Prova på instrument!

31 augusti, 2020

Eftersom vårens ordinarie provningar fick ställas in till följd av pandemin så hälsar nu musikskolan istället hjärtligt välkommen till instrumentprovningar under första veckan i september istället!

Vissa begränsningar kommer att göras för att provningarna ska kunna genomföras på ett säkert sätt.

 

Tid och datum för instrumentprovningar 2020

Tisdag 1/9 kl. 17.00-18.00 Glimåkra, Glimåkraskolan

Tisdag 1/9 kl. 18.30-19.30 Sibbhult, Mölleskolan, […]Förlängd tid som skolelever kan resa utan skolbiljett

31 augusti, 2020

På grund av en del tekniska och administrativa problem har alla skolelever ännu inte fått sina nya skolbiljetter. Med anledning av det här förlängs tiden som skolelever kan resa utan skolbiljett till och med den 15 september 2020.

Fram till det datumet kan alltså skolelever resa med Skånetrafikens bussar och tåg utan en giltig biljett. Inget […]Gode män och förvaltare sökes!

28 augusti, 2020

Nu har du chansen att hjälpa en medmänniska och samtidigt tjäna lite extrapengar. Vi söker gode män och förvaltare som kan hjälpa den som på grund av sjukdom, psykisk funktionsnedsättning, försvagat hälsotillstånd eller liknande inte kan ta tillvara på sina tillgångar eller föra sin egen talan.

Den som har en god man behåller sin rättshandlingsförmåga och […]2020-års stenstipendium går till Maja Bakken

27 augusti, 2020

Kommunstyrelsens planeringsutskott, har den 26 augusti beslutat att årets stenstipendium går till konstnär Maja Bakken.

Motiveringen lyder:

Maja Bakken vill med stipendiet vidareutveckla sitt kandidatarbete från sin utbildning på Konstfacks Ädellabb och skapa ett överdimensionerat och monumentalt smycke i sten för vår gemensamma samhällskropp.

Hennes idé är att utmana den traditionella synen på ett smycke  som ett litet […]Tågstopp för framtiden! 

25 augusti, 2020

Den 22-28 augusti stänger Trafikverket av järnvägen mellan Malmö och Lund. Avstängningen är en del i den utbyggnad till fyra spår som just nu pågår och som ska vara klar 2024.  

Tågstoppet som nu görs innebär att inga tåg kan köra mellan Malmö och Lund. Skånetrafiken har ersatt trafiken med bussar som går var femte minut från Malmö […]Eldningsförbud hävt fr.o.m. 24 augusti

24 augusti, 2020

Brandriskprognoserna i nuläget och framöver pekar på låga värden för brandrisk i skog och mark. Därför har samtliga räddningschefer i SKNO kommit överens om att häva eldningsförbudet som utfärdades den 10 augusti.Uppmaning till föräldrar och ungdomar i Östra Göinge kommun

21 augusti, 2020

På senaste tiden har några ungdomar i vår kommun använt fentanyl. Östra Göinge kommun vill därför uppmana er föräldrar att prata med era ungdomar om denna drog och riskerna med den.

Fentanyl är ett opioidpreparat som används som läkemedel för mycket starka smärtor. Effekten av att ta fentanyl är densamma som att ta heroin, men mycket […]Avrådan från bad vid Tydingesjöns camping och badplats Sjöhagen

21 augusti, 2020

Vi har i veckan tagit nya prover för badvattnet vid Tydingesjöns camping samt vid badplats Sjöhagen och provsvaren visar att vattnet är otjänligt på båda platserna.

Vi avråder därför från bad vid båda badplatserna tills vi har prover som visar att vattnet är fritt från bakterier.Övervakningskameror för tryggare byar

21 augusti, 2020

Östra Göinge kommun går nu vidare och ansöker hos datainspektionen om tillstånd för övervakningskameror i centrala Broby.

– Tryggheten i våra byar är avgörande för trivseln och stoltheten bland oss göingebor. Övervakningskameror är ett av flera verktyg som vi kan använda och nu skaffar vi flera, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

Listan på åtgärder för ökad […]Planerat asfalteringsjobb på Köpmannagatan i Broby

21 augusti, 2020

Under vecka 35 kommer asfalteringsjobb att utföras på Köpmannagatan, mellan väg 19 och Verkstadsgatan, i Broby.

Vägen kommer att ha begränsad framkomlighet. Vi ber fordonsförare att följa orange vägvisning under tiden.Sida 1 av 41234