Välkommen på 190-årskalas!

30 april, 2018

Skånes hembygdsförbund fyller 90 år och Göinge hembygdsförening fyller 100 år så nu bjuds du in till 190-årskalas den 5 maj!

I samband med Skånes hembygdsförbunds årsstämma anordnas mingel och Speaker’s corner och massa roliga aktiviteter för allmänheten på torget.

Se mer information i affischen!Familjedag 5 maj

25 april, 2018

Välkommen till en spännande förmiddag för hela familjen. Samtala, ät en härlig fika och gör kakor över öppen eld. Träffa Scouterna och lär dig nyttiga knopar!

Lördagen den 5 maj kl. 10-12
Plats: Broby bygdegård, Köpmannagatan 1

 Inspirationsdag på Göinge utbildningscenter

23 april, 2018

Den 8 maj kan du som är nyfiken besöka skolans yrkesutbildningar inom plåt och svets, vvs, vård och omsorg samt trädgård och testa olika praktiska moment. På plats finns yrkeslärare, elever samt studie- och yrkesvägledare som svarar på frågor.Nyfiken på teater?

23 april, 2018

ABF tillsammans med Östra Göinge kommun erbjuder en kurs för alla som är intresserade av eller nyfikna på drama och teater. En kravlös och engagerande kurs som låter dig utvecklas i din egen takt och fokuserar på samarbete och uttryck. Kursen kommer ta upp många olika element inom drama och teater som t.ex. improvisation, gestaltning […]Knislinge Förskolor får årets Utvecklingspris

20 april, 2018

För sitt projekt ”IKT*, teknik och matematik” tilldelas Knislinge förskolor årets utvecklingspris.

Motiveringen lyder

”För att i ett långsiktigt och väl utvärderat projekt ha skapat förutsättningar för barnen att utveckla sina förmågor kring konstruktion, matematik, teknik och IKT. Lek, samarbete, samspel, problemlösning och motivation har gynnats utifrån ett genusperspektiv. Projektet har goda förutsättningar att spridas och bidra […]Spännande träffar för näringslivet i Östra Göinge!

20 april, 2018

Under maj och juni har vi några riktigt intressanta studiebesök, träffar och diskussioner att erbjuda! Vi ser fram emot att träffa dig på alla eller några av träffarna.Kommunfullmäktige sammanträder

20 april, 2018
Ordförandeklubba.

Torsdagen den 26 april kl. 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i kommunhuset i Broby.

Sammanträdet inleds med utbildning i hantering av hot och våld samt presentation av ny säkerhets- och beredskapssamordnare i kommunen, Max Sjöklint.

Kommunfullmäktige kommer bland annat att behandla ärenden såsom Göinge Tänker Nytt och valärende.

Sammanträdet avslutas med debatt om utmaningsområdena Kunskap och kompetens.

 

Här finns kallelsen i sin helhet […]Rädda Immeln får projektstöd och går in i en ny fas

19 april, 2018
Foto över Immeln.

Projektet har beviljats projektstöd på över 800 000 kr från Leader Skåne Ess och LOVA (Lokala vattenvårdsprojekt). Stödet ska gå till nya vattenvårdande åtgärder i Ekeshultsån, med start år 2018.Unik artist till Sibbhult!

19 april, 2018

Minnie Marks från Australien är en ung singer-songwriter och gitarrist utan dess like. Hon kallar sin musik ”dirty sweet rock & roll” men musiken bär också tydliga spår av blues. Minnies kraftfulla sång för tankarna till Jannis Joplin och det är få som slår hennes flyhänta gitarrspel.

Spelningen äger rum den 26 april kl. 19, i Sibbhults […]GoDig ska leda till ökad kvalitet inom vården

19 april, 2018

Projektet GoDig, som genomförs i samarbete med Osby och Perstorp kommun, ska kompetensutveckla runt 757 medarbetare, framtida teknikcoacher och chefer i att använda digitala arbetsverktyg.

– GoDig handlar om att säkerställa god kvalitet inom vård och omsorg, att öka produktiviteten och att bidra till ett hållbart arbetsliv. Projektet ska också leda till att skapa en hållbar […]