Jullov 2019/2020

Jullovet brukar vara en tid för avkoppling och umgänge med släkt och vänner och vi hoppas att det blir så för er alla även detta jullov! Om ni känner att ni vill hitta på något tillsammans men inte åka för långt iväg finns det faktiskt en hel del kul även i Östra Göinge under jullovet. Ishallen har allmänåkning, Broby Fritidsgård håller öppet, Tomteparad i Knislinge, Julkul i stallet i Glimåkra och sista dagen på jullovet den 7 januari har vi tillsammans med ungdomar i årskurs 5 och 6 planerat och håller i olika aktiviteter på och kring Trollacenter och Trollarinken i Glimåkra. Välkomna!

Kika in på flikarna nedan för att få mer information eller skriv ut jullovsaffischen här

 

FÖRENINGSLIVET

  • Prova-på Hockey med Shooters IK i Trollarinken i Glimåkra kl.11.15-12.15 lördagen den 21 december! Ta med skridskor, hjälm finns att låna. Frågor maila Christoffer Larsson på Shooters.ik@hotmail.com . Glöm inte att man kan låna skridskor på Fritidsbanken i Broby om man inte har egna som passar! De har öppet alla vardagar fram till kl.16. Arrangör: Shooters Ishockeyklubb
  • Tomteparad i Knislinge måndagen den 23 december kl.13.00 med start vid stationshuset och slutmål Snapphanehallen kl.13.30. Där väntar Clownen Mike som är expert på trolleri! Det blir även frukt och godis till alla paradtomtar, dans kring granen, möjlighet att prova på lite handboll och kolla in den stora dansande tomten! Arrangör: Göinge Handbollsklubb
  • Julkul i stallet i Glimåkra fredagen den 27 december kl.10-14! Ridning mellan 10-12 och pyssel med hästar och stall mellan 12-14. Det bjuds på fika och korv. Frågor till Berit Stigsson på 0708-472101 eller beritstigsson@gmail.com . Arrangör: Glimma Ryttarförening
  • Prova-på-bollsporter i Sibbhults Sporthall den 27 dec samt 2-3 januari kl.9.30-12 och kl.13-15. Prova på fotboll, handboll, basket, badminton, innebandy med mera. Fritidsbanken kommer och kan låna ut den utrustning som behövs till er. Frågor till Mats Hoff på 076-3390234.
    Arrangör: Sibbhults IF tillsammans med Kultur & Fritid

 

FRITID i ÖSTRA GÖINGE – FRITIDSBANKEN – LEDSTJÄRNORNA

7 januari på Trollacenter i Glimåkra kl.9.30-12.30! Aktiviteter i flera olika stationer av och med ungdomar i årskurs 5 och 6 som är utbildade Ledstjärnor av Skåneidrotten i skolans Rörelsesatsning. De kommer att finnas både i ishallen, cafeterian, fotbollsplanen, skateparken på Trollacenter och i pulkabacken. Allt beroende på vilket väder det blir såklart! Det kommer att finns möjlighet till skridskoåkning, brädspel o film i cafeterian, köra kickbike, åka pulka och spela fotboll. Fika kan man göra på medhavd matsäck eller handla enklare fika i hockeyns cafeteria. Fattas ni grejor till allt detta? Inga problem, Fritidsbanken lastar sin buss med det som behövs och lånar gärna ut det till er!

BROBY FRITIDSGÅRD

Håller öppet alla vardagar (utom den 30 dec) mellan kl.12-18! För dig i åldern 12-17 år. Kom och häng med kompisarna, ät lite pepparkakor och spela lite spel.
För mer information om Fritidsgårdarna i kommunen klicka här.

FRYSHUSET ÖSTRA GÖINGE

Fryshuset håller öppet och har en del aktiviteter på gång på jullovet. Alla är välkomna!  För mer information se Fryshuset Östra Göinge på Facebook klicka här.

BIBLIOTEKEN I ÖSTRA GÖINGE

Öppet alla helgfria vardagar på Broby bibliotek och vissa dagar på övriga bibliotek. Se mer information om dagar och tider på respektive bibliotek här.

BADA

Broby simhall håller öppet som vanligt fredagar kl.15-18 (20 och 27 december samt 3 januari). Läs mer om simhallen, aktiviteter, priser och öppettider genom att klicka här.

FÖR DIG MED FUNKTIONSVARIATION

Föreningen FUB har en rad aktiviteter på gång, se mer information på
deras hemsida http://www.fub.se/lokalt/fub-ostra-goinge eller maila föreningen.
Det finns även ett samarbete med Hässleholms kommun om fritidsaktiviteter,
se mer information om dessa i Fritidskatalogen September-December 2019 genom att klicka här.
En egen sida om aktiviteter för dig med funktionsvariation finns här.

BIO I SIBBHULTS FOLKETS HUS

Det blir flera bioföreställningar under jullovet i Sibbhult! Star Wars – The Rise of Skywalker, Frost 2, Sune – Best Man är bara några av de filmer som visas under jullovet. Gå in på www.sibbhultsfh.se för att se hela programmet, tider och dagar.


 

 

Hittade du inte vad du sökte?