TÖS – det tillväxt och innovationsdrivande projektet rullar igång i Östra Skåne

Det efterfrågade tillväxt- och innovationsdrivande projektet TÖS rullar igång i Östra Skåne. Bakgrunden till satsningen finns i företagens önskan att stärka sin tillväxt och innovationskraft. Nu har över 100 bolag tagit möjligheten att delta och idag kan vi presentera listan i sin helhet: http://xn--tsonline-n4a.se/deltagande-foretag.aspx

Företagen representerar många branscher. I projektet finns företag inom energi, mat, industri, hälsa, service, IT med flera som arbetar tillsammans för att skapa tillväxt i Östra Skåne.

”Vår ambition är att arbeta i gränslandet mellan olika branscher och bolag för att på så vis vara med och skapa möjligheter – nya erbjudanden, nya innovationer, produkter och tjänster för nya marknader”, säger Charlotte Lorentz Hjort, Krinova och medlem i projektets styrgrupp.

Två av de företag från Östra Göinge som ska vara med; Tinia AB och Göinge Privattandvård AB ser fram emot projektet.

”Det ska bli fantastiskt spännande att vara med. Inom projektet finns mycket kompetens samlad som vi hoppas leder till vidareutveckling och utbildning”, säger Maria Hjalmarsson Green, VD på Tinia AB som är en del i tillväxtspåret.

Karl Björnsson som driver Göinge Privattandvård och är med i innovationsspåret säger att: ”Vi vill hitta en bra bas för att företaget ska försätta att växa. Vi är intresserade av hur vi kan arbeta med allt från effektivitet till stabilitet och hitta en grogrund för en hållbar framtid för oss.”

I TÖS genomförs en rad aktiviteter som är anpassade efter bolagens medarbetares behov. Som ett komplement till dessa aktiviteter arrangeras sex spännande heldagar med innovation i fokus. Vid dessa tillfällen träffas samtliga företag i projektet för att samarbeta med varandra, knyta kontakter samt lära med utgångspunkt i ett specifikt tema. Den 24 januari ses vi för första gången och då är temat omvärldsbevakning.

Vill du veta mer hör gärna av dig till projektets kommunikatör Sofia Nilsson | sofia@krinova.se | 0729 84 88 39 eller Näringslivschef Karl-Axel Hill | karl-axel.hill@ostragoinge.se | 044-775 64 10

Om TÖS

Projektet TÖS – Tillväxt i Östra Skåne – erbjuder innovations- och tillväxtstöd för små och medelstora företag. Till Östra Skåne räknar vi kommunerna: Bromölla, Hässleholm, Höör, Sjöbo, Kristianstad, Osby, Östra Göinge, Skurup, Ystad, Simrishamn, Tomelilla och Hörby. Projektet finansieras av Europeiska Socialfonden och vill bygga broar, utveckla kompetens och knyta kontakter som leder till ett gynnsamt klimat för utveckling och tillväxt.

Fokus i projektet är Östra Skånes tillväxtpotential och långsiktiga utveckling. Projektet utgår från de etablerade små och medelstora företagens behov och utmaningar för att hjälpa dem växa. Företagen som deltar i TÖS får hjälp och inspiration att arbeta aktivt med innovations- och tillväxtarbete i samverkan med etablerade aktörer och konsulter. De företag som ingår i projektet får tillgång till skräddarsytt utvecklingsstöd, innovationsstöd, kompetensutveckling samt seminarier och digitala utbildningar.

TÖS är ett arbetsmarknadsprojekt som pågår mellan 2017 och 2020. Projektet ägs av Kristianstad kommun och drivs av Krinova Incubator & Science Park, Skåne Nordost och Ystads Kommun i samarbete med de 12 kommunerna i Östra Skåne. TÖS finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska socialfonden, Region Skåne samt Sparbanksstiftelserna 1826 och Färs & Frosta, ägare till Sparbanken Skåne.


Hittade du inte vad du sökte?