Östra Göinge är Årets Skåneledskommun!

Onsdagen den 23 oktober fick Östra Göinge kommun motta priset som Årets Skåneledskommun!

– Det är jättekul att vi fått den här utmärkelsen och det är en fin bekräftelse på vårt platsvarumärke: att vi här i Skånes gröna hjärta har en tillgänglig natur. Att vi idag har ett attraktivt friluftsområde som Skåneleden är resultatet av ett långsiktigt arbete som pågått under flera år. Det har varit ett förbättringsarbete som inneburit bla ny skyltning, upprustade rastplatser, förbättrade spångar och liknande, säger Therese Svensson Collin, fritidsansvarig i Östra Göinge kommun.

Region Skånes motivering

Det är Region Skåne som står bakom priset och utdelningen skedde vid Skåneledsträffen, som detta år hölls i Kivik. Juryns motivering löd:

”Årets skåneledskommun har på ett beaktansvärt sätt, bl.a. genom gemensamma träffar och personliga möten i fält, under en längre tid arbetat med att stärka relationen till sina markägare. Det finns ett engagemang för friluftsliv som ligger helt rätt i tiden och nya idéer prövas gärna. Kommunen har dessutom, genom olika satsningar, visat att man sätter människors behov av utevistelse i fokus. Region Skånes pris till årets skåneledskommun går till Östra Göinge.”

– Framgången har varit det samarbete som kommunen har haft med bland annat markägare, Region Skåne, FK Göingarna som driftar leden och vår egen personal bl.a. serviceteamet som har arbetat med förbättringar av leden. Under året har vi förnyat markägaravtalen, och vi vill verkligen rikta ett stort tack till alla markägare som gjort det möjligt att genomföra detta förbättringsarbete, säger Therese Svensson Collin.

 


Hittade du inte vad du sökte?