Skolinspektionen trygga med Göingeskolans arbete

15 januari, 2016

Skolinspektionen ska enligt tidigare planering göra en regelbunden tillsyn i alla kommunens skolor under våren. Med bakgrund av de tragiska händelserna på Göingeskolan kommer man att börja med den skolan, de ser dock inget akut behov av en tillsyn. Skolinspektionen planerar att komma i slutet av mars eller i början av april.

Skolinspektionen har som rutin att komma ut till skolor […]Det som hänt är mycket ovanligt

13 januari, 2016

Händelsen på Göingeskolan berör alla djupt och det finns många frågor som söker svar. Östra Göinge kommun vill hänvisa till en artikel i Kristianstadsbladet där Sven Granath, utredare vid Brottsförebyggande rådet, uttalar sig:

– Ungefär vart fjärde år i genomsnitt inträffar dödligt våld i en skolmiljö. Men det är ännu mer ovanligt att det inträffar på en […]Sorg i Östra Göinge

12 januari, 2016

Igår måndagen den 11/1 inträffade en mycket tragisk händelse på Göingeskolan i Broby. Två elever hamnade i konflikt varvid den ene blev knivskuren. Trots snabbt omhändertagande och akut transport till sjukhus gick inte den knivskurne pojkens liv att rädda. Han avled i går eftermiddag.

Den andre pojken togs till förhör av polisen och socialtjänsten.

Skolledningen och personalen […]Allvarlig händelse på Göingeskolan

11 januari, 2016

En allvarlig händelse har inträffat på Göingeskolan i Broby. Ett bråk mellan två pojkar, 14 och 15 år gamla, eskalerade vid lunchtid då den ena pojken skar den andre med en kniv som han tagit med till skolan.

Incidenten bedöms vara en personlig uppgörelse mellan de två inblandade pojkarna. Deras föräldrar underrättades omedelbart och var snabbt […]