Påsklov 2020

Nu är påsken här! I år blir det en mycket annorlunda påsk mot vad vi brukar ha men vi försöker att göra det vi kan i dessa virustider. Programmet har ändrats flera gånger men nu hoppas vi att det ska hålla. Håll utkik på hemsidan eller Facebook ifall något behöver ändras i sista minuten.

 

Välkomna alla ni som är friska och inte nyser eller hostar :-)!


Vi har satsat på utomhusaktiviteter och planerat dessa tillsammans med Ledstjärnorna på Kviingeskolan i Hanaskog och Mölleskolan i Sibbhult. De kommer också att vara med och leda aktiviteterna. Det blir dans, basket, fotboll, fiske m.m. Glöm inte att föranmäla till Therese på 0709-536063 till dessa aktiviteter så vi inte blir för många!
Wanås har öppet i parken med en rad olika aktiviteter som man kan göra på egen hand eller tillsammans med en kompis, här är det drop-in som gäller.
Fritidsgårdarna har öppet för spontana besök, finns dessutom lite planer på utomhusaktiviteter även där, sen bjuder föreningslivet också på ett par grejor, kul!

Kika in på flikarna nedan för att få mer information eller titta på och skriv ut påsklovsprogrammet här

 

FRITID i ÖSTRA GÖINGE – FRITIDSBANKEN – LEDSTJÄRNORNA – 7 & 9 APRIL

Kom loss på Kviingeskolan skolgård!
Den 7 april kl.9-11 blir det dans med dansledare Julia Bergman ute på Kviingeskolans skolgård i Hanaskog och basket med internationella baskettränaren Youdit. Julia Bergman håller i vanliga fall i dansgrupper på onsdagskvällar på Fryshuset. Youdit kommer från Eritrea men bor numera i Knislinge och är fenomenal på basket.
Vi delas in i två grupper och kör först det ena och sen det andra. Kviingeskolans Ledstjärnor är med och hjälper er igång!
Vill man pausa har vi ett litet pop-up bibliotek där man kan läsa en tidning, spela lite spel eller prata lite med vår bibliotekarie.
Fritidsbanken kommer att låna ut den utrustning som behövs och har även lite andra grejor om man vill pausa från dans eller basket. Kanske spela lite badminton, putta lite på deras lilla portabla golfgreen eller något annat kul!

OBS! Fotbollscupen som nämns i programmet är inställd, uppdateringar och öppettider finns på denna sida!
Kom till Färevallen! 
Den 9 april kl.9-11 hjälper herrlaget i Sibbhults IF oss att prova olika stationer på Färevallen i Sibbhult. Där kan man spela fotboll såklart men även padel, boule, bandy, volleyboll och minifotboll.
Basket spelar vi tillsammans med Youdit, internationell baskettränare från Eritrea!
Även här dyker vårt pop-up bibliotek upp där man kan pausa lite, läsa en tidning eller spela lite spel.

Intresserad av fiske? Kom till dammen i Sibbhult!
Prova på att meta tillsammans med Ledsstjärnorna från Mölleskolan. Göran från SK Glimma kommer och hjälper till och har även metspö att låna ut. Om vädret tillåter och vattnet är lugnt kör vi även en liten fisketävling.

Fattas ni grejor till allt detta? Inga problem, Fritidsbanken lastar sin buss med det som behövs och lånar gärna ut det till er!

FÖRENINGSLIVET i ÖSTRA GÖINGE

Prova på golfträning!
Kom till Östra Göinge Golfklubbs golfbana i Knislinge och testa på golf när de drar igång sin juniorträning onsdagen den 8 april kl.17.30. Perfekt utomhusaktivitet i virustider där man ändå måste hålla avstånd till varandra för att inte få en golfklubba i huvudet! Föranmäl och ställ gärna frågor till Christian Järletoft.

Prova på judo!
Kom till Knislinge Budoklubb som nu håller till i Spegelsalen i Snapphanehallen i Knislinge och testa på judo onsdagen den 8 april kl.18! De har anpassat sin träning efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Föranmäl och ställ gärna frågor till Anders Bengtsson.

BROBY & KNISLINGE FRITIDSGÅRD – ÄNDRAT PROGRAM!

Fritidsgårdarna har fått ändra lite i sitt program, bl a skjuta på träffen med biljardcoach Tom men även fotbollsturneringen. De håller dock öppet på respektive gård med lite olika aktiviteter på tiderna nedan.

Öppettider:
Måndag 6 april kl.14-19
Onsdag 8 april kl.12-17
Torsdag 9 april kl.12-17

För dig i åldern 12-17 år. Kom och häng med kompisarna och spela lite spel. Välkomna hit!
För mer information om Fritidsgårdarna i kommunen klicka här.

UNGDOMSGÅRDEN I SIBBHULT

Håller öppet för påsklovslediga ungdomar måndag till torsdag kl.11-16!
Den 6 april är det rollspel- och brädspelstema och den 8 april blir det bokcirkel kl.15-16.
Kom och spela brädspel, musik eller bara häng med oss! För dig i åldern 12 till 19 år.
För mer information se www.sibbhultsungdomsgard.se .

FRYSHUSET ÖSTRA GÖINGE

Fryshuset håller öppet måndag-torsdag på Pappersbruksvägen 8 i Broby. Passa på att kolla in deras nya lokal!
För mer information se Fryshuset Östra Göinge på Facebook klicka här.

BIBLIOTEKEN I ÖSTRA GÖINGE

Lördagen den 4 april blir det proffspyssel med Eva och Petra där både barn och föräldrar är välkomna att vara kreativa och låna med sig lite böcker hem till påsklovet. Det är fortsatt öppet som vanligt på alla biblioteken. Se mer information om dagar och tider på respektive bibliotek här.

 


 

 

Hittade du inte vad du sökte?