Nytt grafiskt utseende

30 september, 2018

Från och med idag, den 1 oktober, ser vi lite annorlunda ut mot tidigare. Vår grafiska profil har uppdaterats för att bli mer flexibel, samtidigt enklare att använda samt för att harmoniera bättre med platsvarumärket Skånes gröna hjärta.

Den tydligaste förändringen är att vi går från en blå basfärg till en grön.

Ny grafisk plattform

Hela den grafiska […]



Nya ledamöter i kommunfullmäktige

28 september, 2018

Nu har Länsstyrelsen kontrollräknat rösterna och här kan du se mandatfördelningen och listan över nya ledamöter till kommunfullmäktige i Östra Göinge kommun.



Alla kan surfa – Kom på teknikcafé!

26 september, 2018

Är du senior och vill lära dig mer om teknik och hur du använder den? Då är du varmt välkommen att besöka vårt teknikcafé!

Ta med din mobiltelefon eller läsplatta så hjälps vi åt att reda ut frågor, tipsa och hjälpa varandra. Det kommer även att finnas möjlighet att prova på en läsplatta för den som inte […]



Det slutliga valresultatet och mandatfördelning i Östra Göinge

21 september, 2018

Det slutliga valresultatet är nu klart. Årets val till kommunfullmäktige blev en mycket stor framgång för Moderaterna som ökade sin röstandel med 17 procentenheter till 42,12 procent av rösterna. Samtidigt tappar Socialdemokraterna kraftigt i väljarstöd och Sverigedemokraterna går tillbaka något. Liberalerna och Miljöpartiet nådde inte upp till den nya tvåprocentspärren och blir därför utan mandat i fullmäktige under kommande fyraårsperiod.



545:an förlängd till C4-Shopping

19 september, 2018

Imorgon den 20 september invigs C4-Shopping i Hammar. Du kan nu ta dig med buss från Glimåkra hela vägen till det nya handelsområdet!

Linje 545 går hela vägen från Östra Göinge, genom Kristianstad och den som vill besöka C4-Shopping stiger av vid hållplats Hammar Nosabyvägen. Bussarna från Glimåkra går under vardagar minst en gång i timmen […]



Mer pengar till den som bygger i Östra Göinge

13 september, 2018

Östra Göinge kommun är en av 34 kommuner i landet som tack vare snabb befolkningsökning får högre investeringsstöd för hyresrätter. Tidigare har de som bygger hyresrätter eller studentbostäder fått 4800 kr per kvadratmeter bostadsarea, vilket nu höjs till 5800 kr.



Kommunens ”extratjänster” ökas från 50 till 100

12 september, 2018

Extratjänster är en insats som Arbetsförmedlingen kan bevilja till de arbetssökande som varit inskrivna i Jobb- och utvecklingsgarantin eller i etableringen under en längre tid. Extratjänsten innebär att personen får en anställning under 12 månader i någon av kommunens verksamheter, där han eller hon utför olika typer av kvalitetshöjande uppgifter. Syftet är att öka kompetensen och rusta individerna långsiktigt för den reguljära arbetsmarknaden.



Stärkt stöd till utlandsfödda entreprenörer

11 september, 2018

I höst startar Företagsutveckling Nordost – ett projekt som ägs av Östra Göinge kommun, med Krinova Incubator & Science Park som utförare, i samarbete med Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad och Osby kommuner. Syftet är att utveckla metoder och samarbeten för att fler invånare med utländsk bakgrund lättare ska kunna etablera och utveckla långsiktigt hållbara företag i nordöstra Skåne.



Överförmyndarverksamheten får ny besöksadress

11 september, 2018
Hand som bläddrar bland papper

Fr.o.m. fredagen den 14 september finns överförmyndarhandläggarna i nya lokaler på besöksadressen Västra Storgatan 35, 283 80 Osby.

Med anledning av flytten är handläggarna inte anträffbara torsdagen den 13 september.

I de nya lokalerna i Osby kommer överförmyndarhandläggarna enbart kunna ta emot förbokade besök. Det går även bra att förboka besök för möte med handläggaren på kommunhuset […]



Följ valresultatet i Östra Göinge

9 september, 2018

Så snart vallokalerna har stängt (klockan 20.00 den 9 september) börjar den preliminära rösträkningen. Efterhand som rösterna räknats samman i ett valdistrikt publiceras resultatet på Valmyndighetens hemsida.

Här du kan följa rösträkningen, distrikt för distrikt.

Östra Göinges resultat i valet till riksdagen (Valmyndigheten)

Östra Göinges resultat i valet till landstingsfullmäktige (Valmyndigheten)

Östra Göinges resultat i valet till kommunfullmäktige (Valmyndigheten)

När […]