Spännande projekt ska utveckla Glimåkra!

Som enda orter i Skåne har Glimåkra och Näsum valts ut till ett platsutvecklingsprojekt där möjligheterna hur orten kan utvecklas ska undersökas närmare.

Projektet görs tillsammans med Coompanion, Region Skåne och en arbetsgrupp i Glimåkra bestående av representanter från bland annat Glimåkra utveckling, föreningslivet och näringslivet.

– Det här är ett strategiarbete för Glimåkras långsiktiga utveckling. Att samma projekt drivs parallellt med Näsum är mycket positiv och vi ser fram emot att kunna ha utbyte av varandra, säger projektledare Tobias Bosson.

Projektet som påbörjades den 1 oktober i år ska avslutas i juni 2020 och det är också då som förslagen på en möjlig utveckling av Glimåkra ska presenteras, gärna tillsammans med en finansieringsplan.

– Tanken är att detta projekt sedan ska lämnas vidare. Det är viktigt att det kan sluta i något som kan bära sig själv och inte kräver en eldsjäl. Ett projekt som drivs av en eldsjäl dör oftast med eldsjälen och vi vill givetvis att det ska leva mycket längre än så, säger Tobias.

Redan nu är datumet satt för ett stormöte där alla bybor, föreningar, organisationer och företag i Glimåkra har möjlighet att komma med förslag och tycka till.

– På stormötet den 4 februari är alla boende i Glimåkra välkomna att diskutera vad byn behöver mer av och hur vi tar oss dit vi vill, avslutar Tobias Bosson.

 

Har du förslag?

Om du redan nu har några funderingar eller tankar om Glimåkra och dess utveckling, hör gärna av dig till projektledare:

Tobias Bosson, projektledare
tobias.bosson@gmail.com,  0705-75 78 10

Tobias Bosson, projektledare


Hittade du inte vad du sökte?