Nu går startskottet för projektet Önskad sysselsättningsgrad

28 november, 2019

Östra Göinge kommun genomför sedan hösten 2016 ett projekt inom äldreomsorgen kallat ”Önskad sysselsättningsgrad med heltidsarbete som norm”. Avtalet börjar gälla den 1 december och under de två första veckorna i december är det äntligen dags för projektet att starta ute i verksamheterna.

Syftet med Önskad sysselsättningsgrad är att skapa förutsättningar för de medarbetare inom äldreomsorgen […]Ta hjälp av konsumentvägledaren i Östra Göinge

28 november, 2019

Niclas Sturesson arbetar som konsumentvägledare i Östra Göinge, Perstorp och Hässleholms kommun. Han kan bistå med experthjälp och ge råd och stöd över hur du som konsument ska agera vid köp av varor och tjänster.Miljonte resenären på linje 545!

27 november, 2019

I morse gratulerade kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Jönsson, tillsammans med Skånetrafiken, Ali Hosseini som blev årets miljonte resenär på linje 545. Ali pendlar med linje 545 eftersom han läser Plåt- och svetsutbildningen på Göinge utbildningscenter i Sibbhult.

Busslinje 545 ökar och är, enligt Skånetrafiken, av de populäraste linjerna i hela Skåne. Under perioden januari-mars i år […]Ny hantering av borttappade busskort

25 november, 2019

Från och med måndagen den 25 november kommer all hantering av borttappade busskort skötas i kundtjänst på kommunhuset i Broby mellan kl. 08.00-16.30. Busskortet betalas på plats med swish (30 kr).Kommunfullmäktige sammanträder

25 november, 2019

Torsdagen den 28 november kl. 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i sessionssalen i kommunhuset i Broby.Svara på polisens elektroniska medborgardialog!

22 november, 2019

Polisen i lokalpolisområde Hässleholm som innefattar Hässleholm, Osby och Östra Göinge kommun, arbetar med tryggheten i ditt område. För att göra det på bästa sätt behöver de veta vad du som Göingebo tycker.

Nu är det en vecka kvar att svara på enkäten så passa på att komma till tals du med!

Senaste svarsdagen är 30 november […]Här är de vinnande bidragen i pepparkakshustävlingen!

22 november, 2019

I helgen kan det vara en bra idé att baka pepparkakshus. Sista dagen att lämna in ditt bidrag till Kulturhuset är lördagen den 30 november.Spännande projekt ska utveckla Glimåkra!

15 november, 2019

Som enda orter i Skåne har Glimåkra och Näsum valts ut till ett platsutvecklingsprojekt där möjligheterna hur orten kan utvecklas ska undersökas närmare.Väsen på Kulturhuset!

13 november, 2019

Säkra din plats till på tisdag när folkmusikgruppen Väsen kommer till Broby!
Trion från Uppland är ett av Sveriges absolut tyngsta folkmusikband som i år firar sitt 30-årsjubileum.Stickföredrag: 4 onsdagar – 4 teman

12 november, 2019

Under fyra onsdagar framåt kan du lära dig mer om stickning, både teoretiskt och praktiskt. Alla föredrag hålls på Kulturhuset i Broby med start kl. 19.00.