Kommunen får medfinansiering för byggandet av Broby station

Nu står det klart att kommunen har beviljats bidrag om 5,2 miljoner kronor för att kunna bygga Broby station. Det är Trafikverket som går in som medfinansiär.

Byggstarten beräknas till andra halvåret 2021 och bygget förväntas sedan vara klart under våren 2022. Detta är det tredje busstationen som byggs upp i Östra Göinge under de senaste åren och som ingår i det framtida superbusskonceptet . Först ut var Knislinge, sedan Hanaskog och nu har turen alltså kommit till Broby.

-Det är jättebra att vi nu kommer igång med Broby station! Vi siktar hela tiden framåt och med denna satsning möjliggör vi för den framtida superbussutbyggnaden som vi planerar för. Superbussarna är en del av samhällsutvecklingen som görs i kommunen och också något som kommer att främja väldigt många, till exempel pendlare som snabbare och bekvämare kommer att kunna ta sig till och från sitt arbete, säger Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vad är en superbuss?

Östra Göinge kommun har tillsammans med andra aktörer initierat superbusskonceptet som nu planeras även i andra delar av Skåne, med syfte att utveckla kollektivtrafiken i de delar av Skåne som saknar järnväg. Resenärerna ska bland annat få en bekvämare och kortare resväg med tillgång till wi-fi under resan. En del av projektet är att uppgradera busshållplatserna till stationer för att skapa en trygg och trevlig miljö för smidiga byten.


Hittade du inte vad du sökte?