Vård-och omsorgspersonal redo för en digital framtid

Ola Svensson vid utbildningsstart.

ESF-projektet GoDig har som mål att kompetensutbilda personal inom vård och omsorg för den digitala framtiden. Projektet skrider fram som förväntat och nu är utbildningen i full gång.

Det var i januari som Grund 1 påbörjades för alla medarbetare inom hälsa och omsorg i Östra Göinge kommun. I mindre grupper om 5-7 personer varvade utbildare Ola Svensson teori med praktiska övningar i grundläggande datorkunskap och digitala hjälpmedel. Grund 2, den andra delen av utbildningen, startar i mars.

Kompetensutvecklingen ska väcka intresse och ge grunder för kunskap och förmåga hos medarbetare att använda digital teknik. Tanken är att medarbetarna ska få en förståelse för hur de digitala verktygen och tjänsterna kan användas; i verksamheten för arbetstagaren och i vardagen för brukare och kund.

Med vid utbildningstillfällena finns också teknikcoacher som, förutom att lära ut vid själva utbildningen, även senare ska kunna fungera som stöd och resurs till arbetskollegor ute i sina respektive verksamheter.

Europeiska socialfondsprojektet är ett så kallat samverkansprojekt där Östra Göinge kommun är projektägare med Osby och Perstorps kommuner som samverkansparters.

Kontakt

Kaj Hansson, projektledare
044-775 67 95, kaj.hansson@ostragoinge.se


Ola Svensson vid utbildningsstart.

Hittade du inte vad du sökte?