FAKTUROR FÖR FÖRSKOLE- OCH FRITIDSHEMSAVGIFTER PÅ VÄG UT

29 maj, 2020

Nu är våra tekniska problem lösta och fakturorna har skickats.

Förfallodagen är satt till 200610.Östra Göinge kommun en av vinnarna i Miljöfordonsdiagnos 2020

28 maj, 2020

Miljöfordonsdiagnos är en årlig ranking av kommuners och regioners fordonsflottor (i hela Sverige) som genomförts sedan 2009. I Miljöfordonsdiagnosen redovisas olika parametrar som kan användas som indikatorer på hur långt organisationen kommit i sitt energi- och klimatarbete avseende fordonsflottan. Miljöfordonsdiagnos är också en tävling där resultaten i de olika kategorierna betygssätts och vinnare utses.

Störst förbättring jämfört med […]Årets resultat av enkätundersökningen ”Företagsklimat” från Svenskt Näringsliv har presenterats!

28 maj, 2020

32 897 företagare har tyckt till om företagsklimatet i sin kommun i 2020 års uppdaterade enkät.

 

Östra Göinge kommun tappar några enheter i det sammanfattande omdömet, men behåller ändå en fin position över rikssnittet och en fin andra plats efter Bromölla i Skåne Nordost.

Nytt för årets undersökning är hur företagen upplever brottsligheten i kommunen och detta […]Anmäl dig till frukostmötet Mitt gröna hjärta

27 maj, 2020

Till dig inom näringslivet – glöm inte att anmäla dig till frukostträffen på fredag där du deltar i en workshop med fokus på vad Skånes gröna hjärta innebär för dig. Inga förberedelse krävs – kom med ett öppet sinne och nyfikenhet!

Tid: Fredagen den 29 maj kl. 07.30-09.00
Plats: Kulturhuset Vita skolan i Broby
Anmäl ditt intresse till: […]Fakturor för förskole- och fritidshemsavgifter på väg ut

26 maj, 2020

Nu är våra tekniska problem lösta och fakturorna har skickats.

Förfallodagen är satt till 200610.Renovering av Knislinge busstation

25 maj, 2020

Nu renoverar vi Knislinge busstation, där ett väderskydd sätts på plats.

Renoveringen utgör inga direkta hinder på plats och arbetet beräknas vara klart inom kort.Slut på matavfallspåsar? Kläm en i kärlet!

18 maj, 2020

Nu ändrar vi rutinerna och gör det enklare för dig som fyrfacksabonnent att beställa nya matavfallspåsar. Börjar du få slut på påsar kan du nu enkelt klämma fast en tom matavfallspåse i ett av kärlen för att få leverans på en bunt (innehåller 80 påsar) vid nästa tömning!  Har du inga påsar att klämma kan […]Fler jobb för unga Göingar genom Sommarjobbsatsningen!

14 maj, 2020

Arbetsförmedlingen och Östra Göinge kommun har gjort en överenskommelse gällande insatser för att skapa fler feriearbete för ungdomarna i Östra Göinge kommun.

Arbetsförmedlingen har av Regeringen fått i uppdrag att fördela pengar till kommunerna för att förstärka satsningar på sommarjobb/feriejobb. Totalt rör det sig om 180 miljoner kronor.

Feriejobbsatsningen har som mål att ännu fler ungdomar ska […]Håll avstånd med göingegeten!

13 maj, 2020

Hittills har vi klarat oss bra i Östra Göinge, mycket tack vare att vi alla följer de rekommendationer som finns. Nu gäller det att fortsätta hålla i, hålla ut och hålla avstånd!

Tänk dig till exempel att du har två göingegetter mellan dig och nästa person i kön till kassan. Det är så långt 2 meter […]Bro över Helgeå rustas för ett långt liv och säker trafik

12 maj, 2020

Trafikverket meddelar att de nu inleder ett renoveringsarbete på den södra bron över Helgeå vid Broby. Bland annat ska kantbalkar och tätskikt bytas.

Arbetet inleds den 17 maj och pågår till och med den 15 juli. Genom att byta ut kantbalkar, räcken och tätskikt på bron förlängs dess livslängd och trafiksäkerheten för de trafikanter som färdas […]