Phønix till Broby!

19 januari, 2018

Härlig musikupplevelse på Kulturhuset i Broby den 1 februari 19:00! Phønix är ett av Danmarks ledande och mest erfarna folkmusikband och har spelat i stora delar i världen där de rönt väldig uppskattning. Bandet har rötterna i traditionen och skapar en modern och härlig svängig musik för nyfikna öron.

Karen Mose: vokal/piano
Anja Præst: klarinett
Jesper […]Senior Sport School – ett hälsoäventyr för dig över 60!

18 januari, 2018

Prova på olika aktiviteter och delta i en studiecirkel med fokus på hälsan. Du får även ta del av föreläsningar i bl a skadeförebyggande träning, styrketräning och matlagning. Vi träffas två gånger i veckan under 12 veckor med start den 27/2 2018. Vill du veta mer är du välkommen på ett informationsmöte den 30/1. Läs mer för ytterligare information och kontaktuppgifter.Kommunfullmäktige sammanträder

18 januari, 2018

Torsdagen den 25/1 kl. 18.30, i kommunhuset i Broby, har kommunfullmäktige sitt första sammanträde för i år.

Inledningsvis blir det en presentation av resultaten från SCB:s medborgarenkät.

Ärenden som kommer att behandlas är bland annat reviderad taxa för bygglovsverksamheten samt avsägelser och nomineringar.

Tillkännagivande av kommunfullmäktiges sammanträde på kommunens digitala anslagstavla

Välkommen!Planering i full gång inför nästa läsårs kulturinslag i kommunens skolor

17 januari, 2018

I flera år har vi haft återkommande kulturinslag i alla årskurser i kommunen med syftet att garantera alla våra elever en jämn tilldelning med hög kvalitet. Östra Göinge kommun har under många år arbetat systematiskt med att använda kultur och skapande som ett redskap för barnens lärande. Musik, dans, konst, skrivande och drama ska vara en […]TÖS – det tillväxt och innovationsdrivande projektet rullar igång i Östra Skåne

17 januari, 2018

Det efterfrågade tillväxt- och innovationsdrivande projektet TÖS rullar igång i Östra Skåne. Bakgrunden till satsningen finns i företagens önskan att stärka sin tillväxt och innovationskraft. Nu har över 100 bolag tagit möjligheten att delta och idag kan vi presentera listan i sin helhet: http://xn--tsonline-n4a.se/deltagande-foretag.aspx

Företagen representerar många branscher. I projektet finns företag inom energi, mat, […]”Från häst till GPS!” – Lokalhistorisk film – Ytterligare en visning!

15 januari, 2018

Eftersom intresset var så stort i helgen erbjuder nu Östra Göinge kommun tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan ytterligare en eftermiddag med lokalhistorisk film ”Från häst till GPS”. Lördagen den 20 januari kl. 13.00 på Kulturhuset Vita skolan, Broby.Vår hemtjänst i topp 10 i Sverige!

15 januari, 2018

Aftonbladet presenterade igår statistik för kommunal hemtjänst i hela landet och Östra Göinge slår sig in på plats nummer sju!

Resultatet baseras på statistik från Kolada (Kommun- och landstingsdatabasen) och från Socialstyrelsens undersökning, där man har mätt personalrotation respektive kundernas nöjdhet.

 Östra Göinge kommun inför digital anslagstavla

11 januari, 2018

Som ett led i den fortsatta digitaliseringen gör vi kommunens officiella anslagstavla tillgänglig på hemsidan. På anslagstavlan kan du bland annat läsa protokoll som har godkänts och hur man kan överklaga beslut.Idéraketen

9 januari, 2018

Har du en grym idé som du vill förverkliga? Nu finns IDÉRAKETEN för dig som är 15-24 år och som vill göra eller skapa något i Östra Göinge. Allt sker genom fem enkla steg och om ditt projekt är ideellt kan du få upp till 5000 kr för att genomföra det.Läs synpunkter och svar från höstens medborgardialoger!

9 januari, 2018

Medborgardialogerna innebär en möjlighet för dig som invånare att bidra med viktiga synpunkter, tankar och idéer i frågor som är av betydelse för väldigt många.
Under hösten 2017 genomfördes fem medborgardialoger och två trygghetsvandringar i Östra Göinge kommun.
Här kan du läsa synpunkter och svar från höstens alla dialoger och träffar!Sida 1 av 212