Första grävskopetaget för Västanvid

Med ett stabilt tag om spakarna grävde kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Sofia Nilsson (C) idag det första officiella grävskopetaget för ny- och ombyggnationen av vård- och omsorgsboendet Västanvid i Knislinge. Västanvid ingår i Göingebygdens Trygga hem, en förening instiftad av Riksbyggen och Östra Göinge kommun.

– Det är så spännande att bygget nu kommer igång på riktigt! Det här är ju vår största satsning någonsin som vi gör på våra särskilda boenden. Nu bygger vi moderna särskilda boenden som ska fungera bra för både våra anställda och våra verksamheter där vi ska kunna attrahera medarbetare att komma till just våra verksamheter. Men framför allt är det lokaler som är anpassade för våra medborgare så att de ska trivas i sina nya hem när de väl flyttar in, säger Sofia Nilsson (C), ordförande i Göingebygdens Trygga hem.

Västanvids första tre avdelningar med 36 lägenheter beräknas stå klara för inflyttning våren 2019. Hela bygget beräknas vara klart i början av 2020 och har då 60 lägenheter fördelade på två våningsplan med tillhörande innergård och moderna lokaler utformade efter de boendes bästa.

Det var 2016 som Göingebygdens Trygga hem (en förening stiftad av Östra Göinge kommun och Riksbyggen) förvärvade kommunens boenden Västanvid i Knislinge och Skogsbrynet i Sibbhult. Anledningen var att skapa en utveckling av de båda boendena.

– Behovet av fler platser inom äldreomsorgen ökar. Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare som vill vara med och bidra till att fler personer kan få ett modernt boende anpassat efter sina behov, säger Anders Ihse, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Sofia Nilsson håller med om ett växande platsbehov och ser mycket positivt på samarbetet med Riksbyggen.

– Fantastiskt roligt att få vara med i en sån här process. Det handlar verkligen om en delaktighet ifrån verksamheterna hela vägen genom kommunen och till Riksbyggen. Likadant att vi har en ny aktör här i Östra Göinge som ska vara med och hjälpa till i vårt bygge av en bra verksamhet med hög kvalitet för våra medborgare, säger Sofia Nilsson (C).

 

 

 


Hittade du inte vad du sökte?