Viktiga egenskaper hos vår blivande kommunchef

30 november, 2020

Stort tack till alla som bidrog med input i kommunchefsrekryteringen. Några ord sticker ut i ordmolnet. Så som modig, lyhörd, prestigelös, kommunikativ och kvalitetsmedveten. Många andra ord är nära besläktade med dem och förstärker budskapet. Det är endast ett ord som vi inte kommer att ta vidare i processen och det är ryggradslös. Vi tror […]Hjälp till att hitta vår nästa kommunchef!

24 november, 2020

Vår mycket erfarna kommunchef ska gå i pension till sommaren, vilket betyder att någon ska ta över hans roll. Vi vill att du är med och påverkar vad för person vi letar efter genom att bidra med en egenskap till vårt ordmoln. Ordmolnet kommer sedan att tas med som underlag i rekryteringsprocessen.Fjärr- och distansundervisning en dag i veckan

24 november, 2020

Eftersom smittspridningen av covid-19 fortsatt är mycket hög i Skåne kommer Östra Göinge kommun att en dag i veckan bedriva fjärr- och distansundervisning för två klasser på Introduktionsprogrammet inom den kommunala gymnasieutbildningen. Detta kommer att pågå från den 25 november 2020 fram till den 18 december 2020.

Den kommunala gymnasieutbildningen har sedan tidigare vidtagit åtgärder för att […]Kommer du att begära ut ditt skolbetyg under den närmaste tiden?

19 november, 2020

I samband med åtgärder inför förflyttning av kommunens slutarkiv går inte skolornas handlingar att få fram under perioden 30 november – 22 december 2020.

Om du kommer att vara i behov av att få ut exempelvis ett betyg från oss inom den närmaste tiden behöver du därför begära ut detta snarast, dock allra senast den 26 november.

Handlingarna […]Nu har årets pedagogpris delats ut!

18 november, 2020

Idag delades årets pedagogpris ut till vuxentutbildningen på Göinge utbildningscenter (GUC) och närmare bestämt Jeanette Joelsson och hennes arbetslag på 11 personer, för deras arbete med värdegrundsfrågor och Ögenda 2030 (en lokal touch på Agenda 2030).

Jeanette Joelsson, lärare och pådrivande i Ögenda 2030-arbetet, tog emot priset på 10 000 kr som delades ut av Daniel Jönsson Lyckestam, […]Digitala workshops – var med och skapa bilden av din plats!

18 november, 2020

Nästa vecka kommer vi att genomföra vår avslutande omgång workshopar i projektet Mitt gröna hjärta och för att slutresultatet ska bli så bra som det bara går, är vi måna om att så många som möjligt har varit med och bidragit. Därför är du hjärtligt välkommen att delta i denna sista omgång workshopar. Det spelar […]Kolla in skolornas spännande konstprojekt med Wanås

13 november, 2020

Just nu pågår ett samarbete mellan Wanås konst och alla åk 6 och 7 i kommunen. Tidigare i höst var alla klasser på plats på Wanås och arbetade med konstnären Kimsoojas verk och skapade egna alster i textil. Nu besöker konstpedagoger klasserna på deras skolor. Temat utgår från konstnärsduon Isabel & Alfredo Aquilizan som använder […]Möjlighet till strandnära boende i Östra Göinge

12 november, 2020

Kommunen har påbörjat arbetet att ta fram en LIS-plan (landsbygdsutveckling i strandnära lägen) för Östra Göinge. Målet med LIS-planen är att identifiera områden som skulle vara aktuella för en dispens av strandskyddet, något som långsiktigt skulle stimulera den lokala utvecklingen av kommunen.

-Vi har många strandnära lägen i kommunen och vid ett par av dem vill […]Ny avfallsplan vill uppmuntra till återvinning och återanvändning

12 november, 2020

Nu finns en ny avfallsplan för Östra Göinge och Osby kommun som gäller för tiden 2020-2030. Avfallsplanen är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete och beskriver hur hanteringen av avfall i kommunen ska skötas. Alla mål och åtgärder i planen syftar till att främja en hållbar miljöutveckling med positiva miljöeffekter.Felanmäl via FixaMinGata

11 november, 2020

Har du stött på belysning som inte fungerar, trasiga gatstenar, träd som fallit över gångväg, nedskräpning eller graffiti? Med tjänsten FixaMinGata kan du när som helst på dygnet felanmäla just sådana problem. FixaMinGata finns även som app i mobilen, både till Android och Iphone.