GoDig ska leda till ökad kvalitet inom vården

Projektet GoDig, som genomförs i samarbete med Osby och Perstorp kommun, ska kompetensutveckla runt 757 medarbetare, framtida teknikcoacher och chefer i att använda digitala arbetsverktyg.

– GoDig handlar om att säkerställa god kvalitet inom vård och omsorg, att öka produktiviteten och att bidra till ett hållbart arbetsliv. Projektet ska också leda till att skapa en hållbar metod för oss som organisation som för in, förvaltar och utvecklar kunskap kring välfärdsteknik och digital utveckling, säger Kaj Hansson, projektledare för GoDig.

Internet och informationstekniken påverkar alla samhällsområden. Utvecklingspotentialen är mycket stor och gränserna för vad som är möjligt förflyttas hela tiden. Allt fler tar för givet att ärenden ska kunna utföras enkelt och säkert via nätet.

– Både det faktiska arbetet i vardagen såväl som arbetsorganisationen påverkas av digitaliseringens möjligheter. Därför vill vi nu satsa på att medarbetare inom vård och omsorg ska vara trygga i och få kunskap om hur digitaliseringen kan skapa ett mervärde för våra kunder, säger Hansson.

Genom att jobba för ökad kvalitet genom projektet GoDig hoppas kommunerna också kunna skapa fler samarbetsområden.

– Vi kommer att skapa en struktur kommunerna emellan för att man som medarbetare ska kunna få tillgång till kollegialt stöd och lärande. Med det hoppas vi kunna stärka både individen, arbetslagen och organisationen som helhet, säger Hansson.

Projektet GoDig påbörjades i januari i år och pågår till februari 2020. Totalt omfattar projektet cirka 6,3 miljoner kr och finansieras med cirka 4,2 miljoner kronor av ESF.

Kontakt

Kaj Hansson, projektledare
044-775 67 95, kaj.hansson@ostragoinge.se


Hittade du inte vad du sökte?