Guldspaden sätts i marken för det nya kommunhuset

Idag togs det första officiella spadtaget för det nya kommunhuset i Broby. Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M), kommundirektör Merete Tillman och Fredrik Nelson, affärschef HA-Bygg höll tillsammans i guldspaden.

–Det känns fantastiskt kul att stå här idag och ta det första spadtaget och säga att vi är igång! säger Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande Östra Göinge kommun.

Det var i december 2022 det blev klart att HA-bygg (Henrik Anderssons Byggnads AB) är de som bygger det nya kommunhuset.

– Vi ser detta som ett jätteroligt projekt och vi ser oss som de stora byggarna med den lilla byggmästarens engagemang och det känner vi att det finns i denna kommunen också – ett enormt engagemang redan från början, säger Fredrik Nelson, affärschef på HA-Bygg.

Just nu pågår en period av schaktning på området, något som kommer att fortsätta i perioder fram till efter sommaren. I slutet av maj påbörjas gjutning av bottenplattan och i början på hösten byggs stommen. Enligt tidsplanen ska huset vara tätt till vintern. Inflyttning planeras till senare delen av 2024.

–Vi behöver vara en attraktiv arbetsgivare och det nya kommunhuset kommer att bli ett lyft arbetsmiljömässigt för våra medarbetare, säger Merete Tillman, kommundirektör i Östra Göinge.

Från vänster: Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M), kommundirektör Merete Tillman och Fredrik Nelson, affärschef HA-Bygg.


Hittade du inte vad du sökte?