Ny entreprenör på Restaurang Tranan!

Från vänster: Bobban Kukulovic (entreprenör), Lise-Lotte Lundin Petersson (avd. chef Östra Göinge kommun), Simon Moldovan (entreprenör).

Kommunen har nu tecknat avtal med ny leverantör av tjänstekoncessionen på Restaurang Tranan.

Det är företaget Långebro Restaurang o Kafé AB som ska driva restaurangen för allmänheten samt leverera lunch till vissa skolor och förskolor i kommunen. Entreprenörerna Simon Moldovan och Bobban Kukulovic som drivit Åhus Bistro på Kantarellen under många år är ägarna bakom företagsnamnet.

Hur påverkas kommunens enheter av detta och vilka gäller det?
Planen är att Restaurang Tranan öppnar för allmänheten någon gång under vecka 42-43 och därefter kommer måltidsleveransen till kommunens berörda enheter att fasas in.

Gymnasieskolan på Tranan

– En nyhet med det nya avtalet är att gymnasieeleverna vid GUC i Sibbhult, från 4 november ska börja gå och äta sin lunch på Restaurang Tranan istället för att, som idag, äta lunch i skolrestaurangen på GUC/Mölleskolan. Planering och förberedelse för detta pågår i nuläget och berörda kommer att få mer information inom närmaste veckorna, säger Lise-Lotte Lundin Petersson, avdelningschef för måltider och lokalvård.

Grundskola och förskola

De enheter, inom skola och förskola, som tidigare fått leverans från Restaurang Tranan har sedan stängningen i juli fått sin lunch levererad från GUC/Mölleskolans kök samt Lille Mats förskolekök. Detta har varit en tillfällig lösning i väntan på ny entreprenör vid Restaurang Tranan.

Från vårterminsstarten i början av januari 2020 kommer dessa enheter därför återgå till att få sin lunchleverans via Restaurang Tranan.

Berörda enheter är, liksom tidigare: Glimåkraskolan och Trollbäckens förskola i Glimåkra, Smedjebackens förskola i Sibbhult samt Möllarps förskola i Östanå.

Planeringen för denna övergång kommer att startas upp under hösten.

Som tidigare berättats gäller, enligt nytt avtal, samma kvalitetskrav för Restaurang Tranans leverans som den kvalitet som levereras via kommunens egna storkök. Det innebär bland annat att kommunens måltidsstrategi Den goda måltiden ska följas i tillämpliga delar och även att de djurskyddskrav som ställts vid kommunens upphandling av livsmedel som lägst ska följas även vid Restaurang Tranans leverans till förskola och grundskola. Uppföljning kommer att ske regelbundet av t.ex. ursprungsland för kött och fågel. Likaså kommer andelen ekologiska livsmedel redovisas.

Entreprenören kommer även att medverka vid lokala matråd, enkäter, svinnmätningar och andra kvalitetsuppföljningar som sker löpande inom måltidsverksamheten.


Från vänster: Bobban Kukulovic (entreprenör), Lise-Lotte Lundin Petersson (avd. chef Östra Göinge kommun), Simon Moldovan (entreprenör).

Hittade du inte vad du sökte?