Kommunens individ- och familjesupport har fått nya lokaler

Sedan ett par veckor tillbaka finns kommunens familjebehandlare, vuxenbehandlare och fältassistenter på plats i nya lokaler intill Capiokliniken i centrala Broby.

– Vi är nu mer centralt placerade i byn, på ett närmare avstånd till busstationen, vilket är bra för tillgängligheten. Att vi huserar vägg i vägg med vårdcentralen gör dessutom att man kan besöka oss mer anonymt, säger Marie Holmström, enhetschef.

Bild på medarbetare vid individ- och familjesupporten.

Hos individ- och familjesupporten kan du träffa någon av kommunens fältassistenter, familjebehandlare och vuxenbehandlare.

Till individ- och familjesupporten kan du som behöver stöd vända dig. Familjebehandlarna ger rådgivande samtal och stöd i familjefrågor och vuxenbehandlarna vänder sig till dig som har missbruksproblem eller är anhörig till någon som missbrukar. Samtalen som ges kan ske genom fysiska möten eller via telefon. Det går bra att vara anonym.

Till enheten hör även kommunens fältassistenter, som är trygga vuxna som rör sig där kommunens ungdomar finns. Fältassistenterna arbetar även med värdegrundsarbetet Spelar roll på kommunens högstadieskolor. Från och med hösten 2022 omfattas även elever i årskurs 4–6 av Spelar roll.

Kontakt

Välkommen att kontakta individ- och familjesupporten på mailadressen iof-supporten@ostragoinge.se. Här hittar du även telefonnummer till alla som jobbar på enheten.Hittade du inte vad du sökte?