Japansk hemlig låda väcker minnen

31 augusti, 2018

Tänk dig en finslipad trälåda. Inuti trälådan finns en silverglänsande burk. När man lyfter upp burken och tar av locket känner man en doft samtidigt som det kommer ljud från lådan. Tillsammans ska doft och ljud väcka minnen från idag, igår eller barndomen.

Detta har boende på äldreboendet Västanvid i Knislinge fått pröva på när de […]Bevattningsförbudet upphävt

31 augusti, 2018

Från och med 31 augusti är bevattningsförbudet i Östra Göinge kommun upphävt. Vattenförsörjning anses nu vara stabil nog.

Vi vill tacka alla som har haft tålamod med situationen och som hjälpt till att klara vattenförsörjningen under sommaren.Ledningsarbeten i Sibbhult och Glimåkra

31 augusti, 2018

Sibbhult

På grund av ledningsarbeten på Hasselvägen i Sibbhult behöver vi stänga av vattnet till era fastigheter idag från kl 10 och vi beräknas vara klart under eftermiddagen. Kan vara bra att tappa upp vatten för hushållsbruk. Trycklöshet garanteras ej. Missfärgning (ofarligt) av vattnet kan uppstå i samband med avstängningen och beror på att järn och […]Kickoff med Rickard Söderberg!

31 augusti, 2018

Gör dig redo för en riktig show! Tisdagen den 18 sep kl. 19.00 presenteras Malmö Operas säsong på Kulturhuset Vita skolan i Broby.

Rickard Söderberg, Laine Quist och Johan Reis ger oss en show byggd på material från kommande uppsättningar. Välkommen till en förtrollande kväll i musikteaterkonstens tecken med musikaliska smakprov och vägledning, magi och upplysning, […]2018 års stenstipendium går till Carl Lindh

30 augusti, 2018

Kommunstyrelsens omsorgs- och utbildningsutskott, KSOU, har den 29 augusti beslutat att årets stenstipendium går till konstnär Carl Lindh.

Motiveringen lyder: Carl Lindh vill med sten skapa platser för lyssnande. Carl är intresserad av det spektakulära antagandet att låta ett så uråldrig material som sten resonera och på ett sätt tolka ljud – ett föremål som förändrar […]Inspirationskväll med Elisabet Gunnarsdottir

28 augusti, 2018

Elisabet Gunnarsdottir är islänningen som bytte Reykjavik mot Kristianstad och blev hyllad tränare för Kristianstad DFF. År 2017 tog hon laget till en femteplats i allsvenskan och utsågs senare till årets tränare vid fotbollsgalan.

Under en inspirationskväll den 25 september berättar Elisabet om livet som tränare, sin syn på framgångsrikt ledarskap och om hur vi kan […]Ny avgång på linje 543, Knislinge-Immeln

28 augusti, 2018

I samband med att kommunen infört Jojo Skola för grundskoleelever, där målet är att öka ungdomars resande med kollektivtrafik, har Östra Göinge kommun och Skånetrafiken kommit överens om att starta upp ytterligare en avgång på linje 543, Knislinge-Immeln. Den nya avgången är lagd på eftermiddagen klockan 14:44 för att passa Snapphaneskolans högstadieelevers skoltider. Tätare avgångar […]Vi närmar oss 15 000!

24 augusti, 2018

”Tidigare mönster håller i sig. Befolkningsutvecklingen förklaras till stor del av inflyttning från utlandet. Men under 2017 och under första halvåret i år bidrar också födelsenettot till ökningen av invånarantalet.
Nettoflyttningen till andra kommuner i Skåne är fortfarande negativ, vilket till stor del beror på att ungdomar väljer att studera i Kristianstad, Lund eller Malmö.”LISAS – två unika musikröster

23 augusti, 2018

Onsdag 12 sep kl. 19.00 på Kulturhuset Vita skolan i Broby.

Lisa Rydberg, fiol och Lisa Eriksson Långbacka, ackordeon är två unika röster i gränslandet mellan folkmusik, barock och filmmusik. De två Lisorna bjuder på musik som nyfiket tänjer på genregränser och deras samspel kännetecknas av lyhördhet och innerlighet.

Lisa Långbacka har sin utgångspunkt i folkmusiken och […]Göingemodellen fortsätter att inspirera

21 augusti, 2018
Ordpussel som formar ordet Göingemodellen.

Östra Göinge kommun med dess styr- och ledningsmodell har flera gånger tidigare varit föremål för intresse hos andra kommuner i Sverige. Onsdagen den 22 augusti kommer Höörs kommunledning med politiker och tjänstemän på besök för att få en djupare inblick i Göingemodellen.