Glimåkraskolan stängs och renoveras under sommarlovet!

Vid höstterminens start kommer Glimåkraskolans elever mötas av nyrenoverade och uppfräschade lokaler! Efter skolavslutningen i juni påbörjas nämligen en omfattande renovering av hela skolan. Syftet är att fräscha upp där behov finns och samtidigt förbättra elevernas lärmiljöer med fokus på bra ljus och lägre ljudnivåer.

Bild på Glimåkraskolan.

Glimåkraskolan.

Förbättrade lärmiljöer är en av flera åtgärder som kommunen vidtar för att på sikt höja skolresultaten. Målet är att meritvärdet för elever i årskurs nio är 230 år 2030.

– Utöver renoveringen av hela Glimåkraskolan gör vi också en omfattande satsning på lärmiljöer. Vi kommer investera 100 000 kronor på förbättrad fysisk lärmiljö i varje klassrum på alla skolor, där Glimåkraskolan blir först ut. Bland annat ska ljud och ljus ska optimeras för en så bra lärmiljö som möjligt, säger Daniel Jönsson Lyckestam (M), skolberedningens ordförande.

Renoveringen på Glimåkraskolan gäller både låg- och mellanstadiet och följande åtgärder planeras:

  • Samtliga toaletter totalrenoveras
  • De flesta klassrummen får nytt golv, nytt innertak och ny belysning
  • Hallar och kapprum fräschas upp
  • Vaskar inne i klassrummen byts
  • Mellanstadiet får ny möblering
  • Alla fönster målas och där det behövs byts listor
  • I idrottshallens omklädningsrum får duscharna duschbås

Så påverkas fritidsverksamheten under sommaren

Renoveringen under sommarlovet är omfattande och det är inte möjligt att samtidigt bedriva verksamhet på skolan. Fritidsverksamheten kommer därför att påverkas. All planerad verksamhet, inklusive ordinarie bemanning med personal från Glimåkraskolan, kommer flytta till Mölleskolan i Sibbhult under sommaren.

Flytten till Sibbhult medför praktiska förändringar för många, men möjligheten att träffa flera nya kompisar och prova på nya aktiviteter blir förhoppningsvis samtidigt positiva erfarenheter för eleverna.

Under renoveringen kommer det inte heller vara möjligt att hyra idrottshallen.



Hittade du inte vad du sökte?