Ledningsarbeten på Sibbhultsvägen

29 november, 2017

På grund av ledningsarbeten på Sibbhultsvägen i Hjärsås, kommer vi att stänga vattnet kl. 08.00 den 30 november 2017 och vattnet beräknas vara på senast kl. 12.00.

Det kan vara bra att spola upp vatten för husbehov. Trycklöshet garanteras ej.

Missfärgning (ofarligt) av vattnet kan uppstå i samband med avstängningen och beror på att järn och mangan lossnar […]Internationellt besök på Stormhattens förskola

29 november, 2017

Denna vecka gästas Stormhattens förskola i Knislinge av en delegation av pedagoger och rektorer från Slovenien, Kroatien och Grekland. Alla är deltagare i ett EU-projekt med syfte att lära av varandra och utveckla alla barns lärande och språk.

– Det har varit ett väldigt givande utbyte och det känns lite extra roligt nu när vi får […]Östra Göinge kommun söker ny näringslivschef

29 november, 2017

Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Vi växer, ekonomin är urstark och företagsklimatet har aldrig någonsin skattats så högt som nu. Nu ska vi hitta en näringslivschef som har kraft och kompetens att utveckla vårt framgångsrika arbete ytterligare.

”Det ska vara enkelt och smidigt att starta, driva och utveckla företag i […]Dags för Magnolian att resa sig i Knislinge

27 november, 2017

Under måndagsförmiddagen togs det första spadtaget för den nya förskolan i Knislinge: Magnolian. Förskolan uppförs på den plats där mellanstadieskolan Röda skolan låg förr, centralt placerad i byn med närhet till naturen i Åke Backe.

Förskolan som är på 1 625 m² byggs i två plan och innehåller sex avdelningar med två ”torg”. Den innehåller även ett […]Industrihistoria i dagarna tre

27 november, 2017

Med start tisdag den 28 november kan du fördjupa dig i industrins framväxt i Östra Göinge. Sven Jensén leder dig i intressanta historier och berättelser om industrialisering och hembygd.

 

 

 

 

 

 

 

Lokalhistorisk film – Smean hemma i byn 28/11 19:00

Lokalhistorisk film fortsätter under hösten. Kvällens film handlar mycket om Emmislövs allt i
allo, Birger Axelsson (smed, bilreparatör, fixar vattenledning […]Intervju med Unga mentorer!

24 november, 2017

P4 Kristianstad var och träffade två unga killar som gått med i projektet Ung Mentor. Ung mentor är ett koncept som långsiktigt ska arbeta för vänskapsutveckling mellan nyanlända och svenskfödda ungdomar. Samtidigt ska det öka gemenskapen och sprida interkulturell kunskap. Visionen är att åstadkomma ett mångkulturellt och sammanhållande samhälle med stolta Göingar och möjliggöra för kulturellt utbyte och ömsesidigt lärande.Inställd!! Prisad Stand up: Fadern

21 november, 2017

Inställd!!

Det är mycket trist att behöva meddela detta, men föreställningarna i Knislinge Folkets Park och Röda Salongen i Hässleholm idag (23/11) är dessvärre inställda.
Eric Löwenthal, som skulle framfört ”Fadern” har nyss sms:at att han tappat rösten och inte kan genomföra det vi så länge sett fram emot.

Vi vet inte i dagsläget om det finns möjlighet […]Värdet på villor i Östra Göinge stiger

20 november, 2017

Priset på villor i Östra Göinge har stigit med drygt 22 % det senaste året. Om man ser till prisutvecklingen de senaste 3 månaderna visar siffror från Svensk mäklarstatistik en höjning på 5,2 % och det såldes 35 villor i Östra Göinge under samma period. Det senaste året har 125 villor sålts.

Prisökningen på villor i […]Välkommen ut i naturen!

17 november, 2017

Projektet Naturliga Göinge hälsar alla välkomna ut i naturen i vinter. Sju söndagar från december till februari bjuds du in till träffar där du kan ta del av Östra Göinges fantastiska miljöer. Du väljer själv om du vill använda markerade leder, ta hjälp av kartan eller följa med på en guidad runda.Simon Abrahamssons första smideskurs var fullbokad!

16 november, 2017

Igår kväll, onsdagen den 15 november, höll Simon Abrahamsson i en fullbokad smideskurs för nybörjare. Tillfället som var det första ut av tre stycken var fullbokat.

SVT Nyheter Skåne var på plats för att intervjua den 19-åriga smeden.

Simon Abrahamssons smideskurser drivs tillsammans med projektet Young Innovation HUB Östra Göinge, dit Simon kom med sin idé i somras.