2018 års stenstipendium går till Carl Lindh

Kommunstyrelsens omsorgs- och utbildningsutskott, KSOU, har den 29 augusti beslutat att årets stenstipendium går till konstnär Carl Lindh.

Motiveringen lyder: Carl Lindh vill med sten skapa platser för lyssnande. Carl är intresserad av det spektakulära antagandet att låta ett så uråldrig material som sten resonera och på ett sätt tolka ljud – ett föremål som förändrar ett lyssnande därmed upplevelsen av olika platser.

Carl har ingen erfarenhet av stenhuggeri men stor erfarenhet av att arbeta skulpturalt. Med stenstipendiet får han möjlighet att utveckla sina idéer i dialog med kunniga stenhuggare i göingebygden.

– Att få stödja konstnärer i att lyfta fram vår bygds fantastiska naturmaterial, stenen, är väldigt roligt. Och att få visa fram Östra Göinge genom konsten är ännu ett sätt att sätta Skånes gröna hjärta på kartan, säger Sofia Nilsson (C), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Stenstipendiet har delats ut av Östra Göinge kommun vartannat år sedan 1988. Stipendiesumman är på 60.000 kr. Årets stipendium kommer att delas ut vid en ceremoni den 3 oktober.


Hittade du inte vad du sökte?