Påsklov 2021

Påskägg i en korg.

Påskägg i en korg.

 

Snart är det dags för påsklov och det finns massor av saker att göra, både för små och stora! Här har vi samlat några tips: aktivera dig utomhus i Broby hembygdspark, på Trollacenter i Glimåkra, Barnens Skog i Sibbhult, Färevallen i Sibbhult eller i Wanås konstpark i Knislinge. För dig som har åldern inne finns det möjlighet till utomhushäng på fritidsgårdarna!

 

Vi följer utvecklingen kring Covid-19 och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här hittar du Östra Göinge kommuns samlade information, frågor och svar om coronaviruset och covid-19

Alla som är friska och inte hostar eller har snuva är välkomna till aktiviteterna. Medtag egen drickaflaska.

Tänk på att:

  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
  • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
  • Hosta eller nys i armvecket.
  • Håll avstånd till andra och undvik att ta i hand.

 

XRUNDAN – DIGITAL TIPSPROMENAD I TÅGARÖD

Det finns vid FK Göingarnas friluftsanläggning en digital tipspromenad uppsatt som hela familjen kan gå. En tipspromenad är ett härligt sätt att komma ut och som, förutom motion, även ger hjärnan lite gympa. Ladda ner appen Xrundan innan ni ger er ut!
Läs mer på FK Göingarnas webbsida.
 

NATURLIGA GÖINGE – GE DIG UT OCH LETA ORIENTERINGSKONTROLLER!

Passa på att leta kontroller i alla våra byar i Östra Göinge på jullovet! Ni hittar kartor på biblioteken i Knislinge och Broby eller på Naturliga Göinges hemsida Naturpasset – kartor .
De kartor som finns på hemsidan är de som gäller oavsett namn och datum. Kartorna uppdateras efterhand och utbyte av kartor och kontroller sker samtidigt.
 

BOKSTAVSJAKT I TÅGARÖD

Skogen håller öppet! Ge er ut på bokstavsjakt i skogen med hjälp av en karta!
I närområdet till vår anläggning i Tågaröd mellan Sibbhult och Hjärsås finns korta banor på runt 400-600 m. Leta upp bokstaven som finns på en stolpe i centrum av ringen. Skriv sedan ned den om du vill och fortsätt till nästa kontroll. Det finns flera olika banor att testa. För alla åldrar.
Instruktion och kartor finns att hämta i lådan på anslagstavlan vid parkeringen.
 

BIBLIOTEKEN

BIBBLANS PYSSELPÅSE
Kom förbi Broby bibliotek och hämta en pysselpåse och pyssla hemma! Håll koll på Instagram @goingebibblan för utdelning av pysselpåsar på fler ställen!

TECKNA DIN EGEN SERIE
Var med och tävla i bibliotekets serietecknartävling. Rita en serie på valfritt tema, fyll i dina uppgifter och lämna in serien på ditt bibliotek i Östra Göinge så har du chans att vinna entrébiljetter till Trollabadet eller Hanaskogsbadet.

Ett häfte där du kan rita din serie finns att hämta ut på biblioteken. Tävlingen pågår mellan 1 april och 16 april. Vinnarna meddelas 1-2 veckor efteråt.

VÄLKOMMEN TILL BIBLIOTEKEN
Välkomna att låna böcker som vanligt på våra bibliotek!
Se öppettider på www.snokabibliotek.se

 

FRITIDSBANKEN

Passa på att låna utrustning efter väder på Fritidsbanken i Östra Göinge! Gratis och du kan ha grejorna hemma i två veckor. De finns på Storgatan 38 i Broby. Mer information finns på deras Instagramkonto @fritidsbankenostragoinge.

Öppettider:

Måndag 13.00-16.00
Tisdag 13.00-16.00
Onsdag Stängt
Torsdag 13.00-17.30
Fredag 13.00-16.00

 

WANÅS KONSTPARK

Den Stora konstutmaningen 26 mars – 11 april
Utforska konsten i skulpturparken tillsammans genom olika utmaningar och uppgifter att göra på egen hand. Ni lånar Den stora konstutmaningen där ni löser entré. Gratis inträde för barn och unga upp till 18 år.

Digital verkstad med konstnärerna Isabel & Alfredo Aquilizan
Var med och bygg ditt drömhus i en digital verkstad med konstnärsduon Isabel Alfredo och Aquilizan som deltar från sin ateljé i Filippinerna. Du deltar från ditt eget hem och allt du behöver är internetuppkoppling, brun kartong, sax och limpistol. Verkstaden är en del i det pedagogiska projektet In Habit som visas på konsthallens loft från 1 april.
När: 29 mars kl. 11-12.30 och 5 april kl. 11-12.30.
Vill du delta? Maila namn och dag till pedagogik@wanaskonst.se
Det är gratis och passar alla åldrar. Workshopen är på engelska men svenskspråkiga pedagoger deltar också. Har du ingen limpistol, kontakta oss så ser vi till att du kan låna en.

Parken är öppen för besök alla dagar året runt mellan kl.10-17. Gå runt på egen hand och upptäck konsten! Det finns bord utanför konsthallen där du kan äta medhavd matsäck. Gratis inträde för barn och unga under 18 år.
Här läser du mer om Wanås skulpturpark, öppettider och priser!
 

BROBY HEMBYGDSPARK – BARNENS HEMBYGDSPARK

Besök Broby hembygdspark – barnens hembygdspark som är en samlingsplats där barn och ungdomar kan upptäcka bygdens historia, utmana sig på den nygjorda motorikbanan, tillsammans med vuxen använda sig utav grillplatsen, ta en promenad på naturslingan, här finns allt samlat för härliga utomhusaktiviteter!
 

TROLLACENTER

Besök vårt fina fritids- och rekreationscenter i Glimåkra, Östra Göinges port till vildmarken! Här finns skatepark, flera pulkabackar, lekplatser, motorikbana, linbana, boulebana och jättefin grillkåta. Gott om plats att leka och umgås utomhus på!
Från Trollacenter kan man numera även ta sig över till Trollabadet via Trollstigen som binder samman Trollacenters fritids- och rekreationscenter med Trollabadet och motionsslingorna runt Trollaberget. Motionsslingorna har precis fått nya fina markeringar, nya broar samtidigt som det finns ny trappa upp till utsiktsplatsen på Trollaberget.
 

BARNENS SKOG

I utkanten av Sibbhult mot Broby finns Barnens skog. Här kan man upptäcka olika kreationer ute i naturen och släppa loss fantasin! Ta med matsäck och grilla när energin tagit slut.
 

FISKA

Fiska på någon av våra fiskeplatser längs norra Helge å, södra Helge å, Tydingesjön-Kallsjön, Farlången, Rolstorpssjön eller Immeln. Läs mer om kanotleder, motionsleder och skåneleden och hitta ytterligare några smultronställen i Östra Göinge.
 

VANDRA – SKÅNELEDEN eller MOTIONSSLINGOR

Skåneleden etapp 6, 6A och 7 går igenom Östra Göinge kommun sen 1979. Där finns flera fina rastplatser: Trollabackarna, Vesslarp, Sissas Stuga i Snöarp samt i Breanäs. Mer information finns på Skåneleden samt på Östra Göinges hemsida om friluftsliv.
 

BROBY & KNISLINGE FRITIDSGÅRD

Fritidsgårdarna kommer att ha en rad med härliga utomhusaktiviteter under sportlovet.
För att nämna några kommer det att anordnas:

  • Bowling
  • Kubb & bandy
  • Padel
  • Påskolympiaden

Hela programmet med datum, tid och plats finns på respektive fritidsgårds Instagram, @brobyfritidsgard eller @knislingefritidsgard
För dig som är i åldern 12-17 år. Aktiviteterna är gratis!

Information:
… det är begränsat med antal deltagare på aktiviteterna
… anmälan, plats och ytterligare information finns på respektive fritidsgårds Instagram, @brobyfritidsgard och @knislingefritidsgard
… aktiviteter och tider kan ändras beroende på antal anmälda och väder
 

UNGDOMSGÅRDEN I SIBBHULT

För dig i åldern 12 till 18 år. Öppet tisdag-torsdag kl. 11-16. Håll dig uppdaterad om aktiviteter och tider på www.sibbhultsungdomsgard.se  deras Instagram, @sibbhultsungdomsgard
 

FRYSHUSET ÖSTRA GÖINGE

Håll utkik på deras Facebook Fryshuset Östra Göinge  eller Instagram @fryshusetostragoinge för mer information om aktiviteter och tider.


Påskägg i en korg.

Påskägg i en korg.

Hittade du inte vad du sökte?