Nu kan du träna med Östra Göinges nya app!

Just nu pågår den årliga fallpreventionsveckan där syftet är att öka kunskapen om fallolyckor. En utmärkt vecka för oss att starta igång Östra Göinge kommuns nya träningsapp ExorLive GO.

Varje år faller cirka 70 000 personer i Sverige så illa att de behöver läggas in på sjukhus for vård. Fallrisken ökar med åldern och därför är det viktigt att äldre vet om både vilka insatser kommunen gör, men också vad man själv kan göra för att minska risken att falla.

Det är med ett förebyggande av fallolyckor i åtanke som vi nu satsar på appen ExorLive GO. I appen finns träningsprogram med olika svårighetsgrader där träningen är inriktad på just fallförebyggande styrke- och balansövningar. Träningspassen är sammansatta av legitimerade fysioterapeuter och övningarna är filmade så att den som tränar lätt kan hänga med i övningarna.

– Med vår satsning på träning och ExorLive-appen kan vi möjliggöra för kommunens invånare att fortsätta kunna vara aktiva och engagerade i samhället, säger Marita Nyström, chef för HSL-enheten.

Kom igång med träningen

Du kan läsa mer om hur du går till väga för att starta igång din träning här på vår webbplats på sidan Träning med app.

På sidan finns en länk till appen ExorLive GO där den som vill börja träna skapar en användare och sedan väljer ett tillgängligt program. Appen går även att ladda ner till mobiltelefon, men först efter att man registrerat sig via länken.

Person som utför övningar på en stol. Illustration.

 


Hittade du inte vad du sökte?