Internationellt besök på Stormhattens förskola

29 november, 2017

Denna vecka gästas Stormhattens förskola i Knislinge av en delegation av pedagoger och rektorer från Slovenien, Kroatien och Grekland. Alla är deltagare i ett EU-projekt med syfte att lära av varandra och utveckla alla barns lärande och språk.

– Det har varit ett väldigt givande utbyte och det känns lite extra roligt nu när vi får […]Östra Göinge kommun söker ny näringslivschef

29 november, 2017

Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Vi växer, ekonomin är urstark och företagsklimatet har aldrig någonsin skattats så högt som nu. Nu ska vi hitta en näringslivschef som har kraft och kompetens att utveckla vårt framgångsrika arbete ytterligare.

”Det ska vara enkelt och smidigt att starta, driva och utveckla företag i […]Dags för Magnolian att resa sig i Knislinge

27 november, 2017

Under måndagsförmiddagen togs det första spadtaget för den nya förskolan i Knislinge: Magnolian. Förskolan uppförs på den plats där mellanstadieskolan Röda skolan låg förr, centralt placerad i byn med närhet till naturen i Åke Backe.

Förskolan som är på 1 625 m² byggs i två plan och innehåller sex avdelningar med två ”torg”. Den innehåller även ett […]Intervju med Unga mentorer!

24 november, 2017

P4 Kristianstad var och träffade två unga killar som gått med i projektet Ung Mentor. Ung mentor är ett koncept som långsiktigt ska arbeta för vänskapsutveckling mellan nyanlända och svenskfödda ungdomar. Samtidigt ska det öka gemenskapen och sprida interkulturell kunskap. Visionen är att åstadkomma ett mångkulturellt och sammanhållande samhälle med stolta Göingar och möjliggöra för kulturellt utbyte och ömsesidigt lärande.Värdet på villor i Östra Göinge stiger

20 november, 2017

Priset på villor i Östra Göinge har stigit med drygt 22 % det senaste året. Om man ser till prisutvecklingen de senaste 3 månaderna visar siffror från Svensk mäklarstatistik en höjning på 5,2 % och det såldes 35 villor i Östra Göinge under samma period. Det senaste året har 125 villor sålts.

Prisökningen på villor i […]Välkommen ut i naturen!

17 november, 2017

Projektet Naturliga Göinge hälsar alla välkomna ut i naturen i vinter. Sju söndagar från december till februari bjuds du in till träffar där du kan ta del av Östra Göinges fantastiska miljöer. Du väljer själv om du vill använda markerade leder, ta hjälp av kartan eller följa med på en guidad runda.Simon Abrahamssons första smideskurs var fullbokad!

16 november, 2017

Igår kväll, onsdagen den 15 november, höll Simon Abrahamsson i en fullbokad smideskurs för nybörjare. Tillfället som var det första ut av tre stycken var fullbokat.

SVT Nyheter Skåne var på plats för att intervjua den 19-åriga smeden.

Simon Abrahamssons smideskurser drivs tillsammans med projektet Young Innovation HUB Östra Göinge, dit Simon kom med sin idé i somras.

 

 

 

 

 Förslag: Återbetalning av renhållningsavgifter

15 november, 2017

Östra Göinge Renhållnings AB (ÖGRAB) strävar genom olika åtgärder efter förbättring och effektivisering renhållningsverksamheten, både ur miljömässigt samt ekonomiskt perspektiv. Övergång till så kallat fyrfackssystem är ett exempel på en sådan åtgärd. Redan vid planeringen av fyrfackssystemet uttalade bolaget en ambition om att systemet skulle leda till en effektivisering som kunde påverka renhållningsavgifterna.

Det är nu ett år […]Första grävskopetaget för Västanvid

13 november, 2017

Med ett stabilt tag om spakarna grävde kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Sofia Nilsson (C) idag det första officiella grävskopetaget för ny- och ombyggnationen av vård- och omsorgsboendet Västanvid i Knislinge. Västanvid ingår i Göingebygdens Trygga hem, en förening instiftad av Riksbyggen och Östra Göinge kommun.

– Det är så spännande att bygget nu kommer igång på riktigt! Det här […]Enklare att betala

13 november, 2017

Nu har vi fler betalningsmetoder hos våra kommunala verksamheter! Badhus, ishall, skolcafeteria eller bibliotek har nu möjlighet att ta emot andra betalningsmedel än kontanter. Vi är lyhörda för vad våra medborgare vill ha för betalningsvägar och nu kan vi erbjuda smidigare betalningssätt. Det blir enklare för Göingeborna och med minskad kontanthantering så ökar säkerheten för kommunens anställda.