Information om busskortet Jojo Skola

30 juli, 2018

Jojo Skola är samlingsnamnet för Skånetrafikens busskort för grundskola och gymnasieskola. Elever som är folkbokförda eller har stadigvarande boende i Östra Göinge kommun och går i årskurs 7-9 får ett Jojo Skola för att åka med kollektivtrafiken till och från skolan.

Elever som inte har möjlighet att åka med kollektivtrafiken, men är berättigad till skolskjuts enligt […]Välkommen till ett nytt läsår!

30 juli, 2018

I skolstartsbroschyren för läsåret 2018-19 hittar du information om första skoldagen, läsårstider, lovdagar, måltider, kontaktuppgifter och skolskjuts. Informationen berör både för- och grundskola samt Göinge utbildningscenter.Rutschkanan vid Immelns badplats har tagits bort

27 juli, 2018

Anledningen är att rutschkanans lägsta del är för högt över vattenytan när vattennivån sjunkit.

Vid övriga badplatser bedöms rutschkanornas placering vara okej.Utlandsröstning börjar den 26 juli

25 juli, 2018

Bor du utomlands eller känner du någon som bor utomlands och vill rösta i det riksdagsvalet? Den 26 juli öppnar möjligheten att rösta från utlandet. Läs mer om hur du praktiskt går tillväga på Valmyndighetens hemsida.Möjlighet för unga att arbeta som volontär och i solidaritetsprojekt

24 juli, 2018

Europeiska Solidaritetskåren är ett nytt EU-program som skapar möjligheter för unga mellan 18-30 år att jobba som volontärer eller arbeta med projekt i hemlandet eller utomlands som gynnar samhället och människor i Europa. Projekten kan handla om att förebygga naturkatastrofer eller bygga upp förstörda områden, hjälpa till i mottagningscentrum för asylsökande eller arbeta med olika sociala frågor i ditt lokalsamhälle. Första ansökningsrundan är i oktober 2018.Läs 6 böcker och få 1 presentbok

18 juli, 2018

Du har väl inte missat Sommarboken? Låna och läs 6 böcker och få 1 presentbok. Det går bra att läsa på olika sätt: pappersbok, ljudbok, DAISY-bok eller e-bok.

När du har läst 6 böcker och ritat eller skrivit om någon av dem, lämnar du det ifyllda sommarbokshäftet på ditt bibliotek. Lämna in häftet och hämta presentboken […]Cykla och vandra i Skånes gröna hjärta!

17 juli, 2018

Snöra på dig favoritskorna eller hoppa upp på cykeln och njut av sommaren i Östra Göinge – Skånes gröna hjärta! Cykla eller vandra genom byarna, fälten, längs gärdsgårdar och stenmurar, stanna till och ta ett dopp i någon av sjöarna.

Med hjälp av friluftskartan hittar du många gång- och cykelleder att välja mellan.

Friluftskartan
(klicka på den lilla […]Nya regler när du ska bygga, riva eller förändra

16 juli, 2018

Har du fått bygglov och startbesked? Glöm inte att vänta fyra veckor innan du börjar bygga.

Den 1 juli 2018 trädde en ny förvaltningslag och nya regler i plan- och bygglagen (PBL) i kraft. Dessa lagändringar påverkar när beslutade bygglov, rivningslov och marklov får verkställas, det vill säga påbörjas.

Tidigare kunde en beslutad åtgärd påbörjas direkt, men […]Östra Göinge i samverkan om stödet för fiberutbyggnad

13 juli, 2018

Östra Göinge kommun har undertecknat ett avtal med Region Skåne om samverkan kring fördelningen av stödmedel för fiberutbyggnad inom det så kallade landsbygdsprogrammet. Samverkan innebär en fördjupad dialog kring områden som är svåra att bygga ut och som behöver finansiellt stöd.Angående intrång på friluftsbaden

12 juli, 2018

Friluftsbaden Trollabadet i Glimåkra och Hanaskogsbadet får utökad bevakning på grund av intrång och skadegörelse utanför öppettiderna.

Utöver att boende nära baden störs sena kvällar och nätter finns det en risk att baden behöva stängas för reparation om intrången fortsätter. All skadegörelse polisanmäls.

Båda friluftsbaden har öppet varje dag under sommaren. Välkomna klockan 10-19!

 

 

 Sida 1 av 212