Jullov 2020

Julen står för dörren och med den ett långt, härligt jullov! Med pandemin fortfarande bakom knuten kan det vara skönt att hitta på saker utomhus på hemmaplan. Det finns trots allt en del att hitta på och detta vill vi gärna tipsa er om!

Det finns saker för både små och stora, några tips kommer här: det finns pysselpåsar att hämta på Broby bibliotek, aktivera dig utomhus i Broby hembygdspark, på Trollacenter i Glimåkra, Färevallen i Sibbhult eller i Wanås konstpark i Knislinge. För dig som har åldern inne finns det möjlighet till utomhushäng på fritidsgårdarna!

 

Vi följer utvecklingen kring Covid-19 och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här hittar du Östra Göinge kommuns samlade information, frågor och svar om coronaviruset och covid-19

Alla som är friska och inte hostar eller har snuva är välkomna till aktiviteterna. Medtag egen drickaflaska.

Tänk på att:

 • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
 • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
 • Hosta eller nys i armvecket.
 • Håll avstånd till andra och undvik att ta i hand.

Nyhet: Xrundan – digital tipspromenad!

Från den 20 december finns vid FK Göingarnas friluftsanläggning en digital tipspromenad uppsatt som hela familjen kan gå. En tipspromenad är ett härligt sätt att komma ut och som, förutom motion, även ger hjärnan lite gympa.
Läs mer på FK Göingarnas webbsida.

NATURLIGA GÖINGE – GE DIG UT OCH LETA ORIENTERINGSKONTROLLER!

Passa på att leta kontroller i alla våra byar i Östra Göinge på jullovet! Ni hittar kartor på biblioteken i Knislinge och Broby eller på Naturliga Göinges hemsida Naturpasset – kartor .
De kartor som finns på hemsidan är de som gäller oavsett namn och datum. Kartorna uppdateras efterhand och utbyte av kartor och kontroller sker samtidigt.

BOKSTAVSJAKT I TÅGARÖD

Skogen håller öppet! Ge er ut på bokstavsjakt i skogen med hjälp av en karta!
I närområdet till vår anläggning i Tågaröd mellan Sibbhult och Hjärsås finns korta banor på runt 400-600 m. Leta upp bokstaven som finns på en stolpe i centrum av ringen. Skriv sedan ned den om du vill och fortsätt till nästa kontroll. Det finns flera olika banor att testa. För alla åldrar.
Instruktion och kartor finns att hämta i lådan på anslagstavlan vid parkeringen.

BIBLIOTEKEN I ÖSTRA GÖINGE

 • Vinterboken – låna och läs en bok under jullovet och delta i en utlottning av fina priser! Du väljer själv på vilket sätt du vill läsa din bok, pappersbok, ljudbok, e-bok eller DAISY. Det går också bra att läsa tillsammans. Vinterboken pågår mellan 19 december till den 12 januari, den 12 januari är också sista inlämningsdag. Vinnarna meddelas 1-2 veckor efter. Läs mer om Vinterboken (pdf).
 • Bibblans pysselpåse – kom till Broby bibliotek lördagen 9 januari kl. 10-11  och hämta en pysselpåse och släpp loss er kreativitet där hemma! Håll koll på Instagram, @goingebibblan för utdelning av pysselpåsar på fler ställen!
 • Bibliotekslokalerna kommer inte längre vara möjliga att besöka fysiskt. För den som fortsatt vill låna böcker eller har reserverade böcker att hämta så kan bibliotekspersonalen som tidigare plocka ihop en bokkasse och sätta vid dörren till biblioteket, så kallat ”take away-service” Du kontaktar ditt bibliotek via mail eller telefon för att boka denna service. Kontaktuppgifter hittar du på bibliotekets hemsida snokabibliotek.se. Beställning och avhämtning sker under bibliotekets ordinarie öppettider. Bibliotekets digitala tjänster finns fortsatt tillgängliga som tidigare.
  Öppettider på Östra Göinges bibliotek.

FRITIDSBANKEN

Mellan den 22 december och 24 januari 2021 håller Fritidsbanken stängt. Du som har lånat utrustning får ha grejerna fram till och med den 29 januari (och bortse från eventuella påminnelser under den tiden).

 

WANÅS SKULPTURPARK

Parken är öppen för besök alla dagar året runt mellan kl.10-17. Gå runt på egen hand och upptäck konsten! Det finns bord utanför konsthallen där du kan äta medhavd matsäck. Gratis inträde för barn och unga under 18 år.
Här läser du mer om Wanås skulpturpark, öppettider och priser!

BROBY HEMBYGDSPARK – BARNENS HEMBYGDSPARK

Besök Broby hembygdspark – barnens hembygdspark som är en samlingsplats där barn och ungdomar kan upptäcka bygdens historia, utmana sig på den nygjorda motorikbanan, tillsammans med vuxen använda sig utav grillplatsen, ta en promenad på naturslingan, här finns allt samlat för härliga utomhusaktiviteter!

FISKA

Fiska på någon av våra fiskeplatser längs norra Helge å, södra Helge å, Tydingesjön-Kallsjön, Farlången, Rolstorpssjön eller Immeln. Läs mer om kanotleder, motionsleder och skåneleden och hitta ytterligare några smultronställen i Östra Göinge.

VANDRA – SKÅNELEDEN eller MOTIONSSLINGOR

Skåneleden etapp 6, 6A och 7 går igenom Östra Göinge kommun sen 1979. Där finns flera fina rastplatser: Trollabackarna, Vesslarp, Sissas Stuga i Snöarp samt i Breanäs. Mer information finns på Skåneleden samt på Östra Göinges hemsida om friluftsliv.
I Trollabackarna finns numera även en Trollstig som binder samman Trollacenters fritids- och rekreationscenter med Trollabadet och motionsslingorna runt Trollaberget. Motionsslingorna har precis fått nya fina markeringar, nya broar samtidigt som det finns ny trappa upp till utsiktsplatsen på Trollaberget.
På Trollacenter finns det lekplats, skatepark, linbana, motorikbana och utegym, väl värt ett besök!

BROBY & KNISLINGE FRITIDSGÅRD

Fritidsgårdarna kommer att ha en rad med härliga utomhusaktiviteter under jullovet med start 21 december.

För att nämna några kommer det att anordnas:

 • Tipsrunda med julklappsspel och grillning
 • Skattjakt & varm choklad
 • Musikquiz och TikTokdans
 • Hinderbana/ 5-kamp
 • Matlagning i skogen
 • Bollturnering
 • Fototävling & varm choklad
 • Digitaltävling ”På spåret”

Hela programmet med datum, tid och plats finns på respektive fritidsgårds Instagram, @brobyfritidsgard eller @knislingefritidsgard
För dig som är i åldern 12-17 år. Aktiviteterna är gratis!

Information:

… det är begränsat med antal deltagare på aktiviteterna

… anmälan, plats och ytterligare information finns på respektive fritidsgårds Instagram, @brobyfritidsgard och @knislingefritidsgard

… aktiviteter och tider kan ändras beroende på antal anmälda och väder

UNGDOMSGÅRDEN I SIBBHULT

För dig i åldern 12 till 18 år. Håll dig uppdaterad om aktiviteter och tider på deras Instagram, @sibbhultsungdomsgard

FRYSHUSET ÖSTRA GÖINGE

Håll utkik på deras Facebook Fryshuset Östra Göinge  eller Instagram @fryshusetostragoinge för mer information.

 


 

 

Hittade du inte vad du sökte?