Viktiga egenskaper hos vår blivande kommunchef

30 november, 2020

Stort tack till alla som bidrog med input i kommunchefsrekryteringen. Några ord sticker ut i ordmolnet. Så som modig, lyhörd, prestigelös, kommunikativ och kvalitetsmedveten. Många andra ord är nära besläktade med dem och förstärker budskapet. Det är endast ett ord som vi inte kommer att ta vidare i processen och det är ryggradslös. Vi tror […]Ha en härlig brandsäker advent!

27 november, 2020

På söndag är det första advent och vi får äntligen tända första ljuset i adventsljusstaken.

Många av oss vill lysa upp vintermörkret med både levande ljus och elektriskt ljus. Men kom ihåg att i allt det fina är även december månad en period då antalet bostadsbränder och andra brandtillbud ökar markant.

Orsaken till bostadsbränderna under julen är […]Varning för bedragare

26 november, 2020

Östra Göinge kommun vill varna alla medborgare för obehagliga besök av försäljare på kvällstid. Det har kommit till vår kännedom att äldre invånare i kommunen har fått oönskat besök av personer som försöker sälja knivar.

Vid besöken har personerna frågat efter smycken som betalning när kontanta pengar inte har funnits. Händelserna upptäcktes av hemtjänstpersonal och är […]Hjälp till att hitta vår nästa kommunchef!

24 november, 2020

Vår mycket erfarna kommunchef ska gå i pension till sommaren, vilket betyder att någon ska ta över hans roll. Vi vill att du är med och påverkar vad för person vi letar efter genom att bidra med en egenskap till vårt ordmoln. Ordmolnet kommer sedan att tas med som underlag i rekryteringsprocessen.Fjärr- och distansundervisning en dag i veckan

24 november, 2020

Eftersom smittspridningen av covid-19 fortsatt är mycket hög i Skåne kommer Östra Göinge kommun att en dag i veckan bedriva fjärr- och distansundervisning för två klasser på Introduktionsprogrammet inom den kommunala gymnasieutbildningen. Detta kommer att pågå från den 25 november 2020 fram till den 18 december 2020.

Den kommunala gymnasieutbildningen har sedan tidigare vidtagit åtgärder för att […]Kommunfullmäktige sammanträder

23 november, 2020

Torsdagen den 26 november kl. 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i Blå hallen på Göingeskolan i Broby (observera platsen).

På dagordningen finns bland annat följande beslutspunkter

Presentation av analys av Åldrande 2020, Möjlighet till digitala sammanträden, Pausa möjligheterna till LOV-ackreditering, Det är mycket viktigt att demokratins institutioner fortsätter fungera även i tider av kris. Vidare finns anledning att tro att virusutbrottet […]Kommer du att begära ut ditt skolbetyg under den närmaste tiden?

19 november, 2020

I samband med åtgärder inför förflyttning av kommunens slutarkiv går inte skolornas handlingar att få fram under perioden 30 november – 22 december 2020.

Om du kommer att vara i behov av att få ut exempelvis ett betyg från oss inom den närmaste tiden behöver du därför begära ut detta snarast, dock allra senast den 26 november.

Handlingarna […]Nu har årets pedagogpris delats ut!

18 november, 2020

Idag delades årets pedagogpris ut till vuxentutbildningen på Göinge utbildningscenter (GUC) och närmare bestämt Jeanette Joelsson och hennes arbetslag på 11 personer, för deras arbete med värdegrundsfrågor och Ögenda 2030 (en lokal touch på Agenda 2030).

Jeanette Joelsson, lärare och pådrivande i Ögenda 2030-arbetet, tog emot priset på 10 000 kr som delades ut av Daniel Jönsson Lyckestam, […]Digitala workshops – var med och skapa bilden av din plats!

18 november, 2020

Nästa vecka kommer vi att genomföra vår avslutande omgång workshopar i projektet Mitt gröna hjärta och för att slutresultatet ska bli så bra som det bara går, är vi måna om att så många som möjligt har varit med och bidragit. Därför är du hjärtligt välkommen att delta i denna sista omgång workshopar. Det spelar […]Kolla in skolornas spännande konstprojekt med Wanås

13 november, 2020

Just nu pågår ett samarbete mellan Wanås konst och alla åk 6 och 7 i kommunen. Tidigare i höst var alla klasser på plats på Wanås och arbetade med konstnären Kimsoojas verk och skapade egna alster i textil. Nu besöker konstpedagoger klasserna på deras skolor. Temat utgår från konstnärsduon Isabel & Alfredo Aquilizan som använder […]