Sommarlov 2021

Snart är det dags för sommarlov och det finns massor av saker att göra, både för små och stora! Här har vi samlat några tips: besök våra badplatser, aktivera dig utomhus i Broby hembygdspark, på Trollacenter i Glimåkra, Barnens Skog i Sibbhult, Färevallen i Sibbhult eller i Wanås konstpark i Knislinge. För dig som har åldern inne finns det möjlighet till utomhushäng på fritidsgårdarna!

 

Vi följer utvecklingen kring Covid-19 och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här hittar du Östra Göinge kommuns samlade information, frågor och svar om coronaviruset och covid-19

Alla som är friska och inte hostar eller har snuva är välkomna till aktiviteterna. Medtag egen drickaflaska.

Tänk på att:

  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
  • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
  • Hosta eller nys i armvecket.
  • Håll avstånd till andra och undvik att ta i hand.

BADSUGEN?

Besök något av våra härliga bad i sommar. Vi har flera fantastiska badplatser i Östra Göinge samt två utomhusbad Trollabadet och Hanaskogsbadet. Läs mer om våra badplatser

FRITIDSBANKEN PEP UP på turné på våra badplatser!

I sex veckor, med start 21 juni – 30 juli, kommer vi att åka ut till fem av våra badplatser med bil och släp fullproppad med roliga grejor att låna! Måndag-fredag mellan kl 10-17 kommer Fritidsbanken Pep Up till Breanäs, Immeln, Tydingesjön, Trollabadet och Hanaskogsbadet. Häng med oss!

Dag            Plats

Måndagar  Trollabadet (udda veckor), Hanaskogsbadet (jämna veckor)

Tisdagar     Breanäs

Onsdagar   Immeln

Torsdagar   Tydinge

Fredagar    Hanaskogsbadet (udda veckor), Trollabadet (jämna veckor)

XRUNDAN – DIGITAL TIPSPROMENAD I TÅGARÖD

Det finns vid FK Göingarnas friluftsanläggning en digital tipspromenad uppsatt som hela familjen kan gå. En tipspromenad är ett härligt sätt att komma ut och som, förutom motion, även ger hjärnan lite gympa. Ladda ner appen Xrundan innan ni ger er ut!
Läs mer på FK Göingarnas webbsida.

SOL-Skola – Sommar, Orientering, Lekar

När: 21-24 juni kl. 9-11

Var: Samling på gräsplanen utanför Västerskolans fotbollsplan i Knislinge.

Hur: Du får prova på orientering och lekar i naturen. För barn från 7 år. Tänk på att ha oömma kläder, tröja, långa byxor och joggingskor. Vi är alltid ute, även vid regn. Ta med ombyte.

www.fkg.nu kan du läsa mer och anmäla dig.

Kontakt:

Kerstin 070-226 61 92

Edvin 072- 136 03 94, edvin.selin.03@gmail.com

Alice 073-367 07 64, aliceolvegard@gmail.com

HITTAUT

Hittaut är en populär form av fysisk aktivitet där du med hjälp av karta letar checkpoints i din omgivning.

Läs mer på Hittaut

BOKSTAVSJAKT I TÅGARÖD

Skogen håller öppet! Ge er ut på bokstavsjakt i skogen med hjälp av en karta!
I närområdet till vår anläggning i Tågaröd mellan Sibbhult och Hjärsås finns korta banor på runt 400-600 m. Leta upp bokstaven som finns på en stolpe i centrum av ringen. Skriv sedan ned den om du vill och fortsätt till nästa kontroll. Det finns flera olika banor att testa. För alla åldrar.
Instruktion och kartor finns att hämta i lådan på anslagstavlan vid parkeringen.

BIBLIOTEKEN

SOMMARBOKEN 2021!

Sommarlovet är på ingång och då kickar vi igång Sommarboken 2021. Sommarboken pågår mellan 21 juni – 31 augusti. Alla barn och unga upp till 18 år kan vara med. Låna böcker och hämta ett sommarbokshäfte på ditt närmaste bibliotek! Mer information kommer! Håll utkik på @goingebibblanoch SNOKA

VÄLKOMMEN TILL BIBLIOTEKEN
Välkomna att låna böcker som vanligt på våra bibliotek!
Se öppettider på SNOKA

VANDRINGSFÖRESTÄLLNING ”HANDEN PÅ HJÄRTAT OCH FÖTTERNA I SKOGEN”.

Handen på hjärtat och fötterna i skogen – en vandringsföreställning kryddad med teater och musik längs skogsvägar och djurstigar i skogen vid Immeln. Ca 1,8 km vandring. Tidsåtgång ca 1 h 15 min. För vuxna och barn från 5 år.

Speldagar i Immeln: 9 juli kl. 14 och 16.30, 13 juli kl. 14.30 och 16.30, 16 juli kl. 14 och 16.30, 19 juli 16 och 18.30, 24 juli kl 21.30

Bokning krävs: Boka via generosaskogen@gmail.com eller 0738 212 216, eller på facebooksidan Handen på hjärtat och fötterna i skogen. Gratis för barn och unga upp till 15 år. Vuxna 100 kr.

Var: I skogen vid strenbrottet, ca 1 km söder om Immeln. Start vid p-platsen

Hur: Bäst med bra skor. max 30 personer per föreställning. Det går att hålla covid -19 avstånd.

WANÅS KONSTPARK

17–18 juni Bygg ditt drömhus 
På konsthallsloftet växer det fram en myllrande stad där 1500 unga redan byggt sina drömhus i projektet In Habit, ett samarbete på distans med konstnärerna Isabel och Alfredo Aquilizan. Vi har laddat med saxar, limpistoler och kartong så att fler drömhus kan ta form. Bygg ditt eget hus och gör det till en del av konstutställningen.
TID OCH PLATS kl. 12–16 Drop-in, Konsthallsloftet
FÖR VEM? Alla åldrar

Aktiviteterna ingår i entréavgiften. Fri entré under 18 år.

Mer att utforska – KonstLEK
På utvalda platser i skulpturparken finns skyltar med frågor och uppdrag att göra tillsammans. Umgås och att utforska konsten – intervjua en skulptur och sätt färg på känslorna. Vill ni göra alla aktiviteter så finns KonstLEK att köpa som kortlek i shoppen.

KOLLO för dig som är nyfiken på konst!
Under 4 dagars konstkollo provar vi olika tekniker och möter en konstnär.
Tid: 15-18 augusti kl. 10 – 15.
Ålder: 9 – 13 år
Var: Wanås Konst
Kollot är avgiftsfritt. Begränsat antal platser, anmälan krävs. Närmsta busshållplats är Knislinge busstation och Wanås Konst ordnar upphämtning där för dem som behöver.
Anmälan till pedagogik@wanaskonst.se
OBS! Boende i Östra Göinge Kommun har förtur

Parken är öppen för besök alla dagar året runt mellan kl.10-17. Gå runt på egen hand och upptäck konsten! Det finns bord utanför konsthallen där du kan äta medhavd matsäck. Gratis inträde för barn och unga under 18 år.
Här läser du mer om Wanås skulpturpark, öppettider och priser!

BROBY HEMBYGDSPARK – BARNENS HEMBYGDSPARK

Besök Broby hembygdspark – barnens hembygdspark som är en samlingsplats där barn och ungdomar kan upptäcka bygdens historia, utmana sig på den nygjorda motorikbanan, tillsammans med vuxen använda sig utav grillplatsen, ta en promenad på naturslingan, här finns allt samlat för härliga utomhusaktiviteter!

TROLLACENTER

Besök vårt fina fritids- och rekreationscenter i Glimåkra, Östra Göinges port till vildmarken! Här finns skatepark, flera lekplatser, motorikbana, linbana, boulebana och en jättefin grillkåta. Med andra ord gott om plats att leka och umgås utomhus på!
Från Trollacenter kan man numera även ta sig över till Trollabadet via Trollstigen som binder samman Trollacenters fritids- och rekreationscenter med Trollabadet och motionsslingorna runt Trollaberget. Motionsslingorna har precis fått nya fina markeringar, nya broar samtidigt som det finns ny trappa upp till utsiktsplatsen på Trollaberget.

BARNENS SKOG

I utkanten av Sibbhult mot Broby finns Barnens skog. Här kan man upptäcka olika kreationer ute i naturen och släppa loss fantasin! Ta med matsäck och grilla när energin tagit slut.

PADDLA KANOT

Paddla kanot på Immeln. Kanoter finns att hyra på Immelns Kanotcenter. Rastplatser med toalett, grillplatser, soptunnor och vindskydd finns i Breanäs, i Immeln, på Stora Äspön (här finns inget vindskydd eller WC).

FISKA

Fiska på någon av våra fiskeplatser längs norra Helge å, södra Helge å, Tydingesjön-Kallsjön, Farlången, Rolstorpssjön eller Immeln. Läs mer om kanotleder, motionsleder och skåneleden och hitta ytterligare några smultronställen i Östra Göinge.

VANDRA – SKÅNELEDEN eller MOTIONSSLINGOR

Skåneleden etapp 6, 6A och 7 går igenom Östra Göinge kommun sen 1979. Där finns flera fina rastplatser: Trollabackarna, Vesslarp, Sissas Stuga i Snöarp samt i Breanäs. Mer information finns på Skåneleden samt på Östra Göinges hemsida om friluftsliv.

BROBY & KNISLINGE FRITIDSGÅRD

Fritidsgårdarna kommer att ha en rad med härliga utomhusaktiviteter under sommarlovet.
Mer info kommer. Håll utikik på respektive fritidsgårds Instagram, @brobyfritidsgard eller @knislingefritidsgard
För dig som är i åldern 12-17 år.

UNGDOMSGÅRDEN I SIBBHULT

För dig i åldern 12 till 18 år. Öppet måndag-torsdag mellan kl 11-16 under veckorna 25, 26, 32 och 33. Håll dig uppdaterad om aktiviteter och tider på www.sibbhultsungdomsgard.se  deras Instagram, @sibbhultsungdomsgard

FRYSHUSET ÖSTRA GÖINGE

Håll utkik på deras Facebook Fryshuset Östra Göinge  eller Instagram @fryshusetostragoinge för mer information om aktiviteter och tider.


Hittade du inte vad du sökte?