Delårsrapport indikerar ett nollresultat för 2023

Östra Göinge kommuns delårsrapport har sammanställts och enligt prognosen kommer kommunen vid årets slut redovisa ett nollresultat. 

– Vi befinner oss i en mycket tuff tid ekonomiskt sett. Vi ser att invånarantalet fortsätter att minska, vilket leder till minskade volymer i många verksamheter. Samtidigt ökar kostnaderna kopplat till ökade inflationen, ökade räntekostnader och pensionsinbetalningar, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

Bild på Patric Åberg.

Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ekonomi och måluppfyllelse

Det är kommunens mål- och resultatplan, även kallad budget, som sätter ramarna för hela kommunförvaltningens årliga arbete. I mål- och resultatplanen finns ekonomiska ramar att förhålla sig till, men även uppsatta mål att sträva efter.

– Ekonomin ska ge oss förutsättningar att nå målen inom de olika prioriterade områdena. Ser vi till just måluppfyllelsen säger prognosen att vi når majoriteten av de uppsatta målen, säger kommunens ekonomichef Johan Persson och fortsätter:

– För att nå alla mål är det viktigt att vi har en förvaltning i balans som kan möta den utmanande tiden vi befinner oss i nu och ett par år framåt. Av den anledningen kommer verksamheterna ses över och eventuella förslag på åtgärder presenteras.

Delårsrapporten i sin helhet

Är du nyfiken på hur vi i Östra Göinge kommun fördelar våra resurser och hur verksamheterna utvecklas? Då ska du ta en titt på våra årsredovisningar och delårsrapporter, som publiceras här efter att de antagits av kommunfullmäktige.

Årets delårsrapport beräknas antas av kommunfullmäktige den 26 oktober.

 


Hittade du inte vad du sökte?