2018 års stenstipendium går till Carl Lindh

30 augusti, 2018

Kommunstyrelsens omsorgs- och utbildningsutskott, KSOU, har den 29 augusti beslutat att årets stenstipendium går till konstnär Carl Lindh.

Motiveringen lyder: Carl Lindh vill med sten skapa platser för lyssnande. Carl är intresserad av det spektakulära antagandet att låta ett så uråldrig material som sten resonera och på ett sätt tolka ljud – ett föremål som förändrar […]Inspirationskväll med Elisabet Gunnarsdottir

28 augusti, 2018

Elisabet Gunnarsdottir är islänningen som bytte Reykjavik mot Kristianstad och blev hyllad tränare för Kristianstad DFF. År 2017 tog hon laget till en femteplats i allsvenskan och utsågs senare till årets tränare vid fotbollsgalan.

Under en inspirationskväll den 25 september berättar Elisabet om livet som tränare, sin syn på framgångsrikt ledarskap och om hur vi kan […]Ny avgång på linje 543, Knislinge-Immeln

28 augusti, 2018

I samband med att kommunen infört Jojo Skola för grundskoleelever, där målet är att öka ungdomars resande med kollektivtrafik, har Östra Göinge kommun och Skånetrafiken kommit överens om att starta upp ytterligare en avgång på linje 543, Knislinge-Immeln. Den nya avgången är lagd på eftermiddagen klockan 14:44 för att passa Snapphaneskolans högstadieelevers skoltider. Tätare avgångar […]Vi närmar oss 15 000!

24 augusti, 2018

”Tidigare mönster håller i sig. Befolkningsutvecklingen förklaras till stor del av inflyttning från utlandet. Men under 2017 och under första halvåret i år bidrar också födelsenettot till ökningen av invånarantalet.
Nettoflyttningen till andra kommuner i Skåne är fortfarande negativ, vilket till stor del beror på att ungdomar väljer att studera i Kristianstad, Lund eller Malmö.”Göingemodellen fortsätter att inspirera

21 augusti, 2018
Ordpussel som formar ordet Göingemodellen.

Östra Göinge kommun med dess styr- och ledningsmodell har flera gånger tidigare varit föremål för intresse hos andra kommuner i Sverige. Onsdagen den 22 augusti kommer Höörs kommunledning med politiker och tjänstemän på besök för att få en djupare inblick i Göingemodellen.”Sommarlovsentreprenör” har gett mersmak!

21 augusti, 2018

Sommarlovsentreprenör anordnades av Young Innovation HUB Östra Göinge i samarbete med Hässleholms kommun och inleddes med sex dagars utbildning där deltagarna utvecklade en egen affärsidé. Vid utbildningens slut fick alla 2000 kronor var i startbidrag för att sedan jobba med sitt företag under tre veckor.Fel telefonnummer på röstkorten

20 augusti, 2018

Valmyndigheten informerar om ett fel på de röstkort som just nu delas ut inför valen den 9 september. Där har telefonnummer till kommuner och länsstyrelse bytt plats.

 

Man vill poängtera att telefonnumren som anges på röstkortet i sig är korrekta, men att de alltså bytt plats.
Telefonnumret som anges till kommunen är telefonnumret till länsstyrelsen, och tvärtom.

 

 Din fallfrukt kan bli foder!

15 augusti, 2018

Östra Göinge kommun har fått in ett förslag från en medborgare om att ta tillvara på fallfrukt som kan användas till djur som behöver foder efter den torra sommaren. Det tycker vi är ett utmärkt förslag och vårt serviceteam står redo att hjälpa till!

Om du har fallfrukt i din trädgård kan serviceteamet vara behjälpliga med […]Släpp loss med Streetjazz!

14 augusti, 2018

Vill du släppa loss till skön musik och utvecklas i dans?
Detta är en danskurs med fokus på jazzdans och street/hiphop men som blandar in många olika stilar. En mångsidig danskurs som är bra för både nybörjare och lite mer erfarna. Nivån är öppen och anpassas efter gruppen.

Du får lära dig olika tekniker och dialoger och höra […]Ekonomiskt stöd för skånska företag som vill satsa utomlands

7 augusti, 2018

Det är nu möjligt för skånska småföretag att söka stöd, så kallade checkar, för internationalisering. Upp till 250 000 kronor kan ett företag få för att förbereda och genomföra en satsning på en för företaget ny marknad utanför Sverige. För mindre företag inom naturturism finns det möjlighet att söka om ett mikrostöd på max 50 000 kr.