Nytt grafiskt utseende

30 september, 2018

Från och med idag, den 1 oktober, ser vi lite annorlunda ut mot tidigare. Vår grafiska profil har uppdaterats för att bli mer flexibel, samtidigt enklare att använda samt för att harmoniera bättre med platsvarumärket Skånes gröna hjärta.

Den tydligaste förändringen är att vi går från en blå basfärg till en grön.

Ny grafisk plattform

Hela den grafiska […]Göinge tänker nytt – en seminarieserie om hållbar utveckling i landsbygdskommuner

28 september, 2018

Vad är viktigt för att nyanlända kommuninnevånare ska kunna stanna kvar och rota sig i Östra Göinge på goda villkor? Hur kan lokala intressenter bidra för att stärka en hållbar, lokal utveckling?

I jakten på ledtrådar har Östra Göinge kommun bjudit in forskare från Malmö Universitet. Vid tre tillfällen i höst ska de dela med sig av vetande […]Nya ledamöter i kommunfullmäktige

28 september, 2018

Nu har Länsstyrelsen kontrollräknat rösterna och här kan du se mandatfördelningen och listan över nya ledamöter till kommunfullmäktige i Östra Göinge kommun.Motion och hälsa – höstens broschyr är här

27 september, 2018

Östra Göinge kommun bjuder på många möjligheter för dig som senior att utöva olika former av motion.
I broschyren Motion och hälsa i Östra Göinge har vi samlat flera olika aktörers utbud, för att du ska kunna finna en aktivitet som passar just dig!

Här kan du till exempel hitta information om: vattengympa, curling, balansgympa, boule, styrketräning, golf och bangolf, tennis, […]Alla kan surfa – Kom på teknikcafé!

26 september, 2018

Är du senior och vill lära dig mer om teknik och hur du använder den? Då är du varmt välkommen att besöka vårt teknikcafé!

Ta med din mobiltelefon eller läsplatta så hjälps vi åt att reda ut frågor, tipsa och hjälpa varandra. Det kommer även att finnas möjlighet att prova på en läsplatta för den som inte […]Från idé till film – regissörsbesök på Kulturhuset

25 september, 2018

Onsdag den 26 september kl. 16-18 är det vernissage för utställningen ”Från idé till film” av regissör och animatör Alicja Björk. Utställningen hålls i Kulturhuset Vita skolan i Broby.

Under utställningen ”Från idé till film” presenterar Alicja en av sina kortfilmer för barn, där hon visar exempel på alla etapper i en tecknad filmproduktion. Filmen ”Bara […]Familjelördag med polisen!

24 september, 2018

På lördag har du chansen att träffa polisen på höstens första familjelördag!

10.15 tipsar bibliotekspersonalen om barnböcker
som handlar om polis, ambulans och brandkår.

11.00 får vi besök av en riktig polis som berättar om sitt jobb!
Han svarar gärna på frågor från både barn och vuxna.

Pyssel och fika under hela dagen. Fri entré.
Ingen åldersgräns.

Föranmälan gör du till Broby […]Kommunfullmäktige sammanträder

24 september, 2018
Ordförandeklubba.

Torsdagen den 27 september kl. 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i kommunhuset i Broby.

Sammanträdet inleds med information om vad som händer efter valet. Beslutsärende är bland annat riktlinjer för förbehållsbeloppsgaranti i bostäder med särskild service, LSS.

Här finns kallelsen i sin helhet samt mer information om kommunfullmäktige.

Sammanträdet är öppet för allmänheten.

Välkommen!Det slutliga valresultatet och mandatfördelning i Östra Göinge

21 september, 2018

Det slutliga valresultatet är nu klart. Årets val till kommunfullmäktige blev en mycket stor framgång för Moderaterna som ökade sin röstandel med 17 procentenheter till 42,12 procent av rösterna. Samtidigt tappar Socialdemokraterna kraftigt i väljarstöd och Sverigedemokraterna går tillbaka något. Liberalerna och Miljöpartiet nådde inte upp till den nya tvåprocentspärren och blir därför utan mandat i fullmäktige under kommande fyraårsperiod.545:an förlängd till C4-Shopping

19 september, 2018

Imorgon den 20 september invigs C4-Shopping i Hammar. Du kan nu ta dig med buss från Glimåkra hela vägen till det nya handelsområdet!

Linje 545 går hela vägen från Östra Göinge, genom Kristianstad och den som vill besöka C4-Shopping stiger av vid hållplats Hammar Nosabyvägen. Bussarna från Glimåkra går under vardagar minst en gång i timmen […]