Sammanfattning: Kommunstyrelsemöte 11 maj

Kommunstyrelsen sammanträdde den 11 maj 2022 i sessionssalen i kommunhuset, Broby.

Verksamhetsrapporten Vägen till arbete 2022

Sammanträdet inleddes med en presentation av verksamhetsrapporten Vägen till arbete 2022. Kommunstyrelsen beslutade att överlämna verksamhetsrapporten för analys till dess resultatutskott. Resultatutskottet kommer under sommaren att genomföra en politisk analys av innehållet och presentera resultaten för styrelsen.

Ungdomsbiljett för resor med Skånetrafiken

Under sammanträdet behandlades ärendet gällande Ungdomsbiljett för resa med Skånetrafikens trafikutbud inom regionen. Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att Samtliga ungdomar i åldern 13–18, som är folkbokförda i Östra Göinge kommun, ska erhålla från med den 1 augusti 2022 en Ungdomsbiljett för resor med kollektivtrafiken. Syftet med beslutet är att ungdomar, oavsett föräldrarnas resurser eller förmåga, ska kunna ta sig till och från fritidsaktiviteter, kompisar, delat boende med mera.

Slutrapport Det goda åldrandet

Ordförande i den tillfälliga beredningen om det Goda åldrandet i Östra Göinge kommun, Camilla Dahlström (M), presenterade beredningens slutrapport Det goda åldrandet, Slutrapport från den tillfälliga beredningen – mobilisering för Östra Göinges äldre. Kommunstyrelsen beslutade att föreslå fullmäktige att fastställa slutrapporten. Kommunfullmäktige behandlar ärendet den 25 maj 2022 där rapporten återigen presenteras för att sedan debatteras bland fullmäktigepartierna.

Kunskapscentrum i Glimåkra

Kommunstyrelsen lämnade under sammanträdet ett positivt planbesked för att möjliggöra för ett bibliotek och kunskapscentrum i Glimåkra på fastigheterna Glimåkra 37:1 och Bagaren 15. De berörda fastigheterna ingår i ett område som i översiktsplanen utpekas som ett utvecklingsområde; beslutet syftar till att stärka centrum för att göra den mer tydlig och levande.

Trygghetscentralen Skåne Nordost

Avslutningsvis föreslår kommunstyrelsen fullmäktige att Östra Göinge kommun går in som delägare i Trygghetscentralen Skåne Nordost. Trygghetscentral är ett samägt bolag med kommunerna i Skåne Nordost som huvudägare och skall erbjuda en bredd av säkerhets- och jourtjänster till kommuner och kommunala bolag.

Här kan du ta del av sammanträdets hela – och mer detaljerade – protokoll!


Hittade du inte vad du sökte?