Östra Göinge är Årets Skåneledskommun!

24 oktober, 2019

Onsdagen den 23 oktober fick Östra Göinge kommun motta priset som Årets Skåneledskommun!

– Det är jättekul att vi fått den här utmärkelsen och det är en fin bekräftelse på vårt platsvarumärke: att vi här i Skånes gröna hjärta har en tillgänglig natur. Att vi idag har ett attraktivt friluftsområde som Skåneleden är resultatet av ett […]Karta över årets ljusarrangemang

24 oktober, 2019

Nu kan du se var det kommer att lysa under jul!

Vi har sammanställt en karta där du kan se alla våra jul- och ljusarrangemang runt om i Göinge.
Arrangemangen tänds upp fredagen den 29 november och är tända till och med den 13 januari (tjugondag Knut).

Klicka på tomtarna på kartan för att se en beskrivning om […]Kommunfullmäktige sammanträder

22 oktober, 2019
Ordförandeklubba.

Torsdagen den 24 oktober kl. 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

På dagordningen finns bland annat

Delårsrapport samt information om kommunrevisionens granskning av rapporten, Interpellation om krav på utdrag ur belastningsregister inom äldreomsorg och LSS, Interpellation om familjecentral i Knislinge, Här kan du läsa kallelsen och få mer information om kommunfullmäktige. Sammanträdet är öppet […]Nu är det dags att söka vårens utbildningar!

21 oktober, 2019

 

Nu är det dags att söka vårens kurser och utbildningar på Göinge utbildningscenter (GUC).

Klicka in dig på GUC hemsida och sök upp ditt nästa mål i livet. Söker stänger den 24 november.

 Framför apparaten – ett projekt för ett gott åldrande

17 oktober, 2019

Idag var det teaterföreställning för de boende på Västanvid i Knislinge och både stämningen och igenkänningsfaktorn var på topp.

”Framför apparaten” är ett pilotprojekt där Östra Göinge kommuns äldreomsorg och kulturenheten tillsammans med Östra Göinge riksteaterförening visar hur man kan samarbeta över gränser och förmedla kultur till våra seniorer på boenden.

Projektet är upplagt som en trestegsmodell […]Utställning – Bästa Biennalen

8 oktober, 2019
Staty av liten groda av Bianca Maria Barmen

 

Välkommen på utställning på Kulturhuset onsdagen 9 oktober – fredagen 1 november 2019. Vernissage är onsdagen den 9 oktober kl. 16-18.

BIANCA MARIA BARMEN är Östra Göinge kommuns representant i region Skånes satsning på konst för barn och alla åldrar som visas och presenteras vartannat år.

Bästa Biennalen sätter konstupplevelsen i fokus och synliggör professionell konst för […]Ny entreprenör på Restaurang Tranan!

4 oktober, 2019

Kommunen har nu tecknat avtal med ny leverantör av tjänstekoncessionen på Restaurang Tranan.

Det är företaget Långebro Restaurang o Kafé AB som ska driva restaurangen för allmänheten samt leverera lunch till vissa skolor och förskolor i kommunen. Entreprenörerna Simon Moldovan och Bobban Kukulovic som drivit Åhus Bistro på Kantarellen under många år är ägarna bakom företagsnamnet.

Hur […]Fortsatt stark ekonomi i Östra Göinge

3 oktober, 2019

Kommunens delårsresultat 2019-08-31 är starkt. Prognosen för hela året 2019 är 17,7 miljoner kronor, vilket är 300 tusen kronor bättre än budgeterat resultat. – Vi står inför stora utmaningar framåt, men har ett gynnsamt utgångsläge för att möta dem. Det känns bra nu när vi går in i en ny fyraårsperiod för kommunens mål- och resultatplan, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg.