Öppet hus på Restaurang Gröna hjärtat

27 april, 2023

Välkommen på öppet hus på Restaurang Gröna hjärtat i Broby. Kom och titta i våra nya fina lokaler och få en guidad rundtur i köket och skolrestaurangen av personalen på måltidsenheten.Söker du jobb inom bygg? Besök Göingematchningen den 2 maj!

27 april, 2023

Tisdagen den 2 maj l klockan 10.00-12.00 är det dags för nästa Göingematchningstillfälle. Rekryterande företag som deltar är Hagmans tak och Fjälkinge isolering och plåtservice.2022 års pristagare och stipendiater inom kultur och fritid har utsetts!

25 april, 2023

Här presenterar vi årets pristagare och stipendiater som utsetts av planeringsutskottet efter inkomna nomineringar.

Priserna och stipendierna delas ut som stimulans, uppmuntran och belöning till personer, föreningar eller andra aktörer som gjort uppskattade, framgångsrika eller värdefulla insatser, prestationer eller resultat inom sitt specifika område.

Grattis!Dags för stensymposium på kulturhuset!

24 april, 2023

Stentraditionen är djupt förankrad i vår bygd och Östra Göinge kommun arbetar för att bevara arvet som den göingska naturen gett oss och de tidigare generationerna lämnat efter sig. Under stensymposiet onsdagen den 10 maj tar Maria Jacobson, stenstipendiat 2022, emot sitt stipendium och samtidigt ramas dagen in med inspirerande föredrag, mingel och samtal.Guldspaden sätts i marken för det nya kommunhuset

24 april, 2023

Idag togs det första officiella spadtaget för det nya kommunhuset i Broby. Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M), kommundirektör Merete Tillman och Fredrik Nelson, affärschef HA-Bygg höll tillsammans i guldspaden.

–Det känns fantastiskt kul att stå här idag och ta det första spadtaget och säga att vi är igång! säger Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande Östra Göinge […]Handelsutredning har genomförts

24 april, 2023

För att underbygga och stödja Östra Göinge kommuns framtida arbete med byutvecklig och kommande planprocesser har en handelsutredning med marknadsanalys beställts av HUI Research AB. HUI fick i uppdrag att utreda byarnas kommersiella förutsättningar och möjlig handelsexpansion vid industriområdet Bastholmen i utkanten av Broby. Utredningen är nu genomförd och kommunen har tagit del av resultaten och HUI:s rekommendationer.Bli vandringsguide och visa upp din favoritsträcka i Skånes gröna hjärta

20 april, 2023

Genom Svenska turistföreningens (STF) gruppvandringar har du möjlighet att kombinera frisk luft, motion och gemenskap i vacker natur. Varje vecka anordnas vandringar i Östra Göinge, Hässleholm och Kristianstad med omnejd där såväl medlemmar som icke medlemmar är välkomna att delta. Nu söker STF Östra Skåne fler vandringsguider i Östra Göinge!Förenings- och företagsträff med Leader: Så kan ni söka projektmedel!

19 april, 2023

De som bor och verkar på en plats är de som bäst vet hur den utvecklas! Leader Östra Skåne bjuder in dig som är verksam i en förening, organisation eller företag i Östra Göinge till en informationsträff tisdagen den 2 maj.Kommunfullmäktige sammanträder

14 april, 2023

Kommunfullmäktiges ordförande kallar till sammanträde torsdagen den 20 april 2023 kl. 18.30 i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

I början av sammanträdet genomförs utbildningspass kring säkerhet, kommunal ekonomi samt information om verksamhetsområdet Utbildning och skolresan.

Detta följs av presentation och debatt av Kommunstyrelsens analys av verksamhetsrapporten En bra start i livet 2022.

Beslut ska även fattas kring kommunens […]Anmäl dig till årets Sommarskoj!

14 april, 2023

Nu kan du som går i årskurs 4-7 anmäla dig till Sommarskoj! På årets program finns bland annat Tosselilla sommarland, Jump Yard i Kristianstad och Kreativum i Karlshamn. Sommarskoj 2023 pågår under vecka 24-25. Läs mer alla aktiviteterna och anmäl ditt intresse här.