Firande av lokala företagare samt stenavtäckning!

28 september, 2017

Vid en ceremoni hyllades årets företagare Kristina och Baltzar Wachtmeister samt årets Queenia Gunilla Jansson. Samtidigt invigdes de stenplattor som bär deras namn och handavtryck. Stenarna finns att beskåda vid entrén till Kulturhuset i Broby.Tack vare förslag: Nu ska GC-vägen belysas!

28 september, 2017

Vi arbetar systematiskt för Göingebornas engagemang vid satsningar – inte minst inför byarnas planförslag. Inför dessa bjuder kommunens samhällsbyggnadsavdelning in till så kallade medborgardialoger där man tillsammans diskuterar möjligheter. Vid dialogmötena framkommer ofta flera synpunkter, som tas med vidare vid planering.

En sådan synpunkt har gällt belysning längs med gång- och cykelvägen mellan Knislinge och Broby, där arbetet med att få belysning på plats nu påbörjats!Seniorveckan 2018

25 september, 2017

Välkommen till Östra Göinges seniorvecka den 2-6 oktober! Varje dag anordnas det roliga aktiviteter i trevlig samvaro! Ingen föranmälan krävs och aktiviteterna är kostnadsfria.Ett gott åldrande!

22 september, 2017

Ytterligare tre medarbetare berättar om Östra Göinge kommuns satsningar och projekt! Denna gång med fokus på vårt arbete för våra äldre kommuninvånare. Klicka på ”Läs mer” för att ta del av fler satsningar!På Skogsbrynet sätts varje kund i fokus

22 september, 2017

Skogsbrynet i Sibbhult är ett av Östra Göinges två kommunala äldreboenden. Här finns 41 lägenheter för personer med demenssjukdomar och somatisk sjukdom.

– Det vi brinner för och det som ligger oss varmt om hjärtat här på Skogsbrynet, är att sätta varje kund i fokus och att se dess behov. Det är viktigt för oss att kunna göra vardagen meningsfull och att göra det där lilla extra, säger Katarina Stoltz, enhetschef på Skogsbrynet.Möjligheter för Östra Göinges företag

20 september, 2017

På Sveriges bästa näringslivsdag den 18 september fick det Göingebaserade företaget Swedish Powertrain Techcenter innovationspriset som Krinova Incubator & Science Park delade ut. I Östra Göinge finns många starka företagare som har fantastisk potential. Alla ni duktiga företagare där ute, håller ni koll på de olika projektmedlen och projekt ni kan gå med i och söka? Vi har gjort ett urval åt er!Vänortsbesök

19 september, 2017

Östra Göinge har besök av sina nordiska vänorter! Modum i Norge som ligger cirka 1,5 timmas bilfärd väster om Oslo, Stevns kommun i Danmark ca 20 minuters bilfärd söder om Köge på Själland och Laukaa som ligger i mellersta Finland.

Vänortsrelationerna med alla tre orterna inleddes i början av 1980-talet.

Syftet är att utbyta idéer och erfarenheter […]Invigning av hemtjänstens nya utgångpunkt!

19 september, 2017

Efter att gamla biblioteket i Knislinge stått outnyttjat under flera år så har denna nu renoverats och byggts till för att utgöra en bas och utgångspunkt för Hemtjänst och Paramedicin. Tillbyggnaden är på 160 kvm samt ett förråd och sophus på 30 kvm. Tomten har disponerats om för att rymma alla bilar som krävs för […]Sjöbo kommun besökte Östra Göinge för inspiration!

13 september, 2017

Delar av Sjöbos kommunledning tillbringade onsdagseftermiddagen på Pappersbruket i Östanå. Syftet med kommunernas sammankomst var erfarenhetsutbyten. Bland annat presenterades Östra Göinge kommuns arbetssätt och ledningsfilosofi Göingemodellen 2.0, som genomsyrar både den politiska organisationen och förvaltningsorganisationen med dess verksamheter.

Östra Göinge visade även exempel på hur Samhällsbyggnadsavdelningen arbetar med byutveckling, översiktsplaner, strategier för bredband och trafik, bostadsförsörjning […]Gör din röst hörd

13 september, 2017

Vad tycker du om kommunens information och sätt att kommunicera?
För att vi ska kunna bli så bra och så informativa som möjligt har vi skapat en webbenkät med frågor om kommunens information och kommunikation. Genom att delta och svara på frågorna får du som kommuninvånare chans att vara med och påverka utvecklingen i kommunen.