Tågstopp för framtiden! 

Den 22-28 augusti stänger Trafikverket av järnvägen mellan Malmö och Lund. Avstängningen är en del i den utbyggnad till fyra spår som just nu pågår och som ska vara klar 2024.  

Tågstoppet som nu görs innebär att inga tåg kan köra mellan Malmö och Lund. Skånetrafiken har ersatt trafiken med bussar som går var femte minut från Malmö C Lund C samt var 10.e minut från Åkarp, Hjärup och Burlöv.

Bussarna ersätter de inställda tågen på sträckan. Eftersom bussarna dels rymmer färre personer och dels kör långsammare innebär detta en förändring för dem som idag pendlar för att ta sig till skolan.

På grund av rådande restriktioner och för att minska smittspridning så kommer bussarna inte att fyllas, utan personal på Skånetrafiken avgör när det är fullt. Det gör att kapaciteten blir avsevärt mindre. Skånetrafiken har förstärkt ordinarie Regionbusslinjer med fler bussar i rusningstrafik för att stötta upp. Men vissa bussar kan snabbt bli fulla.

Bussresan tar längre tid än vad tågresan normalt gör och det är inte säkert att det bussarna avgår på samma tider som tågen. Därför är det viktigt att eleverna som idag reser med tåg håller sig uppdaterade via Skånetrafikens webbplats eller via Skånetafikens app. Skolkorten gäller som vanligt på ersättningsbussarna.

Frågor? Kontakta Skånetrafikens kundtjänst: 0771-77 77 77.


Hittade du inte vad du sökte?