Förslag: Återbetalning av renhållningsavgifter

Östra Göinge Renhållnings AB (ÖGRAB) strävar genom olika åtgärder efter förbättring och effektivisering renhållningsverksamheten, både ur miljömässigt samt ekonomiskt perspektiv. Övergång till så kallat fyrfackssystem är ett exempel på en sådan åtgärd. Redan vid planeringen av fyrfackssystemet uttalade bolaget en ambition om att systemet skulle leda till en effektivisering som kunde påverka renhållningsavgifterna.

Det är nu ett år sedan fyrfackssystemet infördes och systemet har effektiviserat tömningarna och sänkt bolagets kostnader. Resultatet av alla genomförda åtgärder är över förväntan. Abonnenterna har på ett förträffligt sätt använt det nya systemet, och visat en stor vilja att sortera enligt instruktionerna.

 

Förslag till återbetalning

ÖGRAB bedömer att det finns ett utrymme för en återbetalning med 10 % av renhållningsavgiften 2017, för villor och fritidsabonnenter. Detta innebär att villabonnenter får tillbaka 290 kr, och fritidsabonnenten får 211 kr inklusive moms.

Ett beslut om eventuell återbetalning måste dock fattas senast under december månad utifrån bokföringstekniska förutsättningar.

Den eventuella återbetalningen regleras på abonnentens nästkommande faktura, vilket innebär att majoriteten får sin återbetalning under 2018.

 


Hittade du inte vad du sökte?