Håll ut – tack för att du fortsätter att hålla avstånd!

31 juli, 2020

Inget är sig likt sedan coronaviruset blev en del av vår vardag och det är lätt att tålamodet tryter. Men det är inte över ännu och vi måste orka ett tag till. Så tänk på att hålla avstånd till varandra och fortsätt följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer – på uteserveringen, på stranden, i skogen eller i affären. […]



Allemansrätten – vad gäller för enskild väg och motortrafik?

29 juli, 2020

Enskilda vägar är viktiga för friluftslivet och allemansrätten. Genom enskilda vägar kan du enkelt nå badsjöar och fiskevatten, bärmarker och smultronställen. Men har du koll på vad som egentligen gäller för enskild väg och motortrafik i naturen i samband med allemansrätten? Vad får du och vad får du inte göra?



Hjälp till att stoppa invasiva främmande arter

27 juli, 2020

Invasiva främmande arter är växter, eller djur, som tagits ifrån sin naturliga miljö och sedan spridits av människan. Vissa växer snabbt och tränger undan det som redan lever på platsen. De blir då ett hot mot den inhemska biologiska mångfalden. Läs mer om vad kommunen gör och hur du som privatperson kan bidra till att minska spridningen av dessa arter.



Gummarpsbadet har fått ett nytt hopptorn

21 juli, 2020

Högsma bygdeförening har verkligen varit flitiga i år! Den 16 juli sattes ett nytt hopptorn upp vid Gummarpsbadet, tillsammans med två nya badstegar.

-Det gamla hopptornet var från 1976 och 44 år gammalt, så det var verkligen dags, meddelar Sven-Åke Herbertsson från Högsma bygdeförening.

Det var med hjälp av gåvor från allmänheten, stöd från sparbanksstiftelsen Glimåkra och mycket […]



Positivt resultat i utvärdering av erbjudna matlådor till gymnasieelever

20 juli, 2020

Med anledning av coronavirusets framfart togs det beslut om att bedriva distansundervisning på kommunens gymnasieutbildning Göinge Utbildningscenter (GUC) i Sibbhult. Eleverna på GUC erbjöds att hämta varma matlådor på Restaurang Tranan, där eleverna serverats skollunch sedan november 2019.

Eftersom intresset för varma matlådor visade sig vara lågt, och ett utrymme fanns i avtalet med den externa […]



Efterlevnaden av rekommendationer följs upp i sommar

8 juli, 2020

Länsstyrelserna har fått i uppdrag av regeringen att följa upp hur Folkhälsomyndighetens rekommendationer, riktlinjer och råd för inrikesresor och sommaraktiviteter efterlevs.

Syftet med uppdraget är att få löpande regionala lägesbilder för att kunna vidta nödvändiga åtgärder om det finns indikationer på ökad smittspridning i landet. Om det framkommer att rekommendationer inte efterlevs kan länsstyrelserna i samverkan […]



Driftstörningar e-tjänst Förskola/fritidshem

6 juli, 2020

Just nu är det driftstörningar på e-tjänsten för Förskola/fritidshem.
Leverantören arbetar för att lösa problemet.



Båtar olovligt placerade vid Sjöhagen

6 juli, 2020

Har du råkat parkera ekan, kanoten eller surfingbrädan fel i sjön Tydingen? Vi har i dagarna upptäckt och märkt upp flertalet olovligt placerade båtar kring badplatsen Sjöhagen. Då det i dagsläget inte finns anordnade båtplatser vid badplats Sjöhagen uppmanar vi dig som har en båt liggandes där utan tillåtelse att flytta den innan den 15 […]



Ut och promenera – hitta Maria!

3 juli, 2020

Den ”Hitta ut”-inspirerade aktiviteten ”Hitta Maria” ger dig som senior en lustfylld stund i samband med promenaden. På fem olika ställen i kommunen kan du med hjälp av film, bilder och karta försöka leta upp Maria och vara med i utlottningen av fina priser. Promenaderna är korta och passar alla.



Ny skolportal lanseras inför hösten

2 juli, 2020

Nuvarande portal, Dexter, kommer att försvinna och ersättas av IST Skolportal.
Detta gäller både grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.

Här kan du läsa mer Ny skolportal lanseras