Prova på instrument!

31 augusti, 2020

Eftersom vårens ordinarie provningar fick ställas in till följd av pandemin så hälsar nu musikskolan istället hjärtligt välkommen till instrumentprovningar under första veckan i september istället!

Vissa begränsningar kommer att göras för att provningarna ska kunna genomföras på ett säkert sätt.

 

Tid och datum för instrumentprovningar 2020

Tisdag 1/9 kl. 17.00-18.00 Glimåkra, Glimåkraskolan

Tisdag 1/9 kl. 18.30-19.30 Sibbhult, Mölleskolan, […]Förlängd tid som skolelever kan resa utan skolbiljett

31 augusti, 2020

På grund av en del tekniska och administrativa problem har alla skolelever ännu inte fått sina nya skolbiljetter. Med anledning av det här förlängs tiden som skolelever kan resa utan skolbiljett till och med den 15 september 2020.

Fram till det datumet kan alltså skolelever resa med Skånetrafikens bussar och tåg utan en giltig biljett. Inget […]Tågstopp för framtiden! 

25 augusti, 2020

Den 22-28 augusti stänger Trafikverket av järnvägen mellan Malmö och Lund. Avstängningen är en del i den utbyggnad till fyra spår som just nu pågår och som ska vara klar 2024.  

Tågstoppet som nu görs innebär att inga tåg kan köra mellan Malmö och Lund. Skånetrafiken har ersatt trafiken med bussar som går var femte minut från Malmö […]Övervakningskameror för tryggare byar

21 augusti, 2020

Östra Göinge kommun går nu vidare och ansöker hos datainspektionen om tillstånd för övervakningskameror i centrala Broby.

– Tryggheten i våra byar är avgörande för trivseln och stoltheten bland oss göingebor. Övervakningskameror är ett av flera verktyg som vi kan använda och nu skaffar vi flera, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

Listan på åtgärder för ökad […]Planerat asfalteringsjobb på Köpmannagatan i Broby

21 augusti, 2020

Under vecka 35 kommer asfalteringsjobb att utföras på Köpmannagatan, mellan väg 19 och Verkstadsgatan, i Broby.

Vägen kommer att ha begränsad framkomlighet. Vi ber fordonsförare att följa orange vägvisning under tiden.Fakturor förskola och fritidshem på väg ut

19 augusti, 2020

Nu är våra tekniska problem lösta och fakturorna har skickats.

 Höstens kulturarrangemang i Östra Göinge

19 augusti, 2020

Vi följer utvecklingen av covid-19 och våra olika arrangemang kommer att anpassas utifrån gällande restriktioner och rekommendationer från myndigheter. Se vilka åtgärder vi vidtagit för att ni ska kunna uppleva våra arrangemang på ett tryggt sätt.En ny typ av vardag

18 augusti, 2020

Pandemin pågår fortfarande i allra högsta grad och vi har fått vänja oss vid en ny typ av vardag. För att den ska fungera som vanligt gäller det att vi anstränger oss ovanligt mycket.

Dina val och det du gör, oavsett ålder, spelar stor roll för att minska smittspridningen. Det bästa du kan göra för att skydda dig själv […]Försenade fakturor för förskola och fritidshem

17 augusti, 2020

På grund av tekniska problem är fakturorna för augusti försenade. Leverantören arbetar med problemet och vi hoppas att inom kort kunna komma med information att de är på väg ut.Ny detaljplan öppnar upp för bostäder i skofabriken

14 augusti, 2020

Efter avgörande i Mark- och miljödomstolen vinner kommunens detaljplan för gamla skofabriken i Knislinge nu laga kraft. Detta innebär att fabriken – med hänsyn till byggnadens historia och unika kulturmiljöer – kan byggas om till bostäder och olika centrumverksamheter.

– Det är ett komplicerat och samtidigt mycket spännande planarbete som nu är klart, säger Anders Siversson, […]