Utlandsröstning börjar den 26 juli

25 juli, 2018

Bor du utomlands eller känner du någon som bor utomlands och vill rösta i det riksdagsvalet? Den 26 juli öppnar möjligheten att rösta från utlandet. Läs mer om hur du praktiskt går tillväga på Valmyndighetens hemsida.Möjlighet för unga att arbeta som volontär och i solidaritetsprojekt

24 juli, 2018

Europeiska Solidaritetskåren är ett nytt EU-program som skapar möjligheter för unga mellan 18-30 år att jobba som volontärer eller arbeta med projekt i hemlandet eller utomlands som gynnar samhället och människor i Europa. Projekten kan handla om att förebygga naturkatastrofer eller bygga upp förstörda områden, hjälpa till i mottagningscentrum för asylsökande eller arbeta med olika sociala frågor i ditt lokalsamhälle. Första ansökningsrundan är i oktober 2018.Nya regler när du ska bygga, riva eller förändra

16 juli, 2018
karta med pennor

Har du fått bygglov och startbesked? Glöm inte att vänta fyra veckor innan du börjar bygga.

Den 1 juli 2018 trädde en ny förvaltningslag och nya regler i plan- och bygglagen (PBL) i kraft. Dessa lagändringar påverkar när beslutade bygglov, rivningslov och marklov får verkställas, det vill säga påbörjas.

Tidigare kunde en beslutad åtgärd påbörjas direkt, men […]Familjefestival i Tydinge 28-29 juli

10 juli, 2018

Årets familjefestival är full av upplevelser för hela familjen, bland annat med karuseller, ponnyridning och skattjakt. Allt samlat i den fantastiska miljön vid Tydingesjöns camping!De vann tipspromenaden på Trollabadet

9 juli, 2018

I lördags hölls den officiella invigningen av Trollabadet i Glimåkra, med bland annat invigningstal av kommunalrådet Patric Åberg och underhållning av Musikskolan och SS Delfin.

Vinnare på tipspromenaden

De som besökte badet kunde även gå en tipspromenad runt området.

Vi säger stort grattis till er med flest rätta svar!
Ni vinner varsitt familjesäsongskort till Broby simhall:

 

 

12 rätt:
Nanna Oredsson, 11 […]SR Studio Ett sänder reportage om nyanlända elever i Östra Göinge

9 juli, 2018

Idag, måndagen den 9 juli, sänder Sveriges Radio reportage om hur flyktingmottagandet i skolan fungerar.

Olika gäster är inbjudna till panelsamtal i P1-morgon och Studio Ett. Ett längre reportage om just Östra Göinge sänds i Studio Ett kl. 16.03. https://sverigesradio.se/p1Behöver du foder till dina djur?

9 juli, 2018

Det torra och varma vädret har gjort att det är stor brist på foder till betande djur. Östra Göinge kommun erbjuder därför djurägare att skörda gräs på kommunens oanvända markområden.

Det mesta av kommunens ängsmark är redan utarrenderad till lantbrukare, men det finns en del mindre gräsområden som inte nyttjas. I Knislinge och Hanaskog finns några […]Paddla till bibblan!

6 juli, 2018

Nu kan du låna böcker när du paddlar i Immeln. Böckerna återlämnas i hyllan på ön eller på Immelns kanotcenter.

Varmt välkommen till öbibblan på Kvinnoön!Var med i sommarens fototävling!

4 juli, 2018

Var med i sommarens fototävling – den vinnande bilden publiceras i den slutgiltiga översiktsplanen!

Vi har under vårens samrådsdialoger fått in många bra synpunkter vilket innebär att vår översiktsplan bara kommer att kunna bli bättre! Nu söker vi även bilder att pryda planen med. Bildens motiv måste vara från Östra Göinge kommun och temat är: Det […]Jämställdhet i Östra Göinge kommun

3 juli, 2018

Kommunfullmäktige i Östra Göinge har fattat ett inriktningsbeslut om att alla kommunens verksamheter ska bli jämställdhetsintegrerade. Jämställdhet är ett politiskt begrepp som betonar jämlikhet mellan könen och brukar definieras: att kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter inom livets alla områden.