Musikskolan breddar sin verksamhet

31 maj, 2017

Musikskolan i Östra Göinge kommun har beviljats insatser från Kulturrådet. De aktiviterer som Musikskolan har sökt och beviljats medel för kommer innebära en ökad likvärdighet, ett ökat utbud och nya aktiviteter för fler barn och unga. Medlen kommer att möjliggöra att man kan erbjuda fler elever att hyra instrument, vilket innebär en lägre kostnad än om man köper sitt […]



Östra Göinge vinnare av Winnet Skåne-priset 2017

30 maj, 2017

Priset uppmärksammar den kommun i Skåne som genomfört en särskilt innovativ jämställdhets- och mångfaldssatsning. Genom projektet ”Tillsammans bygger vi framtiden” har Östra Göinge kommun fått nya- och väletablerade invånare att mötas i allt ifrån matlagningskurser- och mässor samt språkvänskaper och mentorsprogram. Därför går Winnet Skåne-priset 2017 till Östra Göinge. Priset delas ut på Social innovation Day i Malmö den 1 juni.



Förskolepersonal på Island i spännande utbytesprojekt

29 maj, 2017

Stormhattens förskola ingår i ett EU-projekt tillsammans med Cypern, Island, Slovenien och Kroatioen. I höstas var en grupp i Slovenien/Kroatien och nu har turen kommit till Island att vara värdar i projektet ”Bridging the Multicultural Diverseties in Education”. Deltagare från alla fem länder har besökt den privata skolan Landakotsskoli. Där fick man ta del av deras sätt att […]



Young Innovation HUB Östra Göinge

23 maj, 2017

Östra Göinge kommun är i full gång med att starta upp en Young Innovation Hub – en ungdomsdriven mötesplats för de som vill utveckla sin kreativitet och sitt entreprenörskap.

För att ta tillvara och stimulera ungas kreativitet och entreprenörskap vill vi skapa en mötesplats, en så kallad hub, för dig som är 15-24 år. Hubben ska […]



På besök i Knislinge

23 maj, 2017

Idag har beredningen som ska arbeta med att aktualisera kommunens översiktsplan samlats för första gången. Här promenerar politiker och tjänstemän genom Knislinge för att se vad som gjorts och vad som behöver göras framöver. Beredningens arbete pågår ett år och leds av ordförande Daniel Jönsson (M).



Miljövänlig el till våra nya äldreboenden

19 maj, 2017

Det är viktigt att ta hand om våra äldre, men samtidigt måste vi tänka på framtida generationer. Därför har Göingebygdens Trygga Hem tecknat ett elavtal som innebär att 3 000 MWh kommer vara producerad av vattenkraft.

”I Östra Göinge uppskattar vi vår natur, den finns nära inpå oss. Vi vet att den är ömtålig och bunden till […]



Östra Göinge nominerad till pris för jämställdhets- och mångfaldssatsning

18 maj, 2017

Winnet Skåne-priset uppmärksammar den kommun som genomfört en särskilt innovativ jämställdhets- och mångfaldssatsning. De nominerade för Winnet Skåne-priset 2017 är kommunerna Helsingborg, Hörby, Malmö, Perstorp och Östra Göinge.

Motiveringen lyder:

Östra Göinge – Är det verkligen möjligt att engagera och samla kommunen, statliga myndigheter, frivilligorganisationer, kommunala bolag, lokala företag, tidningar, privatpersoner, Svenska kyrkan, studieförbund, samt intresse- och […]



Goda betyg för energianvändningen i Östra Göinge kommun

12 maj, 2017

I ett energiindex som rankar kommunerna efter energianvändningen i fastigheter hamnar Östra Göinge kommun på plats 60. Ju högre upp på rankingen man hamnar desto mindre energi per invånare gör fastigheterna av med. Det är en stor förbättring sedan förra året då Östra Göinge låg på plats 143.

Energiindexet som tagits fram av Indoor Energy och […]



Kvinnoträff i Knislinge nu på lördag

9 maj, 2017

Tema: Kvinnor med makt. Sofia Nilsson (C) – som bland annat är ordförande i Omsorgs- och utbildningsutskottet – berättar om sitt politiska engagemang. Marie Elnertz som driver det holistiska skönhetsföretaget Derma Holistica visar och inspirerar hur man kan förstärka och lyfta fram både sin inre och yttre skönhet. Det bjuds på fika! Anmälan behövs inte.



Din krisberedskap

8 maj, 2017

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ned? Elen försvinner, inget vatten i kranen eller mobilnätet ligger nere. Någon gång händer det. Frågan är bara när. Hur klarar du dig? Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme, och att kunna ta emot viktig information.