskning med berörda sakägare, myndigheter och organisationer. Planen kommer att vara ute på granskning fram till och med den 11 november 2020.

 

Det aktuella planområdet ligger i centrala delen av Broby, strax väster om […]