Invigning av ny lekplats i Broby flyttas till sommaren 2025

Bild på Tivoliparken i Broby.

En stor central lekplats ska anläggas i Tivoliparken i Broby.

En lekplats i Broby har länge varit efterfrågad och kommunen har därför under en tid arbetat med planering för uppförande av en stor central lekplats i Tivoliparken i byn. Arbetet kommer dock att dra ut på tiden och invigningen av göingarnas nya lekplats flyttas till tidig sommar 2025.

Göingarnas nya lekplats i Broby skulle vara invigd och redo för lek och familjeaktiviteter i slutet av sommaren 2024. Dessvärre har det visat sig att den arkeologiska undersökningen av marken där lekplatsen ska byggas kommer dra ut på tiden – och kan i bästa fall påbörjas i mars i år.

Eftersom risken är stor att byggstart skjuts till sensommaren eller tidig höst 2024 har kommunen valt att flytta fram det färdigställande arbetet till våren 2025, istället för under vintern, med invigning tidig sommar samma år.

– Vi tycker det här är jättetråkigt men resultatet kommer bli fantastiskt när det är klart och ett glädjeämne för alla göingar. För att ni ska bli lika förväntansfulla som oss skickar vi med en skiss som visar vad ni kan förvänta er till nästa sommar, säger Mikael Torberntsson, samhällsutvecklingschef i kommunen.

Skissbild över den nya lekplatsen i Tivoliparken i Broby.

Enligt den nya tidsplanen kommer Östra Göinges nya lekplats invigas tidig sommar 2025. (Klicka på bilden för att se den i större format.)

 Hittade du inte vad du sökte?