Nu går det att ringa in till kommunen igen

31 mars, 2021

2021-03-31 – Uppdatering:
Nu fungerar det att ringa in till kommunen igen. Arbetet med att felsöka och åtgärda de fel som uppstod pågår fortfarande.Hej förälder – har du koll på drogslangen?

31 mars, 2021

Påsklovet ligger nära och många är lediga. Det börjar bli vår i luften och fler ungdomar rör sig ute. Som förälder behöver du vara nyfiken på vad din tonåring gör och var de befinner sig. Visa att du finns där och att du bryr dig!

Pandemin gör att många unga mår dåligt och vi vuxna behöver […]Västanvid nominerat till Årets vård- och omsorgsbyggnad!

29 mars, 2021

Västanvid är en av fyra vård- och omsorgbyggnader som nominerats av danska Nohrcon. Motiveringen lyder: – Byggnaden innehåller många innovativa exempel på välfärdsteknologiska lösningar som höjer livskvaliteten för de boende. Matkonceptet med tillagningskök för varje boendeenhet är idag ovanligt men bidrar till ökad livskvalitet.Fler i Östra Göinge i arbete nu än innan pandemin

26 mars, 2021

Kommunens arbetsmarknadsenhet presenterar glädjande siffror kopplat till arbetslöshet i Östra Göinge. Den positiva utvecklingen syns i samtliga grupper: hos svenskfödda, utrikesfödda, ungdomar, kvinnor och män.Idag går startskottet för Skånestafetten!

26 mars, 2021

Idag, fredagen den 26 mars, klockan 12.30 rullar Skånestafetten igång. Landshövding Anneli Hulthén inleder stafetten med att cykla från Stortorget i Malmö till ett naturreservat i Malmö stad, som där tar stafettpinnen vidare till ett reservat i nästa kommun. På samma sätt kommer sedan stafetten att gå hela Skåne runt, genom 33 naturreservat, från april […]Årsredovisningen 2020 visar bra resultat, trots en utmanande tid

25 mars, 2021

Är du nyfiken på hur vi i Östra Göinge kommun fördelar våra resurser och hur verksamheterna utvecklats under året? Då ska du ta en titt på vår årsredovisning, som nu är beslutad av Kommunfullmäktige och publicerad.Vi deltar i Earth Hour 2021! Är du med?

24 mars, 2021

Earth Hour 2021 infaller klockan 20.30-21.30 lördagen den 27 mars. Östra Göinge kommun deltar i år genom att släcka ner kommunhuset och de intilliggande byggnaderna, samt släcka ner torget och den gamla stenbron i Broby centrum.Gång- och cykelväg i norra Glimåkra stängs av på grund av skogsavverkning

23 mars, 2021

Från och med torsdagen den 25 mars avverkas skog på fastigheten Bosarp 1:16 i norra Glimåkra. På marken löper en gång- och cykelväg som kommer att vara avstängd måndag-fredag, i fem veckor, under arbetet. Parkeringstillstånd behövs för Västanvids parkering

23 mars, 2021

Från och med ikväll, den 23 mars 2021, behövs det parkeringstillstånd för att parkera på äldreboendet Västanvids parkering i Knislinge. Tillstånden hämtas hos respektive enhetschef och besökstillstånden finns på avdelningarna.

Böter kommer att utfärdas för den som inte har tillstånd.Del av Västergatan i Broby stängs av tisdag-onsdag

19 mars, 2021

På grund av ledningsarbete kommer en del av Västergatan i Broby stängas av tisdagen den 23 mars kl. 07.00 och öppnas igen på onsdagen kl. 20.00. Det gäller den del av Västergatan som löper mellan Tydingegatan och Bödkaregatan.