Fler i Östra Göinge i arbete nu än innan pandemin

Kommunens arbetsmarknadsenhet presenterar glädjande siffror kopplat till arbetslöshet i Östra Göinge. Sedan i somras, när arbetslösheten hade ökat till följd av coronapandemin, har arbetslösheten sjunkit successivt och i veckan blev antalet arbetslösa till och med färre än innan pandemin bröt ut.

– Jag är glad, men inte förvånad. Vår arbetsmarknadsenhet har jobbat intensivt med att få fler personer ur bidragsberoende och det här är ett kvitto på att vårt arbete är lyckosamt, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg.

Den positiva utvecklingen syns i samtliga grupper: hos svenskfödda, utrikesfödda, ungdomar, kvinnor och män.

– Det är särskilt de senaste fem veckorna det hänt mycket och hela 86 personer kommit i arbete, säger Jens Skarp, arbetsmarknadskonsulent. Just nu finns det 879 arbetslösa personer i kommunen, vid samma tid förra året var siffran 880.

Arbetsmarknadsenhetens arbete har varit framgångsrikt och den upparbetade kontakten med lokala företagare har nu gett resultat.

– Ja, vi har haft mycket påringningar från företag i kommunen den senaste tiden och löst deras resursbrister. Fler vågar helt enkelt anställa igen, säger Jens.

Söker du fortfarande arbete?

På arbetsmarknadsenheten ser man hoppfullt fram emot de kommande månaderna när sommarjobb och säsongsarbeten drar igång. Bland annat söker Breanäs konferenshotell säsongspersonal. Följ Göingematchningen på Facebook för att läsa mer och även få tips om andra lediga tjänster.


Hittade du inte vad du sökte?