Kan pendla med buss från dörr till dörr – men väljer gärna inslag av cykel!

Bo Karlsson pendlar med busslinje 545, från Hammar till Hanaskog fem dagar i veckan.

Bosse Karlsson är bosatt i Hammar i Kristianstad och arbetar som produktionstekniker på Tarkett i Hanaskog. Bosse har sedan länge sett fördelarna med att åka kollektivt och har de senaste åren varit med om en positiv trend med förlängd busslinje och tätare busstider.

– Ja, nu går 545:an ända till C4-shopping i Hammar och jag har endast 150 meter till busshållplatsen. Då har jag 40 minuters pendlingstid från dörr till dörr.

För de som bor avsides och en bit ifrån en busshållplats eller som jobbar skift kan Bosse se en del svårigheter i att åka kollektivt, men för många andra är det mest fördelar.

– Det är kanske bekvämt att ta bilen, men det är ju en stor ekonomisk fördel att åka kollektivt. Och under tiden hinner jag läsa tidningen, nyheter och annat. Jag har nog ca 45 minuters skärmtid per dag och den lägger jag under min tid på bussen.

Fyra av fem vardagar väljer Bosse dock att ta cykeln ner till stationen i centrum, en vana som han gärna håller fast vid trots den nya möjligheten till ett mer bekvämt alternativ.

– Jag försöker vara så karaktärsfull jag kan och tar faktiskt cykeln till stationen och tar bussen därifrån, så att jag får vardagsmotion.

Här har vi alltså ett tips till alla pendlingssugna som bor en bit från närmaste busshållplats: Ta cykeln de första kilometrarna och du har dagens motion avklarad!


Bo Karlsson pendlar med busslinje 545, från Hammar till Hanaskog fem dagar i veckan.

Hittade du inte vad du sökte?