Upprop till Göingeborna!

Sedan oron för coronaviruset fick fart har jag varit i kontakt med många av våra lokala företag. De är nu i en mycket tuff period. Många av deras kunder och besökare har valt att boka av sina beställningar och häva sina ordrar.

För att stödja företagen har regeringen vidtagit en del åtgärder på den nationella nivån. De kan främst vara ett stöd för de större. Men för de små och medelstora företagen ser det betydligt värre ut.

Här hos oss i Östra Göinge är de allra flesta företagen små. Därför måste Östra Göinge kommun också agera. Det är bakgrunden till att jag den 19 mars beslutade om en rad åtgärder för att underlätta för våra företag.
Läs mer om dem HÄR.

Jag vet att det inte räcker med att staten och kommunen gör insatser för att stödja våra företag. Du och jag, tillsammans med alla andra göingebor, måste också göra det vi kan. Därför uppmanar jag alla att tänka på att handla av våra lokala företag. Köp t ex en fika av det lokala kaféet, gå på restaurang eller köp en ”take away lunch”. Klipp dig, köp en blomma med hem eller passa på att rusta dig för vårbruket i din trädgård. Detta är bara några av de saker du och jag kan göra för att stödja våra lokala företag. Ingen kan göra allt, alla kan göra något. Tillsammans kan vi göra mycket.

 

Göingeföretagen behöver oss.

Patric Åberg

Kommunstyrelsens ordförande (M)


Hittade du inte vad du sökte?