Nu går startskottet för projektet Önskad sysselsättningsgrad

28 november, 2019

Östra Göinge kommun genomför sedan hösten 2016 ett projekt inom äldreomsorgen kallat ”Önskad sysselsättningsgrad med heltidsarbete som norm”. Avtalet börjar gälla den 1 december och under de två första veckorna i december är det äntligen dags för projektet att starta ute i verksamheterna.

Syftet med Önskad sysselsättningsgrad är att skapa förutsättningar för de medarbetare inom äldreomsorgen […]Ta hjälp av konsumentvägledaren i Östra Göinge

28 november, 2019

Niclas Sturesson arbetar som konsumentvägledare i Östra Göinge, Perstorp och Hässleholms kommun. Han kan bistå med experthjälp och ge råd och stöd över hur du som konsument ska agera vid köp av varor och tjänster.Miljonte resenären på linje 545!

27 november, 2019

I morse gratulerade kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Jönsson, tillsammans med Skånetrafiken, Ali Hosseini som blev årets miljonte resenär på linje 545. Ali pendlar med linje 545 eftersom han läser Plåt- och svetsutbildningen på Göinge utbildningscenter i Sibbhult.

Busslinje 545 ökar och är, enligt Skånetrafiken, av de populäraste linjerna i hela Skåne. Under perioden januari-mars i år […]Ny hantering av borttappade busskort

25 november, 2019

Från och med måndagen den 25 november kommer all hantering av borttappade busskort skötas i kundtjänst på kommunhuset i Broby mellan kl. 08.00-16.30. Busskortet betalas på plats med swish (30 kr).Här är de vinnande bidragen i pepparkakshustävlingen!

22 november, 2019

I helgen kan det vara en bra idé att baka pepparkakshus. Sista dagen att lämna in ditt bidrag till Kulturhuset är lördagen den 30 november.Spännande projekt ska utveckla Glimåkra!

15 november, 2019

Som enda orter i Skåne har Glimåkra och Näsum valts ut till ett platsutvecklingsprojekt där möjligheterna hur orten kan utvecklas ska undersökas närmare.Näckrosens förskola i ny tappning

12 november, 2019

Ombyggnation av Näckrosens förskola i Broby (tidigare Åvillan) är snart helt klar.SBVT tilldelas pengar för att säkra dricksvattenförsörjningen

5 november, 2019

Havs- och vattenmyndigheten har avsatt medel för åtgärder som syftar till bättre vattenhushållning och bättre tillgång till dricksvatten. Länsstyrelserna har fått i uppdrag att besluta om prioriterade projekt och förmedla bidragen.

Skåne Blekinge Vattentjänst AB har tilldelats 750 000 kr för projektering av överföringsledningar mellan Osby och Östra Göinge kommuner samt 750 000 kr för projektering av Nymölla Vattenverk […]Barn, unga och kunskap prioriteras högt i Östra Göinge

1 november, 2019

Östra Göinge kommun följer de barn och unga som bor här, från de allra första åren genom skoltiden tills de är unga vuxna. Under den här perioden ska barnen och senare ungdomarna känna trygghet, fyllas med kunskap, vilja lära sig ännu mer och rustas för framtiden – mål som bland annat verksamheterna förskola, skola, elevhälsa, kultur och fritid samt musikskola arbetar tillsammans mot..Hemlagade måltider tillagade direkt i Västanvids nya avdelningskök!

1 november, 2019
Sara Krantz, undersköterska, steker vitkål till kålpuddingen.

Efter inflyttningen i de nya lokalerna på Västanvid i augusti 2019 har måltidshanteringen hittills fortskridit som tidigare. Lunch, kvällsmat och råvaror till övriga måltider har levererats från Lindgårdens kök i Broby medan frukost och fika/mellanmål har tillagats av undersköterskorna.

Men från och med måndag den 4 november är det äntligen dags för undersköterskorna att börja tillaga […]