Framtidens upphandling är här!

27 februari, 2019

Inför upphandlingen av ett nytt ekonomisystem bestämde kommunerna Hässleholm, Osby och Östra Göinge att samarbeta och dra fördelar av att göra upphandlingen tillsammans. Systemet ska bland annat sköta fakturor, inköp, betalningar och redovisning.

– Det känns jättekul att vi vågat gå en helt ny väg och med en innovativ process och upphandlingsmetod fått riktigt bra resultat! […]Vård-och omsorgspersonal redo för en digital framtid

26 februari, 2019

ESF-projektet GoDig har som mål att kompetensutbilda personal inom vård och omsorg för den digitala framtiden. Projektet skrider fram som förväntat och nu är utbildningen i full gång.

Det var i januari som Grund 1 påbörjades för alla medarbetare inom hälsa och omsorg i Östra Göinge kommun. I mindre grupper om 5-7 personer varvade utbildare Ola […]Hjälp oss göra våra byar renare – delta under Skräpplockarveckan!

26 februari, 2019

Nu är det vår igen och dags för den årliga skräpplockarveckan. I år kommer vi att plocka från tisdag vecka 17 till måndag vecka 18. Då kommer kommunens parkavdelning röra sig runt om i kommunen och vi hoppas att ni är många som vill hjälpa oss i år igen!Ny rapport undersöker möjlig segregation i Östra Göinge

25 februari, 2019

Under hösten 2018 har Östra Göinge kommun, finansierat av Delegationen mot segregation, genomfört en kartläggning och behovsanalys kring segregation i kommunen. Resultatet pekar på att det finns socioekonomiska skillnader mellan byarna i kommunen och att det finns tendenser på en begynnande bostadssegregation kopplat till detta.Kom på speedintervju för Sveriges viktigaste jobb!

25 februari, 2019

Nu söker Östra Göinge kommun semestervikarier till hemtjänst och särskilt boende, LSS och socialpsykiatrin. Vi söker både dig med utbildning och dig som saknar utbildning.

Kom och träffa enhetschefer för en speedintervju i Sessionssalen på kommunhuset i Broby.

Ta med ditt CV och personliga brev.

Läs mer och ansök redan nu på www.ostragoinge.se/ledigajobb

Tid och datum för speedintervjuer:
26 februari […]Möt våra ambassadörer för Skånes gröna hjärta!

25 februari, 2019

Nu kan vi stolt presentera fem personer med tydlig anknytning till Östra Göinge som under 2019 kommer att verka som officiella ambassadörer för platsen Skånes gröna hjärta.Kommunfullmäktige sammanträder

25 februari, 2019
Ordförandeklubba.

Torsdagen den 28 februari kl. 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

På dagordningen finns bland annat

svar på revisionsrapporten gällande granskning av kommunens upphandlingar samt avrop från ramavtal, ett antal val av revisorsuppdrag, svar på inkommen interpellation om barnomsorg på obekväm arbetstid., Sammanträdet avslutas med debatt kring kommunstyrelsens analys av politiska målsättningar inom utmaningsområde […]Familjelördag – föreställningen Väx upp!

22 februari, 2019

Välkommen på familjelördag och föreställningen Väx upp!

Kl. 11:00 Tim och Tej har hittat ett frö. Vad finns innanför det hårda, randiga skalet? Med lek, musik och inslag av cirkus och trolleri behandlas stora frågor om det lilla som växer. Med Hugo Gerdmar och Klara Sjöblom.

Pyssel och fika hela dagen.

Tid: lördag 23 februari kl. 10-13
Plats: Kulturhuset […]Fortsatt höga betyg för kommunernas upphandlingar

20 februari, 2019

Östra Göinge och Osby kommuner får höga betyg för sin upphandlingsverksamhet – i år igen. Det framgår av resultatet från en enkätundersökning som nyligen genomförts bland samtliga leverantörer som lämnat anbud under 2018. På en femgradig skala får kommunerna i genomsnitt 4,37 i betyg för samtliga områden undersökningen omfattade.

För några veckor sedan skickade Östra Göinge […]Tillväxtfrukost 15/3: Varumärkesbyggnad & marknadsföring

18 februari, 2019

Välkomna på tillväxtfrukost fredagen den 15 mars kl. 07.30-09.00 på Broby Gästis!

Föredragande är Anna Odebäck – smyckesdesigner och VD Shieldmaid, Lisa Källström – forskare vid Högskolan i Kristianstad och Magnus Åkesson – projektledare och producent på Reklambyrån Bästa kompisar.

Frukost till självkostnadspris.