Med ny sarg i Trollarinken kan fler åka skridskor oftare

I kommunens ishall i Glimåkra, Trollarinken, får nu även den lilla rinken en komplett hög sarg med plexiglas. Satsningen genomförs för att möta behovet av mer istid, för såväl allmänheten som för föreningen Glimma hockey. Sargen ska vara uppförd till sportlovet nästa vecka. 

– Det här är ytterligare ett steg i satsningen på Östra Göinges barn och unga och folkhälsan. Genom att förbättra ishallens tillgänglighet kommer fler kunna använda den oftare, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

Den nya sargen ska vara på plats till sportlovet vecka 8.

Genom att ersätta den lilla rinkens upphöjda kant med en riktig sarg möjliggörs dels parallella hockeyträningar, dels allmänåkning samtidigt som det är match. Den nya sargen kommer även kunna hålla kylan bättre och på så sätt minskar energianvändningen.

– Vi ser att den nya sargen både kommer hjälpa klubben att vidareutvecklas samtidigt som den kommer möjliggöra mer spontanidrott, säger Glimma hockeys styrelseordförande Malin Olsson.

– Det brukar vara ett pusslande med tiderna för allmänåkning under helgerna, som ofta sammanfaller med att det är just match. Genom en komplett liten rink ökar tillgängligheten till skridskoåkning för allmänåkning, vilket varit efterfrågat, säger kommunens fritidssamordnare Therese Svensson Collin.

Curlingbanorna på lilla rinken, som varit stängda under nuvarande säsong, kommer bli bokningsbara igen nästa vintersäsong.Hittade du inte vad du sökte?