Internationellt besök på Stormhattens förskola

Denna vecka gästas Stormhattens förskola i Knislinge av en delegation av pedagoger och rektorer från Slovenien, Kroatien och Grekland. Alla är deltagare i ett EU-projekt med syfte att lära av varandra och utveckla alla barns lärande och språk.

– Det har varit ett väldigt givande utbyte och det känns lite extra roligt nu när vi får visa upp vår egen verksamhet, säger Ann-Sofie Jönsson, rektor på Kviingeskolan.

Det var i december 2016 som det tvååriga EU-projektet ”Bridging the Multicultural Diversities in Education” startades. Ett utbytesprojekt med utgångspunkt i högtider och traditioner och hur man uppmärksammar olika länders traditioner.

Projektet riktar sig till förskola och skola och syftet är att lära av varandra hur man kan möta och utveckla alla barns lärande och språk.

Förra året reste personal från Stormhattens förskola till Slovenien och Kroatien för att träffa de andra deltagande länderna, Island och Grekland (Kreta). I våras blev det ett besök på Island och nu är det alltså dags för Sverige och Östra Göinge att stå som värd.

På Stormhattens förskola har man valt att rikta projektet mot hur man kan använda digitala verktyg för att stimulera det språkutvecklande arbetet tillsammans med barnen. Här har man sedan länge planerat för besöket där just arbetet med digitala verktyg är ett tema.

– När vi får besök så vill de gärna titta på hur vi arbetar med IKT (Informations- och kommunikationsteknologi). Vi har kommit väldigt långt om man jämför med de länder som kommer till oss, säger Ann-Sofie Jönsson.

Under veckan kommer delegationen utöver att besöka Stormhatten även att besöka både Västerskolan och Snapphaneskolan.

Hela EU-projektet avslutas på Kreta i maj/juni 2018.

Besökarna fick även en guidad visning på Wanås.


Hittade du inte vad du sökte?